واضح آرشیو وب فارسی:بیتوته:
خانه تکانی یک از آن رسم هایی است که کمتر خانمی از آن چشم پوشی می کند.خانه بعد از خانه تکانی سرشار از انرژی مثبت شده و آرامش خاصی را به اهالی خانه منتقل می کند. دور ریختنی ها دور ریخته می شود و بوی بهار و عید در خانه می پیچد. حالا اگر یک کوچولو داشته باشید ، کار کمی سخت می شود.
چند نکته برای خانه تکانی با بچهها
** اگر می توانید بچه تان را برای چند ساعت به شخص دیگری بسپارید تا در خانه نباشد. اگر هم قرار است خانه بماند از همسرتان یا هر شخص دیگری برای نگه داری اش کمک بگیرید.
** خانه تکانی را در روزهای تعطیل انجام دهید تا همه کمکتان کنند.
** برای این که بچه ها کلافه تان نکنند می توانید آن ها را با کارهای کوچک سرگرم کنید. مثلا یک دستمال و شیشه شوی به او بدهید تا مشغول شود.
** اگر بچه تان آن قدر بزرگ است که می تواند کمکتان کند، فهرستی از همه کارها تهیه کنید و با او برای انجامشان مشورت کنید.
** تمیز کردن اتاق بچه ها را می توانید به خودشان بسپارید و در نهایت خودتان کارهای تکمیلی را انجام دهید.
** کارها را می توانید به بازی تبدیل کنید. مثلا بازی سرعت (چه کسی زودتر اتاقش را جارو میزند و ...).
** برای شستن سرویس های بهداشتی حتما از مواد شوینده بدون بو استفاده کنید. در این قسمت از کار بچه ها را اصلا شرکت ندهید.
** کابینت های آشپزخانه را که خالی می کنید حتما حواستان باشد وسایل خطرناکی مثل چاقو و... را از دسترس بچه ها دور نگه دارید.
** اگر از نردبان استفاده می کنید حتما حواستان باشد که بچه ها در غیبت تان از آن بالا نروند.
** مواد شوینده و ضد عفونی کننده را دور از دسترس بچه ها قرار دهید.
** زمان تان را طوری تنظیم کنید که مثلا وقت کشیدن جارو برقی با زمان خواب بچه ها تداخل نداشته باشد.
** از صبح و قبل از شروع کار، غذای بچه ها را درست کنید تا گرسنه نمانند.
** خانه تکانی فرصت خوبی برای مرتب کردن لباس بچه هاست. آن هایی که حسابی کهنه شده را دور بیندازید و آن هایی را که قابل استفاده هستند ولی کوچک شده اند را جمع کنید و به یکی از موسسات خیریه بدهید.
خداحافظی با اضافهها
نه فقط لباس بچه ها ، بلکه خرده ریزهای غیر ضروری و وسایل اضافی را بدون معطلی دور بریزید.اگر خانه تان مثل سمساری شده و کلی وسایل نو و کهنه دارید که سال تا سال ، سراغ شان نمی روید و به هیچ دردتان هم نمی خورد؛ خانه تکانی فرصت خوبی است که نیم نگاهی به خانه بیندازید و آستین هایتان را بالا بزنید. با دور ریختن زواید از زندگی مان می توانیم راضی تر و راحت تر زندگی کنیم. با ایجاد تغییراتی در چیدمان اسباب و اثاثیه منزل می توانید بر حرکت انرژی در خانه تان تأثیر بگذارید تا اهل خانه به آرامش درونی و رضایت باطنی نزدیک تر شوند. هر وسیله شکسته، خراب و بی استفاده را بازبینی کنید و شهامت دور ریختن یا تعمیر مجدد یا تغییر دکورش را داشته باشید. هدایا و وسایلی را که از آن ها خوشتان نمی آید، در کمدهایتان انبار نکنید. آن ها کمترین ضررشان این است که جای شما را اشغال می کنند. لباس هایی که دوست ندارید و حاضر نیستید بپوشیدشان، ظروف لب پر و غیر مستعمل، ساعت های مچی و دیواری خراب و ... را دور بریزید. آن ها ذهن شما را درگیر می کنند و مثل یک بند نامرئی ، دست و پای شما را می بندند؛ در حالی که فضای ذهن و زندگی ما محدود است و نباید آن را با زباله ها پر کنیم. اضافه ها را دور بریزید و ببینید چه قدر احساس سبکی می کنید. بهتر است لباس های اضافه و اسباب و اثاثیه قابل استفاده تان را به نیازمندان یا موسسات خیریه بدهید.
منبع:تبیان
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بیتوته]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]