واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
سیاسی > مجلس با حضور رئیس جمهور؛
نهمین کنفرانس بین المجالس اسلامی آغاز به کار کرد/ جزئیات برنامه دو روزه اجلاس تهران
مراسم افتتاحیه نهمین کنفرانس بین المجالس اسلامی دقایقی قبل با حضور حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، نهمین کنفرانس بین المجالس اسلامی دقایقی با حضور رئیس جمهور قبل آغاز شد. در نشست کمیته عمومی که روز دوشنبه در هتل آزادی تهران و با حضور هیات های پارلمانی از کشورهای عضو برگزار شد، ریاست کمیته عمومی نهمین کنفرانس بین المجالس اسلامی از سودان به ایران منتقل شد.
در این نشست عمومی، از میان کشورهای آفریقایی عضو، نماینده ای از پارلمان نیجر به عنوان معاون آفریقایی این اتحادیه و از میان کشورهای عربی، نماینده ای از تونس به عنوان معاون عربی رییس اتحادیه برای مدت یک سال انتخاب شدند.
کمیته عمومی اتحادیه بین المجالس کشورهای اسلامی متشکل از همه کشورهای عضو است که از هر کشور دو نفر به عنوان عضو در آن حضور دارند. در آغاز مراسم افتتاحیه، عبدالفتاح عزالدین المنصور رئیس مجلس ملی سودان که ریاست هشتمین دوره کنفرانس اتحادیه مجالس کشورهای اسلامی را بر عهده دارد از علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی دعوت خواهد کرد تا ریاست نهمین دوره کنفرانس اتحادیه مجالس کشورهای اسلامی را برعهده بگیرد.
تصویب دستور کار برنامه کاری نهمین دوره کنفرانس اسلامی مجالس کشورهای اسلامی، گزارش دبیرکل اتحادیه نهمین دوره مجالس کشورهای اسلامی و همچنین سخنرانی روسای مجالس، هیاتها و ناظران برنامه کاری روز اول اجلاس بین المجالس در سطح روسا است.
سخنرانی روسای مجالس، هیاتها و ناظران نیز در جلسه عصر ادامه خواهد یافت. همچنین روسای مجلس، هیاتها و ناظران در ضیافت شامی که از سوی رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد حضور یافته و در مراسم تجلیل پانزدهمین سالگرد تشکیل اتحادیه مجالس کشورهای اسلامی حاضر میشوند.
در برنامه کاری نهمین دوره کنفرانس اتحادیه مجالس کشورهای اسلامی در روز دوم نیز که فردا برگزار می شود سخنرانی روسای مجالس، هیاتها و ناظران مجالس کشورهای اسلامی ادامه خواهد داشت. تدوین و تصویب بیانیه، قطعنامه و گزارش نهمین دوره کنفرانس اتحادیه مجالس کشورهای اسلامی توسط دبیرکل اتحادیه مجالس کشورهای اسلامی برنامه دیگر روز دوم اجلاس بین المجالس است.
در جلسه بعدازظهر روز چهارشنبه گزارش شانزدهمین جلسه کمیسیون عمومی اتحادیه مجالس کشورهای اسلامی، بررسی و تصویب گزارش کمیته کارشناسان درخصوص بررسی سند بیانیه مجلس اسلامی مصوب کمیته اجرایی در نشست این کمیته که در باکو برگزار شد و تصویب پیشنویس اصلاحیه آئیننامههای اتحادیه مجالس کشورهای اسلامی بر مبنای اساسنامه جدید مصوب کمیته اجرایی در دستور کار اعضا قرار دارد.
همچنین کمیتههای تخصصی دائمی بررسی و تصویب پیشنویس قطعنامه که توسط گزارشگران کمیتههای تخصصی دائمی امور و روابط خارجی، امور اقتصادی و محیط زیست، امور حقوق بشر، زنان و خانواده و امور فرهنگی و حقوقی و گفتوگوی تمدنها و مذاهب ارائه میشود.
همچنین در نهمین دوره کنفرانس اتحادیه مجالس کشورهای اسلامی سومین نشست کمیته دائمی فلسطین و سومین کنفرانس زنان مسلمان نماینده مجالس به بررسی و تصویب گزارشها و پیشنویس قطعنامه انجام خواهد شد.
همچنین در خصوص مسائل سازمانی به ویژه نامزدی اعضای کمیته عمومی اتحادیه مجالس کشورهای اسلامی برای سال 2014 و نامزدی اعضای کمیتههای تخصصی دائمی از جمله کمیته امور سیاسی و روابط خارجی، کمیته روابط اقتصادی و محیط زیست، کمیته حقوق بشر، زنان و خانواده و کمیته امور فرهنگی و حقوقی و گفتوگوی تمدنها و مذاهب برای سال 2014 مشخص میشود.
همچنین در این اجلاس تاریخ و محل برگزاری دهمین دوره کنفرانس اتحادیه مجالس کشورهای اسلامی و تاریخ و محل برگزاری سی ودومین نشست کمیته اجرایی اتحادیه مجالس کشورهای اسلامی مشخص میشود.
در مراسم اختتامیه نهمین دوره کنفرانس اتحادیه مجالس کشورهای اسلامی که از ساعت 18 مورخ 30 بهمن ماه در محل سالن اجلاس سران برگزار خواهد شد گزارش نهایی نهمین دوره کنفرانس اتحادیه مجالس کشورهای اسلامی تصویب و بیانیه و اعلامیه نهایی این دوره از کنفرانس اتحادیه مجالس کشورهای اسلامی به تصویب اعضا میرسد. به گزارش مهر، اولین گردهمایی نمایندگان مجالس کشورهای اسلامی بنا به دعوت گروه بین المجالس جمهوری اسلامی ایران با حضور نمایندگان 16 کشور اسلامی در خلال اجلاس 93 بین المجالس جهانی در مادرید تشکیل شد (مارس 1995) کشورهای شرکت کننده در این نشست بر ضرورت تشکیل بین المجالس اسلامی تاکید کرده و مقرر کردند که پیشنهادهای خود را در جلسه بعدی در خلال اجلاس 94 بین المجالس (اکتبر 1995) در بخارست ارائه کنند. هم اکنون 53 کشور عضو این اتحادیه هستند و نزدیک به 22 نهاد و سازمان نیز در این اتحادیه به صورت ناظر حضور دارند اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی 4 کمیته تخصصی دائمی شامل کمیته امور سیاسی و روابط خارجی، کمیته امور اقتصادی و محیط زیست، کمیته حقوق بشر زن و خانواده، کمیته امور فرهنگی حقوقی و گفتگوی تمدن ها و ادیان دارد که سالانه یک بار تشکیل جلسه می دهند.
علاوه بر چهار کمیته تخصصی دائمی ، کمیته دائمی فلسطین نیز از دو سال پیش تشکیل شد که در کنار سایر کمیته ها تشکیل جلسه میدهد همچنین کنفرانس نمایندگان زن کشورهای اسلامی نیز در حاشیه نشست هایی برگزار می کند. اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی از بدو تاسیس تاکنون 7 نشست کمیته های تخصصی دائمی، 32 نشست کمیته اجرایی ، 17 نشست کمیته عمومی و 8 کنفرانس روسای مجالس برگزار کرده است.
۱۳۹۲/۱۱/۲۹ - ۰۹:۳۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]