واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
استفاده از کفش مناسب خطر ابتلا به آرتروز را کاهش می دهد همدان-ایرنا-کارشناس علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت:استفاده از کفش مناسب با پاشنه های استاندارد می تواند در کاهش خطر ابتلا به بیماری آرتروزموثر باشد.
ˈمهزاد روستاییˈروز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:کفش های پاشنه بلند علاوه بر ایجاد درد و تغییر شکل پاها بر روی آناتومی عضلات ساق پا و زردپی ها تاثیرگذار است.
وی اظهار داشت:شیب زیاد پاشنه های بلند در صورت استفاده طولانی مدت منجر به انقباض ماهیچه های ساق پا می شود که این عارضه در نهایت موجب کوتاه شدن بافت ماهیچه ای ساق و سخت شدن زردپی آشیل شده و از این رو خانم ها هنگام راه رفتن با کفش تخت و یا کفش ورزشی احساس پا درد خواهند کرد.
وی ادامه داد: قرار گرفتن طولانی مدت پا در قالب این کفش ها موجب کوتاه شدن تاندون آشیل می شود که ماهیچه ساق پا را به پاشنه وصل می کند که این وضعیت، تاندون را حساس و دردناک می کند.
وی گفت :پوشیدن مداوم این نوع کفش برآمدگی درپشت پاشنه بوجود می آورد که حاصل اصطکاک پشت کفش با پای فرد است و منظور از پاشنه بلند ، پاشنه بیشتر از دو و نیم سانتیمتر است .
وی افزود:محققان اعلام کردند کفش های پاشنه دار زنان را بلند تر و یا لاغرتر نشان می دهد اما در حقیقت شیب زیاد کفش های پاشنه دار باعث انقباض ماهیچه های ساق پا و ضخیم شدن زردپی آشیل می شود؛ پدیده ای که به مرور می تواند منجر به پا درد فراوان هنگام پوشیدن کفش های تخت، لنگیدن و در نهایت تغییر فرم آناتومی بدن در زنان شود.
وی با بیان اینکه 60 درصد آرتروزها در قسمت پا و به دلیل پوشیدن کفش نامناسب است ، بیان کرد:پوشیدن کفش های پاشنه بلند، سبب تغییر در وضعیت اندام شخص و افزایش فشار بر پا، مچ و مفاصل زانو می شود و بدین ترتیب خطر ابتلا به آرتروز پا را بالا می برد.
وی با اشاره به استفاده 77 درصد افراد از کفش نامناسب بیان کرد:در واقع انتخاب خوب کفش فشار را بر پا و مفاصل آن برای انجام دادن فعالیت های عادی کم می کند.
وی افزود:یک کفش خوب باید دارای کفی مناسب باشد تا قوس طولی و عرضی پا را حفظ کند و پنجه های پا نیز تحت فشار نباشند چرا که در طولانی مدت باعث انحراف انگشت شست پا می شود که نوعی بیماری محسوب می شود و در سنین کهنسالی دردهای شدید در ناحیه مفصل شست پا ایجاد می کند که در بعضی مواقع با عمل جراحی می تواند اصلاح شود.
وی افزود: بهتر است نیمی از روز کفش های راحت پوشیده شود و یا کفش های پاشنه بلند را به طور متناوب با کفش های کتانی و کفش های پاشنه کوتاه عوض کرد تا به پا آسیب کمتری وارد شود.
وی ادامه داد:یک کفش مناسب اندازه پا می باشد زیرا اگر کفش خیلی بزرگ باشد این خطر وجود دارد که پای لغزیده و منجر به زمین خوردن شود و اگر هم کفش خیلی تنگ باشد فرد راحت نبوده و به شکلی غیر طبیعی راه خواهد رفت.
وی همچنین توصیه کرد:برای خرید کفش بهتر است بعداز ظهرها اقدام شود زیرا در این زمان پا اندازه واقعی خود را به دست آورده و بهتر است در هنگام خرید کفش هر دو لنگه کفش را پوشیده و اندکی با آن راه رفت.
وی عنوان کرد: پنجه باریک کفش عامل اصلی عارضه کج شدن شست و فرو رفتن ناخن در انگشت شست است و در استفاده دراز مدت باعث ایجاد ضایعات مفصلی، سوزش و اثرات نامطلوب بر عضلات ناحیه کف و ساق پا می شود.
این کارشناس ارشد ارتز و پرتز گفت:کفش باید از جنسی باشد که در برابر نفوذ گرما، سرما و ورود آب مقاوم بوده و دارای وزن کمی باشد و رویه بیرونی کفش باید به گونه ای باشد که تهویه و گردش هوا را به خوبی انجام داده و زبانه آن طوری باشد که بتواند به خوبی از فشار بندها، دکمه ها و سوراخ های فلزی بر روی پا جلوگیری کند.
7530/575
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
28/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]