تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):دانشمندی که از علمش سود برند ، از هفتاد هزار عابد بهتر است .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826631933




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پروژه فاضلاب پس از20 سال همچنان مشکل بوشهری ها


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

پروژه فاضلاب پس از20 سال همچنان مشکل بوشهری ها بوشهر- ایرنا- اجرای نیم بند طرح جمع آوری فاضلاب شهر بوشهر که از آغاز آن 20 سال می گذرد همچنان دغدغه شهروندان بوشهری است.


به گزارش ایرنا، شهروندان بوشهری می گویند:هرچند در این مدت با افزایش جمعیت، تولید فاضلاب نیز در بوشهر افزایش یافته است اما فقدان اجرای کامل طرح فاضلاب در این شهر بندری افزون بر مشکلات زیست محیطی زمینه مستعدی برای شیوع انواع بیماری ها را فراهم کرده است.
آنان افزودند: روانه شدن فاضلاب در معابر عمومی باعث افزایش عوامل بیماری زا به محیط مثل میکروب ها، ویروس ها و انگل ها زنگ خطر را مدتهاست در بوشهر به صدا درآورده اما گویی کسی خود را مسوول این مهم نمی داند و یا اگر احساس مسوولیتی نیز می شود، عزمی برای اجرای این طرح مشاهده نمی شود.
حسین مرادی یکی از شهروندان بوشهری گفت: گذشت 20 سال از آغاز پرژوه ای که همه مسوولان اجرایی، بهداشتی و محیط زیست بر سرعت بخشی در اجرای آن تاکید دارند کارنامه مدیریتی متولیان امر را در استان بوشهر برای قضاوت افکار عمومی به چالش می کشد.
امرالله رضایی شهروند دیگر بوشهری بیان کرد: اجرا نشدن کامل طرح فاضلاب باعث ورود مواد شیمیایی محلول به محیط و زنجیره غذایی می شود که این امر افزایش برخی بیماری ها از جمله سرطان ها و هپاتیت های عفونی و انگل های روده ای را در پی دارد.
وی اظهار کرد: بوی بد فاضلاب بیشتر به علت مواد آلی موجود در آن است که این مواد بیشتر قابل تجزیه میکروبی هستند و تجزیه میکروبی منجر به تولید بوی نامطبوع می شود.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری بوشهر در این باره گفت: با توجه به اعتبارات هنگفتی که برای پایان یافتن پروژه فاضلاب شهرهای این استان نیازاست، این پروژه با تخصیص اعتبارات محدود استانی به نتیجه نهایی نمی رسد.
محمد حسن پرآور افزود: هم اکنون زمان تخصیص بودجه است، مسوولان استان باید با استفاده از توان نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی در زمینه تامین بودجه و جذب اعتبارات ملی برای فاضلاب شهرهای استان بوشهر تلاش بیشتری داشته باشند.
وی اضافه کرد: بوشهر استانی ساحلی، تجاری، توریستی و مرکز اقتصاد کشور است و نباید به دلیل محدودیت اعتبارات با چشم انداز نامناسب رها شدن فاضلاب و آبهای سطحی درخیابان ها و معابر روبه رو باشد.
وی اضافه کرد:هم اکنون یکهزارو 440 میلیارد ریال اعتباربرای تکمیل شبکه فاضلاب و تصفیه خانه آن در شهرستان بوشهر نیازاست که این میزان اعتبار را نمی توان ازطریق محل بودجه استانی تامین کرد.
پرآور گفت: باتوجه به اهمیت شبکه فاضلاب در بحث سلامت و بهداشت شهری مسوولان ذی ربط برای به سرانجام رساندن این پروژه باید توجه بیشتری داشته باشند.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری بوشهر گفت:همچنین پساب فاضلاب ها نیز باید دراختیار بخش خصوصی قرار گیرد تا با همکاری منابع طبیعی و امور اراضی با درنظر گرفتن زمین مناسب زمینه کشت محصولات مورد نظر فراهم شود.
وی بیان کرد: با استفاده مطلوب از پسابها از تشکیل نیزارهای انبوه که محلی برای جمع شدن حشرات و حیوانات موذی است و باعث ایجاد مشکلات زیست محیطی می شود جلوگیری می شود.
پرآور در باره برخی از خانوارهایی که از وصل شدن خانه های خود به شبکه فاضلاب شهری ممانعت می کنند نیزگفت: خانوارهایی که توانمندی مالی ندارند باید با آنها همکاری شود و به صورت قسطی امکان وصل شدن به شبکه فاضلاب را برای آنها به وجود آوریم ولی خانوارهایی که توانمندی مالی دارند باید به وسیله ابزار قانونی به شبکه وصل شوند.
وی همچنین برضرورت سم پاشی پسماند تصفیه خانه عالی شهر برای جلوگیری از شیوع بیماری ها با هماهنگی محیط زیست تاکید کرد.
معاون فنی مرکز بهداشت استان بوشهرگفت:رها شدن فاضلاب در شهر بوشهر باعث آلودگی شناگاه های ساحلی استان شده که این امر علاوه بر آلودگی محیط زیست برای سلامت مردم نیز مشکل ساز شده است.
محمد مهدی خواجه ییان افزود: شبکه فاضلاب در بوشهر به دلیل محدودیت های مالی و فنی کامل نیست و این امر باعث رها شدن فاضلاب شهری به خیابان ها می شود.
وی اضافه کرد: تصفیه خانه فاضلاب شهر بوشهر نیز یکی دیگر از مشکلات این شهرستان است که به دلیل این که درست هدایت و پساب آن تصفیه نمی شود این امر باعث ایجاد محلی برای آلودگی، ایجاد نیزار و بوی بد و هجوم مگس ها و آلودگی پرندگان مهاجر می شود.
وی گفت: با وجود این که کارهای زیادی در باره فاضلاب بوشهر شده ولی هنوز در این بخش مشکلاتی وجود دارد که باید با همکاری همه دستگاه های ذی ربط نسبت به حل آنها اقدام شود.
خواجه ییان اظهارکرد: عملیات جمع آوری فاضلاب باید به سرعت انجام شود و شهرداری نیز با استفاده از قوانین نسبت به آسفالت، شیب بندی و لایروبی جوی های آب خیابان ها اقدام کند.
وی گفت: در صورتی که فاضلاب ها وارد آبهای جاری، زیرزمینی و چرخه آب مصرفی و مواد غذایی مردم شود می تواند باعث انتقال بیماری های مختلفی از جمله وبا، حصبه، طاعون، اسهال خونی بیماری های انگلی و سایر بیماری های منتقله از طریق آب و غذا به انسان شود.
خواجه ییان اضافه کرد:تخلیه غیر قانونی بخشی از فاضلاب خانگی از جمله فاضلاب ناشی از شست وشوی حیاط، وسیله نقلیه وحمام از سوی برخی مشترکان به کانال های دفع فاضلاب سطحی با وجود شبکه فاضلاب شهری از دیگر مشکلات این بخش است.
وی گفت: بیشتر معرفی شدگان به مراجع قضایی که به شبکه فاضلاب وصل نشده اند یا سیستم آنها دچار مشکل فنی است محکوم به جریمه می شوند و نقص برطرف نمی شود.
معاون فنی مرکز بهداشت استان بوشهر افزود: تصفیه خانه فاضلاب شهر بوشهر به روش لاگون های هوادهی در اراضی نزدیک به روستاهای شمال بخش دلوار و در امتداد ضلع شرقی اتوبان ساحلی بوشهر – دلوار –دیر در چند سال اخیر فعال است.
خواجه ییان ادامه داد: عمده مشکل در این تصفیه خانه هدایت نشدن کامل و راهبری پساب تصفیه خانه است.
وی گفت: به دلیل رها شدن پساب در حوالی تصفیه خانه ( مسیر تردد اتوبان بوشهر -عالی شهر و اتوبان ساحلی بوشهر – دیر ) شکل بسیار بد به همراه یکسری مشکلات ایجاد شده است .
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر گفت: تاکنون 65 درصد از طرح شبکه جمع آوری فاضلاب بندر بوشهر که از سال 1372 به اجرا درآمده، انجام شده است.
حیدر دهقانی افزود: هم اکنون 310 کیلومتر از شبکه جمع آوری فاضلاب بوشهر به پایان رسیده و فعال است که نقشی مهم در افزایش سطح بهداشت عمومی و ارتقای عمر ابنیه های فنی و ساختمان ها دارد.
وی با بیان اینکه 190 کیلومتر دیگر شبکه جمع آوری فاضلاب باید در شهر بوشهر اجراشود اضافه کرد: برای شبکه فاضلاب بوشهر 16 ایستگاه پمپاژ طراحی شده است که تاکنون از این تعداد 12 ایستگاه آن افتتاح شده و در مدار جمع آوری قرار گرفته است.
دهقانی گفت:هم اکنون 33 هزار انشعاب فاضلاب در شهر بوشهر واگذار شده است و درشبانه روز 35 هزار مترمکعب فاضلاب این شهر جمع آوری و از طریق شبکه به تصفیه خانه فاضلاب منتقل می شود.
وی با بیان این که 36 کیلومتر خط انتقال شبکه فاضلاب بوشهر اجرا شده گفت: از سال 1372 تاکنون برای اجرای طرح فاضلاب بوشهر 530 میلیارد ریال هزینه شده است این در حالی است که برای تکمیل آن به یکهزار و 440 میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
دهقانی گفت: از 60 میلیارد ریال اعتبار مصوب امسال تاکنون 15میلیارد ریال معادل 25درصد تخصیص یافته که این میزان اعتبار جوابگوی ادامه و کامل شدن این طرح نیست.
وی بر تامین اعتبارات لازم برای تکمیل طرح فاضلاب بوشهر تاکید کرد و گفت: با استفاده از راهکارهای مناسب بزودی از روش های جدید مالی برای تکمیل این طرح استفاده می شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر گفت: پساب تصفیه خانه فاضلاب شهر بوشهر مطابق با استاندارد ملی است و براساس نتایج بررسی ها مصارف توسعه فضای سبز و جنگل کاری مناسب است.
وی اضافه کرد: مدول دوم ایستگاه پمپاژ فاضلاب بوشهر برای افزایش انتقال فاضلاب جمع آوری شده به تصفیه خانه امسال اجرا می شود.
دهقانی گفت:مطالعات بازنگری شبکه جمع آوری فاضلاب بوشهر شامل مطالعه خطوط انتقال، اصلی و فرعی، شبکه جمع آوری، انشعابات فاضلاب و تصفیه خانه در دست اجراست.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر افزود: عملیات اجرایی مدول دوم ایستگاه پمپاژ مرکزی فاضلاب شهر بوشهر موسوم به واقع در میدان آزادی با اعتباری افزودن بر 20 میلیارد ریال امسال آغاز می شود.
وی بیان کرد: با توسعه این تصفیه خانه امکان اتصال نقاط توسعه یافته شهر بوشهر به خط انتقال اصلی فاضلاب بوشهر برای انتقال به تصفیه خانه فراهم می شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت : یکی از جدی ترین دغدغه های زیست محیطی در شهر بوشهر وضعیت نابسامان فاضلاب و رها شدن آن به سمت دریاست.
سید اصغر مطهری افزود: هر چند مطالعات طرح فاضلاب و جمع آوری زباله های عفونی مطب ها در سطح بوشهر به پایان رسیده است اما تاکنون شاهد اجرای آن نبوده ایم.
وی اظهارکرد: با توجه به این که سازمان محیط زیست در حوزه اجرایی عمل نمی کند از شورا و شهردار درخواست می شود برای فشار بر متولیان این سازمان را یاری دهند.
مطهری گفت: از 9 کانال های دفع آب های سطحی در شهر بوشهر به عنوان خروجی فاضلاب های بخشی از منازل مسکونی شهر استفاده می شود که با توجه به مسیر این کانال ها به سمت دریا سبب آلوده شدن بخش های زیادی از ساحل شده است.
وی با اشاره به این که در بیشتر بخش های ساحل بوشهر مردم شنا می کنند اضافه کرد: این شرایط بشدت سلامتی آنها را در معرض بیماری قرار می دهد.ک/4
628/539 /675
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




28/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن