واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
پنجره واحد، دروازه ورود سرمایه گذاران کرمانشاه - ایرنا - شاید بارها از زبان افرادی که قصد اجرای طرحی تولیدی یا صنعتی و حتی کشاورزی را دارند این درد دل را شنیده ایم که آنقدر برای کارهای اداری طرح شان از این اداره به آن اداره پاس داده شده اند که در نهایت بریده اند و عطای کار را به لقایش بخشیده اند.
این رویه پیچیده اداری و البته نفس گیر برای کارآفرینان و سرمایه گذاران آن هم در استانی که هم توسعه کاملی به خود ندیده و هم هنوز آثار و تبعات هشت سال جنگ را به همراه خود دارد، یک عامل بازدارنده در جذب سرمایه گذاران است.
در استان کرمانشاه بسترها و ظرفیت های بالقوه و مساعدی برای اجرای طرح های تولیدی و اشتغالزا بخصوص در حوزه های گردشگری، کشاورزی، صنعتی و تجاری وجود دارد اما تاکنون آنگونه که شایسته است تلاش مناسبی برای ورود سرمایه گذاران بخش خصوصی به این حوزه ها از سوی متولیان استان نشده است.
این کم کاری ها نه تنها موجب عدم رغبت کرمانشاهیانی که اینک در سایر استان ها و یا حتی خارج از کشور هستند برای ورود به حوزه های توسعه ای استان شده بلکه حتی در جذب سرمایه گذاران ایرانی سایر استان ها و نیز خارجی ها ثمره ای جز ناکامی در بر نداشته است.
هم اینک طرح هایی مانند توسعه شهربازی کرمانشاه، تله کابین طاق بستان، سه منطقه ویژه اقتصادی در استان، صنایع تبدیلی بخش کشاورزی و بسیاری طرح های دیگر گرچه از نظر مطالعاتی و توجیهی در حد قابل قبولی هستند اما دریغ که این طرح ها همچنان روی کاغذند و در عمل، تلاشی برای عرضه این طرح ها به سرمایه گذاران و آغاز فعالیت در آنها وجود نداشته است.
آگاهان بر این باورند که با توجه به مزیت مرزی استان کرمانشاه و دسترسی به بازار بکر کشور عراق، احداث هر صنعتی در این منطقه از توجیه بالایی بهره مند است و مرزهایی که تا سال های پیش نوعی تهدید به شمار می رفت، اینک به فرصتی تبدیل شده اما باید این سووال را از متولیان استان کرمانشاه پرسید که چرا تاکنون این مزیت را آنچنان که شایسته است به دنیا عرضه نکرده اند؟
در همین راستا و با نگرشی که استاندار چهاردهم کرمانشاه به جذب سرمایه گذاران دارد، نشست هایی برای تعیین چارچوب ها و سازو کاری که به صورت میانبر همه فرایندهای بورکراتیک و پیچیده و البته بازدارنده برای جذب سرمایه گذاران در دستور کار قرار گرفته است و بنا بر این است که سامانه ای با عنوان ˈپنجره واحدˈ (هرچند پیش تر هم این ساز و کار وجود داشته ولی فعالیت چندانی از آن متصادر نشده است) با قوت کار خود را آغاز کند.
برای آگاهی خوانندگان در ادامه نگاهی به ماهیت پنجره واحد خواهیم انداخت؛
اهداف ایجاد پنجره واحد:
1ـ حمایت، تسهیل و تسریع در سرمایه گذاری در راستای اهداف مندرج در قانون تشویق و حمایت سرمایه گذاری.
2ـ کانون مراجعه متقاضیان سرمایه گذاری.
3ـ اطلاع رسانی و ارائه مشوق های لازم به سرمایه گذاران در ارتباط با امور مربوط به پذیرش و حمایت از سرمایه گذارای.
4ـ انجام هماهنگی و پشتیبانی در امور مربوط به اخذ مجوزهای مورد نیاز سرمایه گذاری از جمله اعلامیه تأسیس، مجوز سازمان حفاظت محیط زیست، پروانه های انشعاب آب، برق، گاز، و... پروانه اکتشاف و استخراج معادن و ... از دستگاه های ذیربط.
5 ـ انجام هماهنگی و پیگیری های لازم با واحد های اجرایی دستگاه های مرتبط با درخواست های سرمایه گذاری.
6 ـ پذیرش سرمایه گذاری در استان و پیگیری امور مربوط به سرمایه گذاری از طریق دستگاه های اجرایی ذیربط.
7 ـ دریافت درخواست سرمایه گذاری خارجی به همراه سایر مدارک مورد نیاز و هماهنگی با سازمان به منظور صدور مجوز سرمایه گذاری.
8 - احصاء فرصت های سرمایه گذاری.
9 ـ ارائه فرصت های سرمایه گذاری امکان سنجی شده، مشوق ها و توانمندی ها و قابلیت ها در قالب تبلیغات و شرکت در نمایشگاه و جشنواره ها.
* پیشنهادات برای کاهش زمان صدور مجوزها:
- خرید و نصب هرچه سریعتر نرم افزار جامع صدور مجوزها به منظور مستند سازی، کاهش رفت و آمدها و هزینه ها.
- تهیه نقشه و لایه های اطلاعاتی توسط دستگاه های اجرایی به منظور حذف بازدیدهای کارشناسی.
- تهیه شرایط و ضوابط حاکم بر صدور مجوزها (هر دستگاه حداقل دو صفحه ) و اطلاع رسانی آن.
- دسته بندی طرح ها و پیگیری اخذ مجوزها در قالب فرآیندهای زیر:
- کاهش زمان صدور مجوزها (اعلام شده توسط دستگاه ها) با هماهنگی و توافق با دستگاه ها.
نکته 1: مراحل پیشنهادی صدور مجوز برای طرح های بزرگ با سرمایه گذاری بالای 100 میلیارد ریال و با پیش بینی، زمان بین 15 تا 30 روز
- شروع از مرکز خدمات سرمایه گذاری.
- بازدید ها بصورت گروهی انجام پذیرد
- تشکیل کارگروهای مورد نیاز و مرتبط خارج از نوبت انجام می شود
- پیگیری روزانه توسط مرکز خدمات سرمایه گذاری
نکته 2: مراحل پیشنهادی صدور مجوز برای طرح ها با سرمایه گذاری بالای دو تا 100 میلیارد ریال و با پیش بینی زمان حداکثر 2 ماهه:
- شروع از دستگاه های اجرایی و رونوشت کلیه مکاتبات مرتبط با طرح به مرکز و تشکیل پرونده.
- گزارش گیری هفتگی توسط مرکز.
- ارائه گزارش عملکرد ماهانه دستگاه های اجرایی توسط مرکز در ستاد سرمایه گذاری
امید است با شکل گیری این ساز و کار و جدیتی که متولیان آن به خرج خواهند داد، بزودی اخبار خوشایندی از جذب سرمایه گذاران برای اجرای طرح های راهبردی، تولیدی و اشتغالزا در استان شاهد باشیم.
571/567
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
28/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]