واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
پای تونی بلر نیز به پرونده ˈشنود تلفنیˈ روزنامه های ˈمورداکˈ باز شد لندن - ایرنا - در ادامه جلسات محاکمه هشت تن از مدیران و کارکنان روزنامه های ˈراپرت مورداکˈ در مورد استراق سمع و شنود غیرقانونی تلفن ها و صندوق های صوتی افراد مختلف، روز چهارشنبه نام تونی بلر نخست وزیر اسبق انگلیس نیز در این پرونده مطرح شد.
به گزارش ایرنا، نماینده دادستان در جلسه امروز دادگاه فاش کرد که ˈربکا بروکسˈ سردبیر اسبق روزنامه ˈسانˈ و هفته نامه ˈنیوز آو دی ورلدˈ و مدیر اجرایی سابق شرکت رسانه ای ˈنیوز اینترنشنالˈ که یکی از متهمان اصلی این پرونده به شمار می رود، چند روز قبل از دستگیری توسط پلیس، از تونی بلر مشورت گرفته بود.
به گفته نماینده دادستان، خانم بروکس حدود یک هفته قبل از بازداشت در تابستان سال 2011 به مدت یک ساعت با تونی بلر تلفنی گفت و گو کرده و بطور غیررسمی مشورت هایی را از نخست وزیر اسبق انگلیس دریافت کرده بود.
بر اساس محتویات پرونده، ˈربکار بروکسˈ در روز 11 ژوییه 2011 طی ایمیلی به ˈجیمز مورداکˈ پسر ˈراپرت مورداکˈ و رییس شرکت ˈنیوز اینترنشنالˈ، نتیجه مشورت های خود را با تونی بلر به وی گزارش کرده است.
متهم در این ایمیل تایید کرده است که تونی بلر در آینده هم برای کمک و ارائه مشورت به او و مورداک پدر و پسر، در دسترس خواهد بود.
دادگاه رسیدگی به اتهامات ˈربکا بروکسˈ و هفت متهم دیگر از آبان ماه امسال آغاز شده و پیش بینی می شود که چند ماه دیگر نیز ادامه داشته باشد.
ˈچارلی بروکسˈ شوهر ˈربکا بروکسˈ و ˈاندی کولسونˈ سردبیر اسبق نشریه ˈنیوز آو دی ورلدˈ و مدیر سابق ارتباطات نخست وزیری انگلیس و از سخنگویان پیشین دیوید کامرون نیز جزو هشت متهم اصلی پرونده شنود تلفنی هستند که محاکمه آنان در دادگاه کیفری ˈاولد بیلیˈ شهر لندن ادامه دارد.
ˈشنود غیرقانونی، سوءاستفاده از موقعیت شغلی، پرداخت رشوه به ماموران دولت و توطئه برای ممانعت از اجرای عدالتˈ از جمله اتهامات اصلی این افراد است.
همه این متهمان اظهار بی گناهی کرده و اتهامات وارده را رد کرده اند.
اتهامات مطرح شده علیه این افراد مربوط به رسوایی شنود غیرقانونی تلفن ها و صندوق های صوتی بیش از 600 نفر در اواخر دهه 1990 و دهه 2000 میلادی می باشد. افشای این رسوایی ها باعث شد که راپرت مورداک یهودی در سال 2011 میلادی نشریه ˈنیوز آو دی ورلدˈ را که بیش از 150 سال قدمت داشت، برای همیشه تعطیل کند.
طی دو سال گذشته بیش از 60 نفر که اکثرا روزنامه نگار بودند در ارتباط با پرونده شنود تلفنی بازداشت و بازجویی شده اند و اکثر آنان هم اکنون به قید وثیقه آزاد هستند تا نوبت دادگاه شان فرا برسد.
شرکت رسانه ای ˈنیوز اینترنشنالˈ، ناشر روزنامه ها و نشریات مورداک در انگلیس طی دو سال گذشته میلیون ها پوند غرامت به قربانیان شنود تلفنی پرداخت کرده است تا با جلب رضایت آنان مانع از شکایت قضایی در دادگاه های جنایی شود.
موضوع شنود تلفنی و جاسوسی خبرنگاران ˈنیوز آو دی ورلدˈ از تلفن های افراد مشهور برای نخستین بار در سال 2006 میلادی و پس از افشای استراق سمع تلفن های برخی از اعضای خانواده سلطنتی انگلیس علنی شد که پس از تشکیل دادگاه یکی از خبرنگاران این نشریه به نام ˈکلایو گودمنˈ و همچنین یک بازرس خصوصی به نام ˈگلن مالکایرˈ به زندان محکوم شدند.
پرونده جاسوسی نشریه ˈنیوز آو دی ورلدˈ که در ابتدا تصور می شد فقط علیه افراد مشهور انجام شده با افشاگری های تابستان سال 2011 وارد مرحله تازه ای شد و به یک بحران ملی و رسوایی بزرگ در انگلیس تبدیل گردید.
این افشاگری ها نشان داد که علاوه بر افراد مشهور، تعداد زیادی از مردم عادی و بویژه قربانیان حوادث جنایی و تروریستی و بستگان نزدیک آنان هدف جاسوسی و استراق سمع کارکنان ˈنیوز آو دی ورلدˈ قرار داشته اند. همچنین تلفن ها، صندوق های صوتی و ایمیل های تعدادی از اعضای خانواده نظامیان کشته شده در عراق و افغانستان نیز توسط عوامل این نشریه هک شده بود.
راپرت مورداک که از دهه 1960 میلادی وارد فعالیت های مطبوعاتی در انگلیس شد، نفوذ زیادی در این کشور دارد و علاوه بر مالکیت بخشی از سهام شرکت ارتباطی و ماهواره ای اسکای، سال ها است نشریات متعددی نظیر تایمز، سان، ساندی تایمز و ˈنیوز آو دی ورلدˈ را کنترل می کند.
نشریه ˈنیوز آو دی ورلدˈ به دلیل بالاگرفتن رسوایی شنود تلفنی در اواخر بهار سال 2011 تعطیل شد.
اروپام**345
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
30/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]