تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):رمضان ماه خدا و شعبان ماه رسول خدا و رجب ماه من است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845187502




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رقابت با کمپانی‌های بزرگ هالیوود بدون دوربین حرفه‌ای!


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: رقابت با کمپانی‌های بزرگ هالیوود بدون دوربین حرفه‌ای!
شاید بد نباشد در روزهای پس از جشنواره فجر 1392، نگاهی داشته باشیم به آثار نامزد در اسکار 2014 در سه بخش بهترین فیلم، بهترین کارگردانی و بهترین فیلمبرداری و تجهیزات گرانقیمت و وسیعی که برای تولید این آثار به کار رفته را مرور کنیم.
کد خبر: ۳۷۸۶۵۴
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۱:۳۴ - 14 February 2014








آیا آنچه می‌توان «فیلم سازیِ چریکی» تعبیرش کرد، آن هم در سینمای که عنوان «حرفه‌ای» یدک می‌کشد، افتخار است و آیا می‌توان با این شیوه فیلمسازی که متکی بر تولید فیلم بلند سینمایی با حداقل امکانات است، می‌توان امیدوار به تولید آثاری بود که اگر همچون بسیاری از فیلم‌های هالیوودی فاقد داستان منسجم بودند، حداقل کیفیت فریم‌ها تماشاچی را خیره به پرده سینما نگه دارد؟

به گزارش «تابناک»، تورم همچون دیگر بخش‌های اقتصادی، سراغ پروسه تولید آثار سینمایی نیز آمده و شرایط به گونه‌ای شده که با هزینه‌ای کمتر از پانصد تا هفتصد میلیون تومان، نمی‌توان انتظار ساخت اثری جدی را داشت و اگر قرار باشد این اثر دارای بازیگر مطرح باشد و سراغ بازیگران تئاتر و نابازیگرها نرفت و با بازیگران مطرح قرارداد بست و در کنار این بازیگران، سناریو را دست یک فیلمنامه نویس پرسابقه سپرد و کارگردانی خبره گمارد و به این ترکیب فیلمبردار و تدوین گری امتحان پس داده را افزود، برای پروژه‌ای شهری حداقل باید 1.5 میلیارد تومان کنار گذاشت.

فیلمی با 1.5 میلیارد تومان هزینه تولید نیز برای آنکه سرمایه اش بازگردد، به 3.5 میلیارد تومان فروش نیاز دارد و در غیر این صورت با توجیه اقتصادی روبرو نخواهد شد و مگر چند اثر سینمایی در سال، فروشی بالای 2 میلیارد یا معادل حدود 500 هزار بلیت (با میانگین قیمت 4 هزار تومان) دارند و می‌توانند هزینه هایشان را از بلیت فروشی در گیشه بازگردانند و سرمایه گذار را به تولید آثار بعدی ترغیب نمایند؟

این گونه است که کارگردان، سناریست هم می‌شود و فیلمِ فاقد داستان به مردم عرضه می‌ شود و سپس در مرحله بعد، فیلمساز نقش تدوین گر را نیز برعهده می‌گیرد و راش‌هایی که می‌تواند در تدوین، ریتمی استانداری بگیرد، به بدترین شکل ممکن کنار هم قرار می گیرد و یک ایده خوب، به بدترین شکل ممکن در بستر داستانی ضعیف و پردازشی ضعیف تر، تلف می‌شود. البته برخی کارگردانان، حتی فیلمبرداری را نیز به فرزند یا برادرشان می سپارند که به جز معدود مواردی، این ایده نیز نتیجه چندان دلچسبی در پی ندارد.

اما کاهش هزینه ها تنها در این بخش خلاصه نمی‌شود، بلکه حتی در بستر داستان و ریتم نه چندان دلچسب نیز می‌توان اثری قابل قبول برای مخاطب عام ساخت، مشروط به آنکه حداقل تصاویر چشم نوازی را شاهد باشیم. این امر مستلزم بهره برداری از تکنولوژی روز در فیلمبرداری است که علی رغم پیشرفت های قابل ملاحظه، شاهد رشد بسیار کند در این حوزه هستیم و آثاری که در بالاترین سطح کیفی در کشورمان ضبط می‌شود نیز با یک یا حداکثر دو دوربین حرفه‌ای و مجموعه ای محدود از امکانات جانبی، مراحل تصویربرداری را پشت سر می گذارند.

البته اگر همین میزان سرمایه گذاری نیز صورت پذیرید، قابل توجه است چرا که بخش قابل توجهی از فیلم‌های راه یافته به جشنواره سی و دوم فجر همچون جشنواره سی ام و سی و یکم، با دوربین بسیار ارزان قیمت و فاقد کارایی لازم برای تولید یک اثر سینمایی با کیفیت تولید شده بودند و دوربین‌های کنن 5D MARK II و 5D MARK III به واسطه قیمت ارزان، به شدت مورد توجه فیلمسازان حرفه‌ای قرار گرفته اند و این در حالی است که این دوربین‌ها به جز فول فریم بودن (برخورداری از حسگر 35 میلیمتری)، دیگر امکانات شان قابل قیاس با دوربین های RED و ARRI نیست.

یکی از دلایل افت کیفیت آثار سینمایی در کشورمان همین تولید چریکی آثار با چنین دوربین هایی است که بیشتر مورد توجه مستندسازان است و استفاده از آنها برای مستندسازان نیز هم منطق اقتصادی دارد و هم منطق تولیدی (راه اندازی سریع و سبکی به واسطه رویکرد مستندها) دارد. این در حالی است که فیلم The Hobbit به کارگردانی پیتر جکسون با استفاده از ۳۰ دستگاه دوربین  RED EPIC تولید شده و البته شاید این مقایسه اندکی خنده دار باشد، چرا که به هر حال سینمای ایران با سینمای آمریکا قابل قیاس نیست اما اگر برای ایجاد رقابتی تلاش می‌شود، بی شک این رقابت بدون حداقل امکانات حرفه ای نظیر دوربین‌های پرتعداد حرفه‌ای، ممکن نیست.

شاید بد نباشد در روزهای پس از جشنواره فجر 1392، نگاهی داشته باشیم به آثار نامزد در اسکار 2014 در سه بخش بهترین فیلم، بهترین کارگردانی و بهترین فیلمبرداری و تجهیزات گرانقیمت و وسیعی که برای تولید این آثار به کار رفته را مرور کنیم.


رقابت با کمپانی‌های بزرگ هالیوود بدون دوربین حرفه‌ای!



رقابت با کمپانی‌های بزرگ هالیوود بدون دوربین حرفه‌ای!



رقابت با کمپانی‌های بزرگ هالیوود بدون دوربین حرفه‌ای!







مطالب مرتبط
چرا برخی سینماگران طالب نقد همه‌اند اما نقدشان ممنوع است؟
نیمی از سیمرغ‌ها از آن «چ» و «رستاخیز» شد









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن