واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
سند راهبردی توسعه جغرافیایی آموزش سلامت کشور تدوین شد مشهد- ایرنا- معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور از تدوین سند راهبردی توسعه جغرافیایی آموزش سلامت در کشور و عملیاتی شدن آن در آینده نزدیک خبر داد.
دکتر امیر محسن ضیایی روز چهارشنبه در اجلاس معاونان آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی کشور در مشهد افزود: در قالب این سند راهبردی کیفیت آموزش پزشکی در کشور ارتقا یافته و برنامه آموزش دانشجویان برای رشته ها و در مقاطع مختلف مطابق با نیازهای حوزه سلامت تدوین شده است.
وی کمبود منابع را مهمترین چالش حوزه آموزش وزارت بهداشت عنوان کرد و افزود: این کمبودها شامل منابع فیزیکی، نیروی انسانی و زیر ساخت ها است که تمامی دانشگاههای علوم پزشکی کشور با آن روبرو هستند.
وی خاطر نشان کرد:در سالهای اخیر رشد آموزش پزشکی در کشور با سرعت پیش رفته است، درحالی که همطراز با آن رشد کیفی صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: در دو سال اخیر افزون بر 50 هزار دانشجو در رشته های پزشکی و دیگر رشته ها در دانشگاههای کشور پذیرفته شده اند، به طوری که رشد 72 درصدی دانشجویان را شاهد بوده ایم اما اعتبارات بخش آموزش در این مدت 33 درصد کاهش یافته است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهارداشت: اکنون افت کیفی آموزش پزشکی در کشور اتفاق افتاده است، لذا هر چه سریع تر باید آسیب ها و مشکلات این حوزه شناسایی شده و چاره اندیشی اصولی صورت گیرد.
ضیایی گفت: در حال حاضر 91 دانشگاه علوم پزشکی در سطح کشور فعال هستند و این در حالی است که در کشوری مانند آمریکا با جمعیت بیشتر و پیشرفت هایی که دارند، حدود 130 دانشگاه علوم پزشکی دایر است.
وی افزود: با فراهم کردن یک ساختمان و چند تخت نمی توان دانشکده یا دانشگاه پزشکی راه اندازی کرد و این همه دانشکده که در کشور ایجاد شده، چالش برانگیز است و کیفیت آموزش را تحت تاثیر قرار داده است.
وی بیان کرد: رشد 66 درصدی قطب های علمی و تاسیس 335 مرکز تحقیقاتی در سالهای اخیر در کنار محاسن مثبتی که دارد به دلیل کمبود منابع اعتباری و زیر ساختی، تجهیزاتی، نتواسته است به اهداف کیفی خود دست پیدا کند.
وی در بخشی از سخنانش نهادینه کردن اخلاق حرفه ای در آموزش پزشکی را مورد تاکید قرار داد و افزود: پیاده سازی اخلاق حرفه ای باید از رفتارهای اعضای هیات علمی شروع شده و تا سطوح بعدی گسترش یابد تا در دانشجو نهادینه گردد و رسیدن به این اهداف با شعار و سمینار قابل دستیابی نیست.
ضیایی در پایان توسعه ارتباطات بین الملل در بخش آموزش را ضروری دانست و گفت: توجه به ارتباطات بین الملل در بخش آموزش پزشکی بویژه در هشت سال گذشته مغفول مانده است ،در حالی که این اقدام برای ارتقای کیفیت آموزشی باید گسترش یابد.
اجلاس معاونان آموزشی دانشگاهها و دانشکده های علوم پزشکی کشور در طول روزهای 30 بهمن ماه تا یکم اسفندماه امسال به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال برگزاری است.
7487/659
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
30/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]