واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
کارشناس اقتصادی:توسعه صادرات نیازمندنگرش بلندمدت است/مقطعی فکرنکنیم تهران- ایرنا- یک کارشناس اقتصاد بین الملل معتقد است اگر در بحث صادرات کالا، نگرش بلندمدت لحاظ کنیم ، موفق تر خواهیم بود و داشتن نگاه مقطعی مشکل اساسی در صادرات است.
میرقاسم مومنی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با اشاره به اهمیت بخش خصوصی در اقتصاد دنیا تاکید کرد بخش های دولتی در حال کوچک شدن هستند و دولت ها بیشتر نقش نظارتی و سیاست گذاری را برعهده دارند و اجرا توسط بخش خصوصی است.
این استاد دانشگاه مشکل مهم دیگر در بحث صادرات را نداشتن مطالعات دو بخش خصوصی و دولتی درباره کشورهای هدف و بازارهای جهانی عنوان کرد و افزود: شرکت های بزرگ و چندملیتی برای حضور موفق در بازارها به صورت میدانی درباره کشورهای هدف مطالعه می کنند.
وی با اشاره به این که کیفیت تولیدات ایران در بخش های صنعتی و کشاورزی بالاست، اما بیشتر خام فروش شده ایم، از کم تحرکی در کسب بازارهای منطقه اسیای میانه و قفقاز پس از فروپاشی شوروی سابق انتقاد کرد و افزود: بازار این منطقه را جدی نگرفتیم و اجازه دادیم افراد سودجو کالاهای نامرغوب را به نام کالای ایرانی صادر کنند و دیدگاه مشتریان نیز نسبت به کیفیت کالاهای ایرانی منفی شود.
مومنی با بیان این که هم اکنون کشور ترکیه جای ما را در بازار منطقه گرفته است، خاطرنشان کرد: این در حالی است که کالاهای ایرانی هم از نظر قیمت و هم از نظر کیفیت مناسب تر از کالاهای ترک است و می توانستیم در کل بازارهای منطقه حضوری جدی داشته باشیم.
وی بازار کشورهای آمریکای لاتین را برای صادرات کالاهای ایرانی مناسب دانست و گفت: آمریکای لاتین با 650 میلیون نفر جمعیت و 23 کشور بازار بسیار عظیمی برای صدور کالاهای صنعتی، نفتی و کشاورزی ایران است، اما در این بازار حضور نداریم. بر اساس مطالعات انجام شده در منطقه آمریکای لاتین، ایران می تواند به عنوان یکی از صادرکنندگان مهم این منطقه محسوب شود و حداقل سالیانه 5 تا 7 میلیارد دلار کالا به این منطقه صادر کند.
این کارشناس اقتصاد بین الملل افزود: کالاهای تولید ایران از نظر کیفیت قابل رقابت با کالای سایر کشورها است و ایجاد اتاق های بازرگانی مشترک به ارتباط بیشتر و توسعه صادرات کمک می کند.
مومنی نقش سفارتخانه ها و رایزنی های بازرگانی ایران را در توسعه صادرات بسیار تاثیر گذار دانست و افزود: صرف اینکه یک فرد به عنوان رایزن بازرگانی به کشوری فرستاده شود و 4 سال بعد بازگردد، توسعه ای در صادرات کشور رخ نمی دهد بلکه باید به این مهم توجه شود که آیا سفارتخانه های ما برنامه ای برای صادرات دارند و چه تعداد رایزن بازرگانی را به طور جدی برای توسعه صادرات کشور فعال کرده اند.
وی تاکید کرد: در بحث توسعه صادرات غیرنفتی و تحقق منویات مقام معظم رهبری در این حوزه باید کلیه بخش ها از جمله وزارتخانه های خارجه، صنعت،معدن و تجارت،امور اقتصادی و دارایی و کشاورزی با هم هماهنگ باشند و با مطالعه، بازارهای هدف را انتخاب و به توسعه صادرات بیاندیشند.
اقتصام (4)1070**1561
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
27/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]