واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
همایش تخصصی علوم زمین در رویکرد تخصصی زمین شناسی بنیادی در مشهد آغاز شد مشهد - سی و دومین همایش و نخستین کنگره بین المللی تخصصی علوم زمین کشور در رویکرد تخصصی زمین شناسی بنیادی روز دوشنبه طی مراسمی در مشهد آغاز شد.
به گزارش ایرنا ، دبیر اجرایی این همایش سه روزه در این مراسم گفت : این همایش یکی از نشست های تخصصی و کنگره بین المللی تخصصی علوم زمین کشور است که همزمان در 23 رویکرد مختلف در تهران و 12 مرکز منطقه ای کشور برگزار می شود.
ˈ جمال روشن روانˈ با بیان اینکه مهمترین این رویکردها با عنوان زمین شناسی بنیادی در مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق در مشهد برپا شده است ، افزود : 536 مقاله ˈدر رویکرد زمین شناسی بنیادیˈ به این کنگره بین المللی ارسال شد.
وی افزود: 23 درصد از کل دو هزار و 400 مقاله ارسالی به کنگره بین المللی مربوط به ˈرویکرد زمین شناسی بنیادیˈ است که در توسعه کشور از اهمیت و نقش زیربنایی یالایی برخوردار است .
وی اظهار داشت : در جریان داوری این مقالات که توسط 175 متخصص و کارشناس مربوط از سطح کشور انجام شده 256 مقاله پذیرش شدند.
وی ادامه داد : از این تعداد 82 مقاله که امتیاز مطلوب را از سوی داوران دریافت کرده بودند در قالب سخنرانی و 174 مقاله دیگر هم بصورت پوستر در این همایش ارایه می شود.
دبیر علمی این همایش هم در ادامه گفت : با توجه به اینکه همایش علوم زمین مهمترین و منظم ترین نشست علمی متخصصان مرتبط می باشد و امسال برای نخستین بار در یک طیف گسترده از رویکردهای تخصصی در تهران و 12 مرکز منطقه برگزار می شود، نگاه برگزارکنندگان همایش در مشهد برگزاری نشستی متفاوت بود.
دکتر جعفر طاهری افزود : توجه ویژه به کیفیت مقالات ،حضور اساتید و نخبگان ، استفاده از یک تیم داوری گسترده و در عین حال مرتبط با موضوع مقالات از جمله مباحث مورد نظر در برگزاری این همایش بود که با اقبال پژوهشگران مواجه شده است.
وی اظهارداشت : از دیگر محورهای مورد توجه ، بحث شورای هم اندیشی علوم زمین بود که رویکرد زمین شناسی بنیادی توجه ویژه ای به آن دارد و با طرح مهمترین معضلات و مسائل مطرح در این زمینه جایگاه بالایی از طرح موضوع را در سطح ملی به خود اختصاص داده است.
به گفته وی ، این همایش با رویکرد زمین شناسی بنیادی در چهار محور تخصصی چینه شناسی و فسیل شناسی ، سنگ شناسی ، یافته های جدید در زمین شناسی ایران و نیز روش های جدید در تهیه نقش های زمین شناسی برپا شده است.
وی در ادامه با اشاره به برخی از پروژه های نیمه تمام در حوزه زمین شناسی از جمله طرح پارک موزه علوم زمین در مشهد گفت : انتظار است مسوولان عالی استان و نیز کشوری توجه شایسته ای به این طرح مهم در زمینه بستر سازی حفظ مستندات علوم زمین داشته باشند.
وی با اظهار تاسف از اینکه پس از نزدیک به 50 سال کار سیستماتیک زمین شناسی در کشور مرکز شناخته شده ای در زمینه حفظ نمونه ها و مستندات علوم زمین وجود ندارد ، افزود : ما سرمایه گذاری اولیه را در مشهد انجام داده ایم و چنانچه این دسته از پروژه ها نهایی شود فرصت زیادی برای پیشرفت کشور در این زمینه فراهم می شود.
وی بیان کرد : در واقع زمین شناسی بنیادی کلیدی بر موفقیت سایر گرایش های علوم زمین است .
دکتر طاهری افزود : چنانکه زمین شناسی یک منطقه به درستی شناخته شود الگوی اکتشافی و پتانسیل های بالقوه منطقه و اهمیت علمی آن ناحیه روشن می شود.
وی ادامه داد : به این ترتیب ما با اهمیت دادن به این نشست علمی در صدد هستیم تا از مزیت های نسبی کشور در این زمینه بهره برداری مناسب تری به عمل آید.
بر پایه این گزارش، پنج کارگاه آموزشی این همایش از روز 27 بهمن ماه دایر شده و شرکت های فعال در حوزه علوم زمین هم در قالب غرفه هایی دستاوردها و توان فنی خود را ارایه کرده اند.
2713/659
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
28/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]