واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
توجه جدی به مدیریت منابع آب در فارس ضرورتی انکار ناپذیر شیراز- ایرنا-آب را گل نکنیم ، در فرودست انگار، کفتری می خورد آب، یا که در بیشه دور، سیره یی پر می شوید ، یا در آبادی، کوزه یی پر می گردد ، شاید این آب روان، می رود پای سپیداری، تا فرو شوید اندوه دلی ، دست درویشی شاید، نان خشکیده فرو برده در آب.
اما بی تفاوت بودیم ما ، آبها گل شده اند ، رودها ، چشمه سارها ، جوی های روان از دل کوه ، خشکیدند ، کوزه های گلی بی آبند ، کفترها بیشه ها و چشمه ها را رها کردند و رفتند.
خطه فارس که جای جایش رودی ، چشمه ای سرخوش از دل کوه و زمین روان بود ، امروز روان آبهایش را نرم نرم از دست داده ، ما بر فرداییها چه به ارمغان داریم .
مسوولان و کارشناسان فارس ، کم آبی فارس را بحران می دانند اما بیش از 70 درصد معیشت مردم در شهرستانها هنوز وابسته به آب و کشاورزی است .
استاندار فارس گفت: دشت های استان فارس از نظر آب های زیرزمینی با تراز منفی مواجه است و این مهم در آینده نزدیک بحران فراگیر را برای این استان رقم خواهد زد.
محمد احمدی افزود: اقتصاد و زندگی تنها وابسته به کشاورزی نیست ، مردم باید شرایط خود را تغییر دهند و مشاغل دیگری را جایگزین کشاورزی کنند.
وی ادامه داد: در صورتیکه وضعیت فارس بدین منوال پیش رود و همه ساله بدنبال توسعه کشاورزی در این منطقه بود در سالهای آتی برای تامین آب شرب استان با مشکل مواجه خواهیم بود.
استاندار فارس افزود: نبود بینش علمی، اطلاعات دقیق، مطالعات اصولی از آب و خاک و بهره برداری های بی رویه فارس را با بحران های جدی مواجه خواهد کرد.
احمدی گفت:هم اکنون برای برخی از شهرستان ها باید از فاصله 50 تا 60 کیلومتری آب آشامیدنی تهیه شود و این درحالی است که برخی افراد هنوزبرتوسعه کشاورزی اصرار می ورزند.
وی ادامه داد: دریاچه های بختگان و پریشان و حواشی باتلاق ها به دلیل بهره برداری بی رویه از چاه ها با کمبود آب و خشکیدگی مواجه شده اند و در آینده توفان های نمک به مشکلات فارس افزوده خواهد شد.
استاندار فارس گفت: این استان از معادن غنی معدنی برخوردار است که با شناسایی و سرمایه گذاری در آنها می توان اشتغال پایدار و پویایی را برای منطقه رقم زد.
مدیرکل دفتر حفاظت و بهره برداری منابع آب و امور مشترکین وزارت نیرو گفت : استان فارس برای رهایی از بحران خشکسالی باید مدیریت آب را در اولویت قرار دهد و از توسعه کشاورزی بدون برنامه ریزی پرهیز کند.
قبادی افزود: شهرستان جهرم که در باغداری و کشاورزی پیشینه تاریخی دارد از دهه 40 به یکی از دشت های ممنوعه تبدیل شده است.
وی گفت: باغداران جهرم باید داوطلبانه 50 درصد از باغ ها و کشاورزی خود را بخشکانند تا موفق به نجات بقیه سرمایه گذاری خود در این زمینه شوند.
قبادی ادامه داد: آبیاری قطره ای در جهرم آغازگراین شیوه نوین بود اما با توسعه باغداری و کشاورزی این منطقه با بحران مواجه شد.
وی اظهار داشت: سهم عمده ای از آب استان فارس از منابع زیرزمینی تامین می شود ، افت شدید سطح آب و افزایش عمق چاهها وضعیت فارس را بحرانی کرده است.
وی اضافه کرد: علاوه بر کمیت آب ، شور شدن آبخوانها ، معکوس شدن جریان آب از دریاچه ها به سوی آبخوانها منابع آبی را تهدید می کند.
مدیرکل دفتر حفاظت و بهره برداری منابع آب و امور مشترکین وزارت نیرو گفت: برخی مسوولان بر این باورند که با توسعه کشاورزی در ایجاد اشتغال گام بردارند در حالیکه با این شیوه شرایط بحرانی تر خواهد شد.
بگفته وی ، دریاچه های فصلی ، بختگان ، پریشان بدلیل حفر چاههای غیر مجاز در اطراف آنها کم آب و رفته رفته رو به خشکی رفته اند و سال به سال وضعیت آنها بدتر شده است.
رییس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی و صنایع معادن شیراز گفت: استان فارس هفت ونیم درصد مساحت کشور را دارد اما چهارده و نیم درصد منابع آبی کشور را مصرف می کند.
صادق حمیدیان اضافه کرد:درکشور سالانه 54 میلیارد متر مکعب آب مصرف می شود که سهم استان فارس از این میزان هشت میلیارد متر مکعب است.
وی گفت:درکشور 70 درصد آب آشامیدنی وکشاورزی از منابع آب های سطحی استفاده می شود اما در استان فارس 75 درصد مصرف آب از منابع زیرزمینی است.
حمیدیان ادامه داد:با توجه به این امراستان فارس با بحران جدی آب مواجه است و مسوولان باید با دقت نظر بیشتری به این مشکل رسیدگی کنند و این وضعیت را تغییر دهند.
بگفته وی ، سهم ارزش افزوده معدن در اقتصاد کشور 22 درصد است درحالی که فارس با وجود برخورداربودن از ذخایرغنی تنها هشت درصد را به خود اختصاص داده است.
حمیدیان افزود:ذخایر معدنی استان فارس در شمال و شرق این استان تجمیع شده است و می توان با تغییرنگرش ها ، بهره وری اقتصادی از این معادن را بهبود بخشید.ک/4
680/ 667
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
01/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]