واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
بیابان های ایران منبع بالقوه انرژی است اصفهان- ایرنا- مدیر دفتر تحقیقاتی سازمان انرژی نو ایران با بیان اینکه از هر هکتار بیابان می توان یک مگاوات برق با استفاده از انرژی خورشید به دست آورد، گفت: بیابانهای وسیع ایران منبع بالقوه عظیم انرژی است.
به گزارش ایرنا، ˈ اکبر شعبانی کیا ˈ روز چهارشنبه در ششمین همایش حفاظت از محیط زیست، دستاوردها و مسوولیت های استان اصفهان افزود: بر اساس آمارهای موجود حدود پنج درصد برق جهان در سال 2011 از منابع تجدید پذیر تولید شده است.
وی با بیان اینکه کشور ایران می تواند با تصفیه فاضلاب ها و بی خطر سازی آن نیز انرژی تولید کند، ادامه داد: می توان از هر کیلوگرم لجن فاضلاب ها 420 لیتر گاز تولید کرد.
شعبانی کیا گفت: جمع آوری و دفع زباله ها یک معضل است اما می توان از آن به عنوان طلای کثیف در تولید انرژی بهره مند شد.
شعبانی کیا به افزایش بحران آلاینده های ناشی از سوخت های فسیلی اشاره و تصریح کرد: توجه به انواع انرژی غیر وارداتی و متفاوت از سوخت فسیلی در بسیاری از کشورهای دنیا مبنای برنامه ریزی های بلند مدت قرار گرفته است
وی با بیان اینکه انرژی زمین گرمایی نیز یکی از منابع انرژی های تجدید پذیر است، افزود: هم اکنون 15 منطقه مستعدد زمین گرمایی در کشور شناسایی شده است.
شعبانی کیا با بیان اینکه در ایران با توجه به وجود مناطق بادخیز بستر مناسب برای گسترش بهره برداری از توربین های بادی فراهم است، افزود: طبق اطلس بادی تهیه شده و بر اساس اطلاعات دریافتی از 60 ایستگاه مربوط در کشور میزان ظرفیت اسمی سایت ها در حدود 60 هزار مگاوات است.
وی ادامه داد: بر پایه پیش بینی های صورت گرفته میزان انرژی قابل استحصال بادی کشور از لحاظ اقتصادی بالغ بر18 هزار مگاوات تخمین زده می شود که موید ظرفیت قابل توجه در زمینه احداث نیروگاههای بادی و اقتصادی بودن سرمایه گذاری در صنعت انرژی بادی است.
وی گفت: توانمندی داخلی در ساخت سه سیستم اصلی توربین بادی شامل برج، ناسل و روتور در داخل کشور از سال 1383 تاکنون از 28.2 درصد به 68.1 درصد ارتقا پیدا کرده است.
مدیر دفتر تحقیقاتی سازمان انرژی نو ایران گفت: اولین توربین 5/2 مگاواتی کشور توسط شرکت مپنا در سایت کهک قم نصب شد.
وی همچنین در خصوص وضع کنونی فناوری پیل سوختی در جهان اظهار کرد: با توجه به مزایای این فناوری طرح استفاده از اتوبوس پیل سوختی با حمایت سازمان ملل در بسیاری از کشورها نظیر چین، هند، برزیل، مصر و مکزیک در دست مطالعه یا اجراست.
شعبانی کیا با بیان اینکه فناوری پیل سوختی در آینده ای نه چندان دور سه بخش حمل و نقل، نیروگاهها و مولدهای قابل حمل را متحول خواهد کرد، گفت: در چند سال گذشته سرمایه گذاری کلان در زمینه توسعه خودروهای پیل سوختی در کشورهای مختلف صنعتی صورت گرفته است.
وی افزود: موسسات بزرگ صنعتی و شرکتهای کوچک دارای فناوری درصدد بهینه سازی کارآیی این سیستم و کاهش قیمت ها هستند.
شعبانی کیا با بیان اینکه تحقق این امر نیاز به زمان دارد، گفت: توانمندی های پیل سوختی بعنوان یک منبع انرژی قابل اطمینان و هیدروژن بعنوان سوختی که می توان آن را از منابع تجدید پذیر یا تجدید ناپذیر به دست آورد سبب شده تا پیل سوختی از ارزش راهبردی فوق العاده برخوردار باشد.
7137/ پ/ 607
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
30/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]