محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832373150
بهروز افخمی خطاب به حاتمیکیا: حضرت حاتمیکیا خدا زیادت کند!
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
بهروز افخمی خطاب به حاتمیکیا: حضرت حاتمیکیا خدا زیادت کند!
بهروز افخمی خطاب به ابراهیم حاتمیکیا نوشته و دعا کرده است که «خدا عمرت را طولانی و پربرکت قرار دهد و از امثال تو فیلمسازان دیگری نصیب ما بفرماید.»
به گزارش نامه نیوز، کتاب «هستهی آتشفشانی سینما» که به تازگی رونمایی و در نشستی نقد شده است، شامل مجموعه مقالاتی از بهروز افخمی است که یکی از آنها درباره ابراهیم حاتمیکیا،کارگردان سینما است.
افخمی در این مقاله نوشته است:
«حضرت ابراهیم حاتمیکیا!
گفته بودی که اگر چیزی درباره فیلمهایت بنویسم خوشحال خواهی شد، و باید بدانی که تعارف آمد و نیامد دارد. البته من واقعا مطمئن نیستم که خوانده شدن این سطور برای فیلمسازی مثل تو سودی داشته باشد، همانطور که مطمئن نیستم توصیف چگونگی و چرایی شکوه و مهابت پرواز یک عقاب جوان، روی خود جناب عقاب تاثیر مفیدی بگذارد. عقابها احتمالا بهتر از هر مفسری به ظرایف و علل عظمت و هیبت پرواز خویشتن آگاهی دارند و خوب میدانند که جوهر توانایی خدادادشان بالاخره توضیحناپذیر است. فیلمسازان توانا نیز میدانند که «قبول خاطر و لطف سخن، خداداد است»، یعنی قدرت هر هنرمندی - در تحلیل نهایی- به جوهر توضیحناپذیری مربوط میشود که البته نزد همه کس به یک اندازه تقسیم نشده، همان طور که زیبایی و هوش و قدرت بدنی نیز بین بنیبشر به تساوی سهم نشده است و آن فعال مایشاء هرچه بخواهد به هر کس که بخواهد میبخشد.
حتما این را نیز میدانی که نعمتهای خداوند میتوانند مثل تیغ دو دم باعث خسران و ویرانی آدمیزادگانی شوند که ظرفیت کافی برای استفاده از آنها را در جهت اکمال ندارند. همچنان که زیبایی برای بسیاری از فرزندان آدم مایهی فسادپذیری و تباهی بوده است و هوش فراوان در افراد کثیری باعث بروز شرارت و شیطنت گشته، تواناییهای هنری در اغلب موارد به خدمت زورمندان و زراندوزان و ظالمان درآمده و مایهی تشدید انحطاط عالم «ظاهر» و انکار هرچه جدیتر «غیب» شده است. این هیچ جای حیرت ندارد، زیرا که تنها ملاک برای سربلندی حقیقی انسان، پرهیزکاری است نه هوش یا زیبایی یا هنرمندی، و این برتریها نزد صاحبان بصیرت مایهی نگرانی و احساس مسئولیت است نه دلیل فخر فروشی و نخوت. و تو این را خوب میفهمی، وگرنه در جواب آن مصاحبهگر که پرسید احساسات در هنگام دریافت جایزه چیست، نمیگفتی:«احساس عذاب».
افخمی این مقاله را اینطور ادامه داده است: «حالا چرا من این حرفهای بزرگتر از دهانم را برای مثل تویی میگویم که از من داناتری؟ راستش را بخواهی به در میگویم که دیوار بشنود، یعنی دوست دارم در تحسین کارهای تو هرچه بیشتر سخن از «هنر دینی» به میان آید، زیرا احساس میکنم بعضی از علاقهمندان فیلمهایت از آنها به نحوی تمجید میکنند که بوی انکار تلویحی و غیرمستقیم جنبهی دینی را دارد. میدانی که بسیاری از دوستداران سینما علاقهای به هنر دینی احساس نمیکنند و مثل همهی کافران، دیگران را داخل در کیش خود میپندارند. پس آگاه یا ناآگاه سعی میکنند تو و دیگر هنرمندان مسلمان را به سوی تصورات بیخویشتن خویش از هنر بکشانند و اگر روی تو هیچ تاثیری نگذاشته باشند، در مورد بعضی از ما چندان بیتاثیر هم نبودهاند، مثلا تو را با هوارد هاکز یا ساموئل فولر مقایسه میکنند که از جهت لحن و شیوهی بیان این دو فیلمساز مقایسهی بیراهی هم نیست، اما یک نکتهی باریک را اعتراف نمیکنند و آن اینکه فیلمهای تو – یا حداقل «دیده بان» و «مهاجر»- از اکثر فیلمهای فولر که فیلمساز توانایی هم هست، بهتر و محکمتر ساخته شده، حتی میشود ادعا کرد که تواناییهای بالقوهی تو از هاکز هم بیشتر است، زیرا شناختی که ما از هاکز داریم بعد از شکفتگی کامل شخصیت او و در اثر تماشای دهها فیلمی که در طول چهل و چند سال فیلمسازی به وجود آورده حاصل شده است. مقایسهی «حاتمی کیای جوان» با «هاکز» اگر از روی انصاف باشد، باید با توجه به فیلمهای اولیهی هاکز صورت بگیرد و اطمینان داشته باش در چنین مسابقهای باز هم تو برنده خواهی بود و لابد احساس عذاب بیشتری خواهی کرد. پس اگر کسی به تو گفت که فیلمهایت حال و هوای «هاکز»ی دارد و توصیه کرد که فیلمهای این فیلمساز را ببینی هم حرفش را جدی تلقی کن و هم توصیهاش را بپذیر، اما توی دلت به خودت یادآوری کن که از هاوکز تواناتری و میتوانی خیلی بهتر باشی. در این مورد به شناخت من اعتماد کن، چون من اگر گوهرتراش خوبی نباشم، گوهرشناس خبرهای هستم؛ یعنی خوب میدانم که دربارهی چه چیزی حرف میزنم و اگر احیانا از میان سینمایی بنویسهای وطنی کسی در مورد ارزیابی فیلم یا فیلمسازی با من مخالف باشد، به احتمال زیاد این اوست که اشتباه میکند.
اصلا «هاکز شدن» برای خود هاکز باعث افتخار است نه کس دیگر. یعنی بعد از اینکه فیلمسازی مثل هاکز حادث شد و تحقق کامل پیدا کرد، دیگر ظهور یک هاکز جدید نه تنها حیرتانگیز نیست و لطف و مفهوم چندانی ندارد، بلکه آدم را به یاد سخن مرحوم مجتبی مینوی میاندازد که میگفت: «برفرض شدی سعدی، وجود مکرری خواهد بود.» میدانی که وجود حقیقی مکرر نمیشود و هر دورانی رنگ و بو و حال هوای خاص خودش را دارد.
هر هنرمندی که میخواهد فرزند زمان خویشتن باشد نمیتواند به این ببالد که کار استادش را مو به مو تقلید میکند و از او هیچ چیز کم ندارد، چه رسد به هنرمند زمانهی ما که زمانهی بینظیری است و باید «عصر خمینی» نامیده شود. این دوران، دوران زنده شدن مردگان، دیوانه شدن عقلا و پهلوانی کردن جبونان به مدد دم مسیحایی آن سید فرشته خوست و هنرمند این زمانه در معرض درک عوالم و احوالی قرار داشته که پیش از او کسی توفیق درک آنها را به دست نیاورده است. پس هنرمند این عصر شوریدهی حیرتزا میتواند و میباید از استادان خویش پیش بیفتد.»
این کارگردان سینما در ادامه مقاله خود اظهار کرده است: «یک نکتهی دیگر را هم بگویم و آن اینکه جسته و گریخته شنیدهام که گفتهاند حاتمیکیا فقط در ارتباط با جنگ فیلم میسازد و موضوع و محدودهی کارش وسیع نیست و اندرز دادهاند که حالا وقت آن رسیده که دست از جنگ و حوالی و حواشی آن برداری و به موضوعات دیگر بپردازی. میدانم این حرفها روی تو تاثیر ندارد و کسی که زندگی واقعی خود را با انقلاب و در متن جنگ پرنعمت منتج از آن آغاز کرده، نمیتواند آن سالهای پربرکت و دریغ انگیز را فراموش کند، اما میخواهم یادآوری کنم که بزرگترین استادان فیلمسازی نیز اغلب موضوعات محدود ومشخصی را دست مایه قرار دادهاند. هیچکاک در تمام عمر فیلمسازی خود چیزی جز فیلمهای دلهره آور و جنایی نساخت و اکثریت آثار فورد را فیلمهای وسترن یا جنگی تشکیل میدهد. هاکز نیز تقریبا تمام عمر فیلمسازی خود ر ا با انواع فیلمهای وسترن یا حادثهای گذراند. حتی بعضی از فیلمسازان بزرگ عادت داشتهاند که یک فیلم بخصوص را با یک داستان واحد هرچند سال یک بار، با بعضی تغیرات و عنوانی جدید، دوباره بسازند و از این کار در بسیاری موارد نتایج خوبی گرفتهاند، یعنی در بار دوم یا سوم فیلم کردن یک داستان موفق شدهاند که کاری بزرگ و بینقص و به یادماندنی به وجود بیاورند.
گذشته از این، فیلمسازی دربارهی «جنگ» در ایران حکم خاصی دارد و به یک معنی،تاریخ دوران جدیدی از این مملکت با انقلاب و جنگ ناشی از آن آغاز میشود. ملت ما در جنگ هویت جدیدی پیدا کرد و تصور نوینی از خویشتن و دنیا به دست آورد، اما اگر قرار باشد انسان جدیدی که در طول جنگ در این مرز و بوم متولد شده تکثیر شود و پابرجا بماند، میبایست خاطرات آن حماسهی عظمی و توصیفناپذیر تجدید شود و در ذهنیت فرهنگی مردم ما ته نشین گردد. برای انجام این کار بزرگ، امید ما به فیلم سازان وفاداری مثل توست که حسرت قاطعیت آن روزهای از دست رفته را در دلهای ما زنده میکنند و ما را بیدار و منتظر نگه میدارند. پس دست از جنگ برندار که این حادثهی افسانهای در فیلمهای بزرگی که در آینده خواهی ساخت میتواند به افسانهای تبدیل شود حقیقیتر از واقعیت و الهام بخش همهی آنها که امروز و در آینده انتظار«ایام الله» را میکشند؛ یعنی آرزو دارند یکی از آن سواران سهمگین باشند که به روز حادثه با تازیانهی خویش توسن فلک را رام میکنند.
حرف فراوان است و مجال من کوتاه. قبلا گفتهام و از تکرار آن ابایی ندارم که هر مملکت کافی است فقط یک فیلم ساز مثل تو داشته باشد تا به خاطر آن به خود ببالد و به دنیا فخر بفروشد، اما ما فقط یک مملکت نیستیم، بلکه پیش قراولان امتی یک میلیارد نفری هستیم. همین لازم میآورد که بیش از یک فیلمساز مثل تو داشته باشیم. پس فقط میتوانم دعا کنم که خدا زیادت کند، یعنی عمرت را طولانی و پربرکت قرار دهد و از امثال تو فیلمسازان دیگری نصیب ما بفرماید.»
منبع: ایسنا
1392/10/18
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]
صفحات پیشنهادی
گزارش فارس از مراسم تجلیل عموابراهیم فرزندان شهدا توسط فرزندان شهدا حاتمیکیا: خدانکند من در بستر عافیت بمیرم/
گزارش فارس از مراسم تجلیل عموابراهیم فرزندان شهدا توسط فرزندان شهداحاتمیکیا خدانکند من در بستر عافیت بمیرم آرزوی فرزند شهید جولایی برای شهید شدن حاتمیکیاابراهیم حاتمیکیا در مراسم تجلیلش توسط فرزندان شهدا با ابراز امیدواری از اینکه اگر قرار است عمرش تمام شود سر صحنهای باشد کهشمقدری برای فیلم ابراهیم حاتمیکیا آمد / عربنیا غایب نمایش ویژهی «چ»
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲ ۴۹ سومین روز نمایش فیلمها در کاخ جشنوارهی فجر با استقبال از فیلم چ ابراهیم حاتمیکیا آغاز شد به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا فیلم رأس ساعت 10 آغاز شد و با شروع فیلم درهای سالن اصلی بسته شد و حاضران به روال دو روز گذشته بهپخش زنده برنامه سمت خدا از حرم حضرت معصومه (س)
پخش زنده برنامه سمت خدا از حرم حضرت معصومه س تهران-ایرنا-مراسم پایانی دومین دوره ختم قرآن کریم در برنامه تلویزیونی سمت خدا روز دوشنبه -21 بهمن ماه- از شبکه سه سیما پخش می شود به گزارش روز شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا دومین دوره ختم قرآن کریم در برنامه سمت خدا دوشنبه با برگزاری مگفتگو با همسر بهروز افخمی درباره «آذر»
گفتگو با همسر بهروز افخمی درباره آذر مرجان شیرمحمدی همسر بهروز افخمی و نویسنده کتاب آذر شهدخت پرویز و دیگران میگوید خوشبختانه بهروز افخمی به اصل رمان بسیار وفادار بوده و من از او راضی هستم بهروز افخمی و همسرش مرجان شیرمحمدی در فیلم مرجان شیرمحمدی نویسنده کتاب آذر شهدختپاسخ علی معلم به اظهارات اخیر ابراهیم حاتمیکیا
تاریخ انتشار 18 بهمن 1392 ساعت 18 15 | شماره خبر 1374900711843827747 سخنگوی هیات انتخاب جشنوارهی فیلم فجر به سخنان اخیر ابراهیم حاتمیکیا دربارهی فیلم شیار 143 پاسخ داد علی معلم در نوشتاری که در اختیار ایسنا گذاشته آورده است با توجه به حضور رسمی فیلم شیار 143 درپاسخ علی معلم به ابراهیم حاتمیکیا
پاسخ علی معلم به ابراهیم حاتمیکیا سخنگوی هیات انتخاب جشنوارهی فیلم فجر به سخنان اخیر ابراهیم حاتمیکیا دربارهی فیلم شیار 143 پاسخ داد علی معلم در نوشتاری که در اختیار بخش سینمایی ایسنا گذاشته آورده است با توجه به حضور رسمی فیلم شیار 143 در بخش مسابقه جشنوارهی فیلم فجرمن را در قابهای خودتان جا ندهید / پاسخ ابراهیم حاتمیکیا به انتقادها از فیلمش
من را در قابهای خودتان جا ندهید پاسخ ابراهیم حاتمیکیا به انتقادها از فیلمش فرهنگ > سینما - کارگردان فیلم چ میگوید برایش مهم بود که جلوههای ویژه فیلمش در ایران انجام شود و نخواست یک اسکارگرفته این کار را انجام بدهد دوشنبه 14 بهمن 1392 - 15 42 28حاتمیکیا جایزه ویژه هیات داوران را میگیرد / فالگوشهای جشنواره فیلم فجر
حاتمیکیا جایزه ویژه هیات داوران را میگیرد فالگوشهای جشنواره فیلم فجر فرهنگ > سینما - ابراهیم حاتمیکیا به خاطر کارگردانی فیلم چ جایزه ویژه هایت داوران جشنواره سی و دوم فیلم فجر را به دست میآورد به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین این فیلم در 8 بخش نامزد دریافت سیمرحاتمیکیا: من اصلا جایی نرفتم که بازگردم / «چ» صراحتا فیلم خودم است
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴ ۵۶ ابراهیم حاتمیکیا وقتی درباره بازگشت به سینمای دفاع مقدس مورد پرسش قرار گرفت گفت من نمیفهمم این بازگشت یعنی چی این لفظ مرا کمی عصبانی میکند به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا این کارگردان سینمای ایران در نشست فیلم چ کهپخش زنده برنامه «سمت خدا» از حرم حضرت معصومه (س)
شنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰ ۵۹ مراسم پایانی دومین دوره ختم قرآن کریم در برنامه تلویزیونی سمت خدا دوشنبه 21 بهمن ماه از شبکه سه سیما پخش میشود به گزارش سرویس تلویزیون و رادیو ایسنا دومین دورهی ختم قرآن کریم در برنامه سمت خدا دوشنبه با برگزاری مراسم اختتامیهای در حرم حضرت معصومسیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه به بهروز افخمی رسید
همراه با پرواز سیمرغ امید سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه به بهروز افخمی رسید سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه به بهروز افخمی رسید به گزارش خبرنگار حوزه سینما باشگاه خبرنگاران سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه به بهروز افخمی برای فیلم آذر شهدخت پرویز و دیگران رسید انتهای پیامبهروزافخمی و همسرش در نشست خبری «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران»
تاریخ انتشار 21 بهمن 1392 ساعت 12 43 | شماره خبر 1378306959353424732 بهروز افخمی گفت آذر شهدخت پرویز و دیگران را در ابتدا قرار بود مرجان شیرمحمدی کارگردانی کند اما بعد که دید کار سنگینی است تصمیم گرفت فیلمسازیاش را با فیلم کوچکتری آغاز کند و من به او گفتم«رستاخیز» و «چ» بیشترین سیمرغها را گرفتند / غیبت درویش و حاتمیکیا در اختتامیه
چهارشنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۰ ۴۸ فیلم رستاخیز احمدرضا درویش با دریافت 8 سیمرغ بلورین و چ ابراهیم حاتمیکیا با 6 سیمرغ بیشترین جوایز سیودومین جشنوارهی فیلم فجر را کسب کردند اما کارگردان این دو فیلم غایبان مراسم اختتامیهی جشنوارهی فیلم فجر بودند به گزارش خبرنگار بخش سینمایی خگوهر خیراندیش، بهروز افخمی و همسرش در جشنواره فیلم فجر + تصاویر
گوهر خیراندیش بهروز افخمی و همسرش در جشنواره فیلم فجر تصاویردر ادامه گزارش تصویری نشست خبری فیلم آذر شهدخت و پرویز و دیگران را با حضور بهروز افخمی مرجان شیرمحمدی گوهر خیراندیش مانی حقیقی و امیرعلی دانایی میبینید این فیلم در جشنواره فیلم فجر مورد توجه فیلم آذر شهدخت و پابراهیم حاتمیکیا به تماشای بیگانه نشست
ابراهیم حاتمیکیا به تماشای بیگانه نشست ابراهیم حاتمیکیا به تماشای فیلم سینمایی بیگانه ساخته بهرام توکلی نشست به گزارش خبرنگار حوزه سینما باشگاه خبرنگاران ابراهیم حاتمیکیا به همراه کمال تبریزی محمدرضا شهیدیفرد پژمان جمشیدی و آزاده صمدی به تماشای فیلم سینحاتمیکیا به تماشای «بیگانه» نشست
فرهنگ و هنر سینمای ایران حاتمیکیا به تماشای بیگانه نشست ابراهیم حاتمیکیا برای تماشای فیلم بیگانه به کارگردانی بهرام توکلی در برج میلاد حاضر شد به گزارش خبرنگار مهر این کارگردان دفاع مقدسی که امسال با فیلم «چ» در سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر حضور داابراهیم حاتمیکیا و عادل فردوسیپور همه را غافلگیر کردند/ حضور خبرنگاران بیکارت
حاشیهنگاری اولین روز از سی و دومین جشنواره فیلم فجر ابراهیم حاتمیکیا و عادل فردوسیپور همه را غافلگیر کردند حضور خبرنگاران بیکارت ابراهیم حاتمیکیا و عادل فردوسیپور و پژمان جمشیدی با حضور خود در کاخ جشنواره همه را غافلگیر کردند به گزارش خبرنگار حوزه سینما باشگاه خبرنگاران-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها