واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
عضو انجمن جراحان دهان، فک و صورت: بودجه تحقیقاتی حوزه جراحی فک و صورت نیازمند توجه بیشتر است تهران-ایرنا-عضو انجمن جراحان دهان، فک و صورت ایران گفت: پیشرفت در هر حوزه ای نیازمند تحقیقات است از این رو برای دستیابی به پیشرفت های لازم درحوزه جراحی های دهان، فک و صورت و ایمپلنتولوژی نیازمند توجه بیشتر به بودجه تحقیقاتی هستیم.
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دکتر علی حسنی امروز - دوشنبه - در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بودجه های تحقیقاتی، مجهز کردن بیمارستان ها در شهرستان ها به لوازم مورد نیاز این رشته و بودجه آموزشی از جمله چالش های این حوزه به شمار می رود که لازم است به آنها توجه بیشتری شود.
وی توضیح داد: از نظر تعداد متخصصان در این حوزه کمبودی نداریم اما زمانی متخصصان می توانند به ویژه در شهرهای کوچک از دانش خود به خوبی بهره گیرند که امکانات مورد نیاز را در دسترس داشته باشند.
حسنی با بیان این که وجود امکانات در کنار دانش و توانایی متخصصان این رشته می تواند منجر به دستیابی به نتایج مثبت و قابل قبول شود، افزود: در 10 سال گذشته تعداد جراحان فک و صورت در حدی بود که می توانست نیاز استان ها را تامین کند اما اکنون علاوه بر استان ها، در مراکز استان ها نیز جراحان فک و صورت مشغول ارایه خدمت هستند و تنها در برخی شهرهای کوچک نیاز به متخصصان این رشته هنوز وجود دارد.
وی همچنین بر لزوم توجه به بودجه های آموزشی در این رشته تاکید کرد و گفت: کیفیت در کنار کمیت باید مورد توجه قرار گیرد بنابراین لازم است به بودجه آموزشی در این حوزه نیز توجه بیشتری شود.
حسنی در مورد تعداد جراحان دهان، فک و صورت در کشور اظهار داشت: درحال حاضر حدود 300 جراح دهان، فک و صورت و 100 رزیدنت این رشته در کشور مشغول به فعالیت هستند.
وی افزود: این درحالی است که در سال 1383 تعداد متخصصان این رشته در کشور 150 نفر بودند اما به دلیل توجه به پذیرش بیشتر دانشجویان در دانشگاه ها در این رشته این تعداد در 9 سال اخیر دو برابر شد.
متخصص جراحی دهان، فک و صورت در مورد انتخاب پزشک برای مراجعه و انجام ایمپلنت های دندانی اظهار داشت: بهترین روش برای انتخاب پزشک، تحقیق در مورد پزشک موردنظر و سپس اعتماد کردن به آن است.
** روش انتخاب پزشک متبحر و متعهد
حسنی افزود: بیماران نمی توانند تشخیص دهند که ایمپلنتی که برای آنها استفاده می شود، از چه کیفیتی برخوردار است بنابراین بهترین راه ابتدا تحقیق در مورد پزشک است در صورتی که اعتماد و اطمینان به پزشکی حاصل شد، دیگر باید کیفیت کار به پزشک سپرده شود.
عضو انجمن جراحان دهان، فک و صورت اظهار داشت: انجمن ها در هر صنفی رابط بین مردم و حکومت ها و دولت ها هستند بنابراین افراد پیش از مراجعه به یک پزشک می توانند در این مورد از انجمن مربوطه اطلاعات کسب کنند.
حسنی ادامه داد: اخلاق و حیثیت شغل پزشکی حکم می کند که پزشک بهترین نوع ایمپلنت و مواد را برای بیمار خود انتخاب کند و به بیمار خود بهترین درمان را ارایه دهد و به بیمار اطمینان دهد که اگر به خوبی از آن نگه داری کند، سال ها ماندگار خواهد ماند.
** هزینه ایمپلنت
وی در مورد هزینه انجام ایمپلنت در کشور ما اظهار داشت: کاشت یک دندان در کشور ما بین 2.5 تا 4.5 میلیون تومان به نسبت نیاز و یا عدم نیاز بیمار به آماده سازی استخوان فک و لثه و برگرداندن وضعیت او به شرایط عادی متغیر است.
حسنی در مورد انجام ایمپلنت بدون درد اظهار داشت: تبلیغات در این زمینه اشتباه است، چراکه آستانه درد در افراد مختلف، متفاوت است؛ ممکن است فردی در هنگام کاشت دندان درد نداشته و یا درد کمی داشته باشد و فرد دیگر هیچ دردی را تجریه نکند.
وی در مورد وجود تجهیزات مورد نیاز این رشته در کشور گفت: در زمینه در دسترس بودن تجهیزات مشکلی نداریم اما در زمینه تولید تجهیزات این رشته تولید داخلی نداریم و تجهیزات وارداتی هستند.
** پیوند صورت
عضو انجمن جراحان دهان، فک و صورت گفت: پیوند صورت برای اولین بار در جهان در کشور فرانسه انجام شد و تاکنون در چند کشور دیگر نیز این پیوند انجام شده است.
حسنی افزود: انجام پیوند صورت یک کار گروهی است و نیاز به همکاری چندین متخصص در رشته های مختلف مانند گروه بانک پیوند اعضا، جراحان مغز و اعصاب و جراحان فک و صورت دارد.
وی ادامه داد: در کشور ما نیز رایزنی هایی در حال انجام است تا گروهی برای انجام این کار تشکیل شود ولی تاکنون پیوند صورت انجام نشده است .
به گفته حسنی دوازدهمین کنگره بین المللی انجمن جراحان دهان، فک و صورت ایران از 7 تا 9 اسفند ماه با حضور جمعی از متخصصان داخلی و خارجی در هتل المپیک تهران برگزار می شود.
علمی(3)1834**1581
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
28/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]