واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
استاد دانشگاه مازندران عنوان کرد؛ ضرورت حمایت فرهیختگان از حذف یارانه متمولان تهران- ایرنا- استاد دانشگاه مازندران با بیان این که گروهی منتظر شکست دولت در انجام وعده هایش هستند، از قشر فرهیخته جامعه خواست با بلندنظری به پیامدهای منفی تداوم پرداخت یارانه به همه اقشار بیندیشند و با انصراف از دریافت یارانه ، دولت را برای حل مشکل تورم یاری دهند.
زهرا کریمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: برخی از دوستان فرهیخته بر ضرورت تداوم پرداخت یارانه های نقدی به عموم مردم تاکید دارند و معتقدند حذف یارانه ی نقدی افراد تحصیل کرده و صاحبان سرمایه به معنی تنبیه تلاش و پشتکار در جامعه است ، زیرا کسانی که به دلیل لاابالیگری و بی فکری به فقر دچار گشته اند از دولت پاداش نقدی دریافت می کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه مازندران افزود: این استدلال در مورد پرداخت مالیات نیز مطرح می شود. در واقع دولت با دریافت مالیات های تصاعدی ، هر فردی که بیشتر کار کرده و درآمد بیشتری کسب کرده، بیشتر تنبیه می کند و با اعمال معافیت مالیاتی برای درآمدهای پایین عملا به افراد ناموفق پاداش می دهد.
کریمی در ادامه گفت: اگر چنین اعتراضاتی، به توقف اخذ مالیات منجر شود، دولت ها چگونه باید هزینه ی خدمات عمومی را جبران کنند و به استادان دانشگاه های دولتی حقوق بپردازند؟ مسلما فقرا قادر به پرداخت مالیات های بالا نیستند و می توان تصور کرد با قطع مالیات افراد نسبتا مرفه، ارائه ی خدمات دولتی در اکثر کشورهای جهان (غیر از کشورهای کوچک صادر کننده ی نفت مانند کویت، قطر و امارات) متوقف خواهد شد.
استاد اقتصاد دانشگاه مازندران تاکید کرد به طور یقین دولت در ایران نیز قادر نیست بدون اخذ مالیات به ارایه خدمات عمومی ادامه دهد.
وی در توضیح یارانه نیز گفت: یارانه در ادبیات اقتصادی مالیات منفی است. همانگونه که مالیات مربوط به افراد ثروتمند است، مالیات منفی به افراد کم درآمد تعلق می گیرد.
به گفته این کارشناس اقتصادی پرداخت یارانه ی نقدی به عموم مردم سنگی بود که دولت دهم در چاه انداخت و مانند اکثر سیاست های نادرست این دولت هزینه های سنگینی بر اقتصاد نحیف ایران تحمیل شد.
کریمی افزود: اکنون بیرون کشیدن این سنگ از چاه به آسانی ممکن نیست.افزایش درآمد دولت از بالا رفتن قیمت حامل های انرژی به اندازه ای نبوده که یارانه نقدی همگانی را پوشش دهد. به همین دلیل پرداخت یارانه نقدی کسری بودجه ی دولت را تشدید کرده است. بخشی از کسری از محل کاهش بودجه ی سایر دستگاه ها تامین می شود که سبب بروز وضعیت اسفناکی در بخش بهداشت و درمان کشور شده است. بخش دیگر این کسری از طریق استقراض از بانک مرکزی تامین می شود و افزایش نقدینگی و به تبع آن تداوم نرخ بالای تورم را بدنبال دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه مازندران معتقد است تمامی خانوارهای ایرانی به ویژه خانوارهای کم درآمد و متوسط بار سنگین این تورم را به سختی تحمل می کنند. تاکید بر تداوم پرداخت یارانه ی نقدی به عموم مردم، در عمل تضعیف دولت تدبیر و امید است که کاهش نرخ تورم را در اولویت قرار داده است.
اقتصام(4) ** 9123 **1561
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
27/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]