واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: هر آنچه باید از بیمه بدنه خودرو بدانید؛
بدنه؛ بیمهای برای تمام فصول
در بیمههای بدنه، بیمهگذار در مقابل پرداخت مبلغی به عنوان حق بیمه در صورت آسیب دیدن خودرو خود در پی خطرات تحت پوشش، مبلغی را به عنوان خسارت دریافت خواهد کرد. به طور کلی خودروهایی که برای پوشش بیمه بدنه معرفی میشوند، ابتدای امر باید قابلیت پوشش بیمه بدنه را دارا باشند.
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، شاید سه یا چهار سال پیش بحث بیمه بدنه زیاد در بین رانندگان و صاحبان وسایل نقلیه جدی نبود و بسیاری به مزایای استفاده از خدمات بیمه بدنه آگاه نبودند، اما با توجه به افزایش قیمت خودروها و ورود خودروهای لوکس به بازار مصرف و البته ازدیاد هزینه دستمزد تعمیرات و نگهداری خودرو، امروز این موضوع جدیتر شده است.
در بیمههای بدنه، بیمهگذار در مقابل پرداخت مبلغی به عنوان حق بیمه در صورت آسیب دیدن خودرو خود در پی خطرات تحت پوشش، مبلغی را به عنوان خسارت دریافت خواهد کرد. به طور کلی خودروهایی که برای پوشش بیمه بدنه معرفی میشوند، ابتدای امر باید قابلیت پوشش بیمه بدنه را دارا باشند. این بیمهنامه، خودروی شما را در مقابل خطراتی همچون آتشسوزی، سرقت کلی، خساراتی که در جریان نجات یا انتقال موضوع بیمه به آن وارد شود و... تحت پوشش قرار میدهد. نحوه محاسبه حق بیمه بدنه برای خودروها مهمترین موضوع در تعیین مبلغ بیمه بدنه وسیله نقلیه، ارزش مورد بیمه شده است که میتواند پایه محاسبه قرار گرفته و پس از آن موارد تکمیلی که جزو شرایط تحت پوشش بیمه است به مبلغ اصلی افزوده میشود. بنابراین بسیاری از موارد، مثل سال ساخت و قیمت اولیه وسیله نقلیه میتواند در تعیین قیمت تاثیرگذار باشد، اما اگر واقعا قصد استفاده از خدمات بیمه بدنه خودرو را دارید، باید به شما نوید بدهیم میتوانید با استفاده از دنیای مجازی حدود هزینههایی را که باید به شرکت مورد نظر خودتان بپردازید، محاسبه کنید. در این خصوص با مراجعه به وبسایت بیشتر شرکتهای بیمه میتوانید با وارد کردن مشخصات وسیله نقلیه حدود قیمت قابل پرداخت را محاسبه کنید و با آمادگی وارد دفتر بیمه شوید. مهمترین نکته هنگام بیمه کردن وسیله نقلیه این است که اگر قصد استفاده از خدمات بیمه بدنه به صورت قسطی را دارید، باید بدانید در صورت نیاز به استفاده از خدمات بیمه، پرداخت مبلغ اقساط شما باید تائید شده باشد که قبل از هر کاری از سوی کارشناسان بیمه استعلام خواهد شد. بنابراین سعی کنید در صورت امکان از قسطی کردن مبلغ بیمه بدنه خودداری کنید؛ چون حادثه هرگز خبر نمیکند و هنگام تشکیل پرونده جهت دریافت خدمات بیمه به دردسر خواهید افتاد. تخفیفها چگونه محاسبه میشود؟ اگر جزو آن دسته از رانندگان هستید که قوانین را رعایت میکنید و کمی شانس با شما یار است ، میتوانید روی تخفیفهای بیمه بدنه کاملا حساب کنید که با توجه به جدولی که بیمه مرکزی به تمام بیمهها اعلام کرده، اعمال میشود؛ هرچند گاهی اوقات برخی شرکتها، امکاناتی اضافی به مشتریان خود میدهند، اما اصل محاسبه همان فرمول بیمه مرکزی است.
بنابراین هرگاه خودروی بیمه شده از شروع قرارداد تا پایان بیمهنامه هیچ گونه اعلام خسارتی از محل بیمهنامه اعلام نکند، زمان تمدید بیمهنامه تخفیف عدم خسارت براساس جدول شورای عالی بیمه به شرح ذیل در میزان حق بیمه مربوطه اعمال خواهد شد: * سال اول، 25 درصد حق بیمه در زمان تجدید بیمهنامه * سال دوم، 35 درصد حق بیمه در زمان تجدید * سال سوم 45، درصد حق بیمه در زمان تجدید * سال چهارم و بعد 60 درصد حق بیمه در زمان تجدید فرانشیز اما اگر خدای ناکرده دچار حادثه شوید، علاوه بر از دست دادن تخفیف، به تناسب تعداد حوادث نیز مشمول کسر فرانشیز خواهید شد. به طور کلی، فرانشیز برای بیمه بدنه به چند گروه تقسیم میشود که عبارتند از: الف) فرانشیز خسارتهای جزئی ناشی از حادثه و آتشسوزی برای تمام وسایط نقلیه * فرانشیز خسارت اول، 10 درصد مبلغ خسارت حداقل 500 هزار ریال/ * فرانشیز خسارت دوم و به بعد، 20 درصد مبلغ خسارت حداقل 500 هزار ریال ب) در صورت تحقق هر یک از موارد زیر علاوه بر موارد مذکور بالا، 10 درصد به فرانشیزهای اعلام شده اضافه میشود: * سابقه رانندگی راننده خودرو، موضوع بیمهنامه بدنه در تاریخ حادثه کمتر از سه سال باشد./ * سن راننده در تاریخ حادثه کمتر از 25 سال باشد. ج) فرانشیز خسارت ناشی از حوادث تصادفات رانندگی. در صورتی که راننده وسیله نقلیه بیمه شده، مقصر حادثه نبوده و مسئول حادثه شخص ثالث شناختهشدهای باشد، فرانشیز به نصف رقم خسارت اول تقلیل مییابد. د) فرانشیز خسارت کلی ناشی از حادثه و آتشسوزی 10 درصد مبلغ خسارت تعیین خواهد شد. هـ) فرانشیز خسارت سرقت اعم از جزئی و کلی 20 درصد مبلغ خسارت تعیین میشود.
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۰:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]