تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 8 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس نيّتش خوب باشد، توفيق ياريش خواهد نمود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819042524




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فقدان برنامه ریزی یکپارچه در حفاظت از منابع آب/ تا سال آينده مديريت يکپارچه حوضه هاي آبريز اجرا مي شود


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: در گفتگو با باشگاه خبرنگاران؛
فقدان برنامه ریزی یکپارچه در حفاظت از "منابع آب"/ تا سال آينده مديريت يکپارچه حوضه هاي آبريز اجرا مي شود
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران، یکی از اهداف استقرار مدیریت به هم پیوسته در حوضه های آبریز را حاکمیت موثر بر منابع آب کشور دانست و افزود تا يک سال آينده مديريت يکپارچه حوضه آبريزپياده مي شود


محمد حاج رسولیها مديرعامل شرکت مديريت منابع آب در گفتگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران در خصوص چالش های کلان در مدیریت منابع آب گفت:تقسیمات سیاسی و اداری به عنوان زمینه ای برای بروز تعارض میان ذیمدخلان آب، نبود امکان برنامه ریزی جامع آب در محدوده جغرافیای سیاسی استان ها، تعامل ضعیف بین استان ها و جایگزین شدن تقابل از جمله اين چالشهاست.

 وي اظهار داشت: تضعیف همکاری ها در سطح ملی، فقدان برنامه ریزی یکپارچه در حفاظت از منابع آب، مقابله با خشکسالی و چالش های حقوقی سهم حقابه ها و محیط زیست و فشارهای سیاسی و اجتماعی برای برخورداری از سهم بیشتر از منابع آب و باور به فرهنگ چانه زنی در مطالعه و اجرای طرح های استانی نيز از ديگرچالشها مديريت منابع است.

مديرعامل شرکت مديريت منابع آب درخصوص الزام های طبیعی تغییر رویکرد در مدیریت منابع آب اظهار داشت:ازجمله این الزام ها، ارتباط هیدرولوژیک تمام بخش های حوضه آبریز و تاثیرپذیری آنها از یکدیگر؛ محدود بودن ظرفیت منابع آب حوضه آبریز و نیاز به مدیریت به هم پیوسته برای بهره برداری بهینه از آن است.

وي افزود:ذینفع بودن چندین استان در حوضه و به هم پیوستگی برای بهره مندی عادلانه همگی آنها از حوضه برای جلوگیری از منازعه های اجتماعی و منطقه ای و تشدید رقابت بخش های شرب، کشاورزی و صنعت برای سهم بیشتر از منابع آب و در خطر قرار گرفتن سهم محیط زیست نيز از ديگر الزامهاي تغيير رويکرد در مديريت منابع آب است.

حاج رسوليها گفت: مدیریت به هم پیوسته منابع آب فرآیندی است که ازطریق ارتقای هماهنگی های لازم بین توسعه و مدیریت منابع آب، زمین و سایر نهاده ها، با هدف به حداکثر رساندن رفاه اقتصادی و اجتماعی به شیوه ای عادلانه و بدون به خطر انداختن پایداری اکوسیستم های حیاتی صورت می گیرد.

مشاور وزیر نیرو بابيان اينکه ازجمله اهداف استقرار مدیریت به هم پیوسته در حوضه های آبریز، حاکمیت موثر بر منابع آب کشوراست افزود: تعادل بین منابع و مصارف آب ازطریق هماهنگی در مدیریت تامین، توزیع و مصرف آب، توازن و هماهنگی بین توسعه و بهره برداری، نظارت بر توزیع عادلانه آب بین ذینفعان حوضه آبریز در بالادست و پایین دست حوضه آبریز و حفاظت از منابع آب در جهت رفع نیازهای اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی نيز از ديگر عوامل موثر در استقرار مديريت به هم پيوسته در حوضه هاي آبريزاست.

حاج رسولیها افزود: کاهش تعارض ها و مشکلات درون حوضه ها،جلب مشارکت ذینفعان در مدیریت منابع آب، رعایت حقوق ذینفعان، محیط زیست و کاهش مناقشه ها و منازعه ها با ایجاد زمینه های پایدار در برنامه ریزی و تصمیم گیری و اولویت بندی طرح های توسعه، دیگر اهداف مدیریت به هم پیوسته منابع آب هستند.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران درباره نقشه حوضه های آبریز کشور براساس تقسیمات مدیریتی و ساختار جدید حوضه ای،نيزگفت: در ساختار جدید، چهار دفتر مدیریت به پیوسته برای حوضه آبریز دریای خزر، حوضه آبریز دریاچه ارومیه، حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان و حوضه های آبریز کویر مرکزی، مرزی شرق و قره قوم تشکیل شده است.

وی گفت: در حوضه آبریز دریاچه ارومیه، برداشت زیاد از منابع آب زیرزمینی برای توسعه کشاورزی، نبود نظارت کافی بر بهره برداری، نادیده انگاشتن سهم دریاچه ارومیه و اختلاف استانی بر سر سهم آب، از این چالش ها هستند.

حاج رسولیها درباره حوضه آبریز رودخانه قمرود، گفت: در این حوضه آبریز، تامین آب شرب بخش هایی از سه استان، تضاد سلیقه در تامین همزمان آب شرب و حقابه کشاورزان، مشکلات کیفی، شکایت های حقوقی، انتقال بین حوضه ای آب و کاهش آب ورودی به واسطه خشکسالی، ازجمله چالش ها هستند.

وي در پايان خاطرنشان کرد: در جلسه هشتم شوراي آب مقرر شد تا در يک سال آينده مديريت يکپارچه حوضه هاي آبريز اجرا شود همچنين تشکيل شوراي آبريز در حوضه هاي روستايي نيز از ديگر مصوبات اين شورا بوده است.

 



تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن