واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
استقراض شرکت ملی پالایش از بانک ها برای اصلاح کیفیت سوخت تهران - ایرنا - مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی از بدهی ١٤,٥ میلیارد دلاری این شرکت که به منظور افزایش کیفیت سوخت از برخی بانک ها استقراض کرده است، خبر داد.
به گزارش ایرنا به نقل از شانا، عباس کاظمی روز دوشنبه در نشست مشترک وزیر نفت با دکتر حسن روحانی رییس جمهوری با بیان این که، هم اکنون شرکت ملی پالایش و پخش ٦١ درصد تامین مالی یارانه ها را بر عهده دارد، گفت: به دلیل تامین یارانه ها و بازنگشتن سرمایه ها از سوی بخش خصوصی به شرکت ملی پالایش و پخش، هم اکنون این شرکت به بانک مرکزی و بانک ملت مقروض است.
وی با تاکید بر این که، برنامه اصلاح سوخت به منظور حفاظت از محیط زیست به عنوان یکی از دغدغه های مهم دولت و مردم از سوی این شرکت انجام شده، گفت: در این زمینه، بزرگترین طرح افزایش ظرفیت و کیفیت بنزین در پالایشگاه امام خمینی(ره) شازند انجام شد و با اجرای این طرح، بنزین از ١٢ درصد به ٤٠ درصد افزایش و مازوت از ٣٣ درصد به ٦ درصد کاهش یافته است.
کاظمی شدت مصرف انرژی را در ایران بسیار بالا عنوان کرد و گفت: ما در این زمینه بعد از روسیه مقام دوم را دارا هستیم.
وی ظرفیت پالایش نفت کشور را یک میلیون و ٩٠٠ هزار بشکه در روز عنوان کرد و افزود: این ظرفیت در آینده با افزایش رو برو خواهد بود.
** تامین منابع مالی پالایشگاه ستاره خلیج فارس از استقراض
کاظمی طرح پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس را یکی از طرح های مهم و حیاتی کشور در بخش پالایش دانست و گفت: منابع مالی این طرح هم اکنون با استقراض تامین شده و امیدواریم که در اسرع وقت این پالایشگاه راه اندازی شود و مشکل بنزین و کیفیت سوخت را در کشور حل کند.
** ذخیره سازی پخش در اواخر دهه ٧٠
کاظمی از ذخیره سازی مناسب شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی کشور در سالهای گذشته خبر داد و گفت: اگر ذخیره سازی در اواخر دهه ٧٠ در این شرکت انجام نمی شد، امسال زمستان قطعا با مشکلات تولید برخی نیروگاهها مواجه می شدیم.
وی در این خصوص افزود: این شرکت با ذخیره شش میلیارد لیتری خود در آذر ماه(آغاز سرما) توانست سوخت نیروگاه ها را به طور مطلوبی مدیریت کند.
کاظمی از خطوط لوله فرسوده انتقال فرآورده های نفتی به عنوان یکی دیگر از مشکلات این شرکت نام برد و اظهار کرد: برخی از این خطوط با عمر ٧٠ سال در سرویس هستند که باید حتما نوسازی شوند.
وی وجود بدهی های سنگین این شرکت و دریافت نکردن مطالبات خود را از بخش خصوصی عاملی برای نداشتن فاینانس مالی به منظور انجام پروژه های نوسازی عنوان کرد.
وی خصوصی سازی پالایشگاهها را بر اساس اصل ٤٤ قانون اساسی، صحیح ندانست و گفت: قرار بر این بود که پالایشگاهها فروخته شود و از پول آن به منظور ساخت پالایشگاه جدید استفاده شود که اینطور نشد و پول آن برای سهام عدالت و رد دیون دولت های نهم و دهم هزینه شد.
اقتصام**1594
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
28/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]