واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
یک نماینده مجلس شورای اسلامی : تزریق بی حساب ارز نقتی کشور را به بیماری هلندی مبتلا می کند مشهد - ایرنا - نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: تزریق بی حساب ارز نفتی به اقتصاد ملی موجب بروز بیماری هلندی در کشور می شود که عواقب بدی به دنبال دارد.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی آستان قدس رضوی، ˈاحمد توکلیˈ در نشست تخصصی تحلیل و بررسی چالشهای بخش تولید در اقتصاد ایران که در بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، افزود: بیماری هلندی (Dutch disease) یک مفهوم اقتصادی است.
وی بیان کرد: این مفهوم تلاش می کند رابطهٔ بین بهره برداری بی رویه از منابع طبیعی و رکود در بخش صنعت را توضیح دهد و بیان می کند که افزایش درآمد ناشی از منابع طبیعی می تواند اقتصاد ملی را از حالت صنعتی بیرون بیاورد.
این نماینده مجلس گفت: علاوه بر درآمد هنگفت نفتی در دهه 80، متأسفانه سهم اندکی به بخش خصوصی رسید و از 167 میلیارد دلار واریزی به حساب ذخیره ارزی، فقط 16 میلیارد سهم بخش خصوصی شد.
وی اظهار داشت: در یک نگاه خصوصی سازی راهی برای انتقال مالکیت و کسب درآمد برای تامین هزینه های دولت است و در نگاه دیگر فرآیندی برای افزایش کارآیی اقتصادی به شمار می آید.
وی افزود: در کشور ما این ادعا وجود دارد که نگاه دوم حاکم است ولی در عمل نگاه اول اتفاق افتاده است که در اکثر موارد به تراکم بیشتر ثروت انجامیده است.
این نماینده مجلس اظهار داشت: خصوصی سازی غیر از انتقال مالکیت بوده و عدم وابستگی کشور به نفت و تنوع تولید از ثمرات و فواید خصوصی سازی است.
توکلی گفت: در کشورهایی که مالیات بیشتری پرداخت می شود تولید ملی افزایش می یابد و به رشد و شکوفایی صنعتی می انجامد.
وی با اشاره به سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب در حوزه اقتصاد ، اظهار داشت: ایشان ملزم نمودند که حداقل 20 درصد درآمد نفت خام و گاز طبیعی از دسترس دولت خارج شود و به صورت ارزی توسط بخش غیردولتی سرمایه گذاری شود.
وی گفت: طبق قانون مصوب مجلس در سال 89 نیز هرساله سه درصد به سهم صندوق ذخیره ارزی افزوده خواهد شد تا به تدریج اتکاء بودجه به نفت قطع شود.
نماینده مردم تهران در مجلس در بخش دیگری از سخنانش گفت: سایر کشورها با شیب ملایمی قیمت حاملهای انرژی را آزاد نمودند ولی در کشور ما در یک مرحله قیمت بنزین پنج برابر قیمت گازوئیل شد که یکی از عوامل رکود تورمی همین بود.
وی تاکید کرد: بایستی در بودجه نویسی به اسناد بالادستی توجه جدی داشت و قانون برنامه، قانون برنامه و بودجه و قانون محاسبات عمومی را به عنوان قوانین لازم الرعایه مدنظر قرار داد.
رییس سابق مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: عدم رعایت و بی اعتنایی به ضوابط فنی و قواعد علمی در فرآیند تهیه و تصویب بودجه و به ویژه در بودجه عمرانی، بودجه کل کشور را به یکی از موانع مهم تولید کشور بدل می کند.
وی همچنین فساد سیاسی را از دیگر چالشهای بخش تولید در اقتصاد دانست و گفت:بایستی با حاکم نمودن شایسته سالاری و مبارزه با رانت خواری و ویژه خواری به سمت اعتلای کشور حرکت کرد.
وی بیان داشت: رهبر فرزانه انقلاب نسخه اقتصادی مورد قبول را نسخه ای می دانند که به افزایش ثروت ملی و عدالت اجتماعی بیانجامد و همان گونه که کمیت رشد مهم است، کیفیت نیز اهمیت فراوان دارد.
7489/659
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
28/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]