واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
بایدها و نبایدهای وجود بخش پاپ در جشنواره موسیقی فجر تهران- ایرنا- برگزاری کنسرت های پاپ در بخش جنبی بیست و نهمین جشنواره موسیقی فجر یک بار دیگر ضرورت جدایی این بخش از جشنواره و برگزاری جشنواره ای جداگانه برای این گونه موسیقی را نمایان کرد.
تغییر در فضای فرهنگی جامعه در چند ماه گذشته، روزنه های امیدی را در دل اهالی فرهنگ و هنر به وجود آورد که نمود آن در استقبال گسترده برای شرکت در جشنواره های هنری فجر به ظهور رسید.
بیست و نهمین دوره جشنواره بین المللی موسیقی فجر هم در این شرایط در حالی برگزار شد که حسن ریاحی دبیر این دوره از جشنواره نیز به حجم زیاد گروه های علاقه مند به شرکت در آن اشاره کرد.
بخش پاپ نیز که چند سالی است به عنوان بخش جنبی در جشنواره بین المللی موسیقی فجر برگزار می شود، در این دوره پر رنگ تر و با رونق بیشتری نسبت به دوره های پیشین برگزار شد.
رضا صادقی، بهنام صفوی، شهرام شکوهی، رضا یزدانی، سیروان خسروی، گروه هفت، محسن یگانه، علی عبدالمالکی، محمد علیزاده، حمید عسکری و مازیار فلاحی خوانندگان موسیقی پاپ هستند که در این دوره از جشنواره به اجرای برنامه پرداخته اند.
اجرای این برنامه ها اگرچه با برخی بی نظمی ها در برگزاری همراه بود اما باعث برقراری ارتباط بیشتر میان جشنواره موسیقی با عامه مردم شده است.
سالن اصلی مرکز همایش های برج میلاد که محل برگزاری کنسرت های پاپ در جشنواره فجر است، در این شب ها پر از تماشاگرانی می شود که مشتاق شنیدن هنرنمایی خوانندگان محبوب خود هستند.
حضور بخش پاپ در جشنواره موسیقی فجر درحالی است که برخی کارشناسان اعتقاد دارند که موسیقی پاپ باعث دور شدن این جشنواره از نگاه تخصصی و جدی خود می شود، بهتر است از این جشنواره حذف شود. این کارشناسان عقیده دارند جشنواره های موسیقی محلی برای بررسی تخصصی این هنر و با توجه به اینکه جشنواره فجر تنها جشنواره مهم موسیقی در ایران محسوب می شود نباید این فرصت را با اضافه کردن بخش پاپ به جشنواره از دست داد.
این کارشناسان پیشنهاد می کنند جشنواره ای جداگانه برای موسیقی پاپ برگزار شود تا هنرمندان این حوزه نیز آثار خود را برای علاقه مندان عرضه کنند و آثار برتر آنها هم انتخاب شود.
البته خود هنرمندان موسیقی پاپ نیز از اینکه در جشنواره فجر به عنوان یک بخش جنبی شرکت می کنند چندان راضی نیستند و خواستار این هستند که یا در بخش اصلی جشنواره حضور داشته باشند و یا جشنواره مجزایی برای این نوع موسیقی برگزار شود.
شیوه برگزاری کنسرت های پاپ در جشنواره هم به نوعی است که ضرورت برگزاری جشنواره ای جداگانه را ضروری می نمایاند. برج میلاد در شب های برگزاری این کنسرت ها شاهد حضور افرادی است که نسبتی با موسیقی جدی و هنری ندارند. کنسرت هایی که با استفاده از نور و رنگ و تمهیداتی مانند نور به دنبال جذاب تر شدن برای مخاطب هستند و موسیقی های معمولا شاد آنها، سالن را به محلی برای تخلیه انرژی تماشاگران تبدیل می کند تا فضایی برای پیگیری موسیقی به عنوان یک هنر.
اصولا برگزاری کنسرت های پاپ به گونه ای است که اگر فردی علاقه مند به شنیدن موسیقی آنها باشد چندان موفق نخواهد شد زیرا به جای گوش دادن به موزیک باید صدای جیغ و کف و سوت ممتد حدود دو هزار تماشاگر را تحمل کند و در میان آنها به زحمت صدای موسیقی را هم بشنود.
در واقع این مسئله به ویژگی علاقه مندان موسیقی پاپ بر می گردد و صرفا منحصر به ایرانی ها هم نمی شود زیرا در همه جای جهان کنسرت های پاپ فضایی پر انرژی و شاد دارند.
بیشتر جشنواره های مهم موسیقی در جهان با گونه بندی بخش های مختلف موسیقی برگزار می شود و مانند جشنواره فجر شامل تمام حوزه های موسیقی نیست. شاید بهترین راه برای حل این مسئله برگزاری چند جشنواره موسیقی در کشور برای گونه های متفاوت موسیقی باشد تا هم مردم فرصت بیشتری برای شنیدن آثار مورد علاقه خود داشته باشند و هم اینکه گونه های متفاوت جا را برای یکدیگر تنگ نکنند.
فراهنگ (5) ** 2024**1588
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
29/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]