واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
صادرات نفت ایران پس از گفت و گوهای هسته ای افزایش می یابد تهران - ایرنا - پایگاه خبری اویل پرایس آمریکا نوشت: صادرات نفت ایران پس از گفت و گوهای هسته ای افزایش خواهد یافت.
به گزارش ایرنا و به نقل از این پایگاه خبری، با لغو برخی تحریم های بین المللی، ایران در ماه ژانویه در صدد افزایش صادرات نفت خود به میزان 100 هزار بشکه در روز برآمده و بنابه اعلام آژانس بین المللی انرژی، ایران با افزایش صادرات به چین، ژاپن و هند، قادر بوده در ماه ژانویه (11 دی تا 11 بهمن) روزانه یک میلیون و 320 هزار بشکه نفت تولید کند.
ایران پیش از اعمال تحریم ها در سال 2012، روزانه 2.5 میلیون بشکه نفت صادر می کرد.
ارزش صادرات نفت ایران به قیمت های جاری در حدود چهار میلیارد دلار در هر ماه است.
اویل پرایس همچنین نوشت به نظر می رسد اقتصاد ایران کمی پیشرفت کند و از رکودی که در سال 2013 گرفتار آن بود اندکی رهایی یابد، رکودی که به باور بسیاری از تحلیلگران ایران باعث شد ایران به پای میز مذاکره با غرب بیاید.
همچنین با جذب شرکت های نفتی بین المللی توسط ایران و سرمایه گذاری آنها در بخش نفت این کشور، شاخص های اقتصادی ایران بهبود خواهد یافت.
ایران به شرکت های بخش خصوصی، قول قراردادهای بهتری در مقایسه با همسایه اش عراق داده است و برخی شرکت ها از جمله انی، توتال، بریتیش پترولیوم، لاک اویل و گس پروم نفت نیز علاقه مندی خود به سرمایه گذاری در ایران را ابراز کرده اند.
باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا در تلاش برای ممانعت بیشتر از مباحثات مربوط به اخبار سرمایه گذاری شرکت های بین المللی در ایران، در یک کنفرانس خبری گفت: آمریکا مانند یک تن آجر بر سر شرکت هایی که تحریم های بین المللی را به چالش بکشند، فرود خواهد آمد.
اما از سوی دیگر وی با بیان اینکه افزایش تحریم ها احتمال رسیدن به یک توافق نهایی را کاهش می دهد، تهدید کرد، لایحه افزایش تحریم ها علیه ایران را وتو خواهد کرد.
لیکن در صورتی که اخبار اقتصادی مثبت از جانب ایران همچنان به گوش برسد، تندروهای آمریکا به حملات خود به دولت برای امتیازدهی خیلی زیاد در گفت و گوها ادامه خواهند داد.
آنها می گویند، احتمال اینکه ایران با آمریکا در مورد یک راه حل دایمی در زمینه برنامه هسته ای خود موافقت کند خیلی کم است، زیرا فشار اقتصادی بر روی آنها کاهش پیدا کرده است.
ین خبر که ایران قادر به افزایش صادرات نفت خود بوده نیز به این احتمال قوت می بخشد.
به هر حال این عقیده راه هر دو طرف را سد می کند.
اگر دولت و ملت ایران به دلیل توافق موقت هسته ای رهایی از تحریم های اقتصادی را احساس کنند، احتمال اینکه آنان تشویق به توافق نهایی با غرب شوند، افزایش می یابد.
یک توافق دایمی می تواند منجر به لغو تمام تحریم ها شود، ارتباط ایران با اقتصاد جهانی را دوباره برقرار سازد و به شرکت های بین المللی از جمله شرکت های نفتی، اجازه دهد در ایران سرمایه گذاری و به داخل اقتصاد آن پول تزریق کنند.
این یک جایزه بزرگ است. رهبران ایران نیز به خوبی می دانند که اگر غرب احساس کند که ایران صادقانه عمل نمی کند، می تواند تحریم ها را بار دیگر برقرار سازد و یا حتی آنها را افزایش دهد.
داشتن اقتصادی که در آن محکم بسته است و اجازه ارتباط با جهان اقتصاد را نمی دهد، پس از آنکه اندکی این در باز شده بود، چیزی نیست که خواست ملت ایران باشد.
این ممکن است واقعا برای تندروهای ایران نیز سخت باشد که پس از آنکه شاهد برخی منافع کنارآمدن با غرب بوده اند دوباره به مواجهه با آن بپردازند.
اقتصام(6)1063**1558
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
29/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]