واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
«سفر مرگ» گوزن ها و آهوان در بیجار را پایان دهید سنندج – ایرنا – گوزن ها و آهوانی که سال 86 بر اساس یک برنامه مطالعه نشده محیط زیست کردستان به «سایت نگهداری و تکثیر گوزن زرد بیجار» آورده شدند، اکنون در انتظار مرگ هستند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، به گفته یکی از کارکنان محیط زیست کردستان که نخواست نامش فاش شود، به علت بی توجهی به این حیوانات در سایت نگهداری بیجار، سه گوزن و دو آهو در ماه جاری تلف شدند.
وی افزود: این حیوانات حدود 20 روز است به دلیل یخ زدن آب، نتوانسته اند آب بخورند.
وی با اشاره به اینکه این حیوانات نیاز به مراقبت روزانه دارند، گفت: متاسفانه تنها یک سرباز و یک روستایی که به صورت قراردادی با محیط زیست همکاری می کند مسوول محافظت از این حیوانات هستند.
وی افزود: در حالی که این حیوانات در شرایط دور از زیستگاه طبیعی خود زندگی می کنند و شرایط سایت بیجار نیز مانند شرایط باغ وحش است، بنابراین باید افرادی که برای نگهداری از این گوزن ها و آهوها تخصص دارند، مسوول مراقبت شوند.
وی ادامه داد: در حالی که این حیوانات نیاز به علوفه و مکمل غذایی نیز دارند مشاهده می کنیم که حتی برای چند روز به دلیل یخ زدن آب آشامیدنی آنها، نمی توانند آب هم بخورند و کسی هم به داد آنها نمی رسد.
یکی دیگر از کارکنان محیط زیست که از نزدیک در جریان وضعیت جایگاه نگهداری این حیوانات قرار داشته است، گفت: گوزن های این سایت نگهداری به گوزن زرد ایرانی معروف اند، این حیوانات که سرشاخه خوار هستند حتما باید در مناطق جنگلی خاصی زندگی کنند.
وی افزود: شرایط زندگی برای این حیوان در استان کردستان تنها در شهرستان بانه فراهم است، که چند ماه پیش قرار بود این حیوانات را برای نگهداری تا زمان افزایش تعداد آنها در این شهرستان نگهداری کنند.
وی اظهار کرد: متاسفانه به دلیل کمبود اعتبار، سایت نگهداری در این شهرستان ایجاد نشد و این گوزن ها همچنان در بیجار ماندند و امروز مشاهده می کنیم که یکی پس از دیگری تلف می شوند.
به گفته وی اگر سایتی نیز در بانه ایجاد شود نیاز به مراقبت های ویژه دارد و اگر تحت شرایطی که در سایت بیجار نگهداری می شوند در آنجا نگهداری شوند باز هم بیم از بین رفتن آنها وجود دارد.
وی در رابطه با آهوهای سایت نگهداری و تکثیر بیجار نیز گفت: در همان سال و پیش از آنکه این حیوانات به این سایت آورده شوند یک محقق به نام عطایی در این رابطه که آیا آهو می تواند در زیست گاه بیجار زندگی کند تحقیق کرد.
وی افزود: فرد تحقیق کننده آثاری از زندگی آهو در بیجار یافته بود اما در نتیجه تحقیق خود اعلام کرد که شرایط فعلی برای زیست این گونه در بیجار مناسب نیست، اما مدیریت وقت محیط زیست کردستان اقدام به ایجاد این سایت نگهداری و انتقال چند راس آهو به آنجا کرد.
وی ادامه داد: در همان روز اول یکی از آهوها فرار کرد و مطمئنا به دلیل اینکه تنها بود، تلف شده است و در همان سال اول دو آهوی دیگر نیز مردند.
وی گفت: چند روز گذشته هم که خبر رسید که دو آهوی دیگر نیز به دلیل شرایط نامناسب نگهداری تلف شده اند.
ایرنا تلاش کرد، برای روشن شدن بیشتر موضوع، دیدگاههای ناصح قادری مدیرکل محیط زیست کردستان را جویا شود که این مقام حاضر به گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی نشد.
سازمان محیط زیست در شرایط سختی که برای زیستگاه ها و گونه های جانوری و گیاهی کشور به وجود آمده است، همیشه در کنار معدود سازمان های غیر دولتی، تنها حامی محیط زیست شناخته شده است.
حال که اداره محیط زیست کردستان تعدادی از حیوانات را در شرایط اسارت و تنها با مراقبت یک سرباز و یک روستایی در یک مکان نگهداری می کند دست کم انتظار می رود که این حیوانات زبان بسته را که از گونه های تحت مراقبت و از سرمایه های این کشور هستند، در شرایطی نگهداری کند که هر روز انتظار مرگ یکی دیگر از آنها نرود.
انتظار همه دوستداران این زیست بوم بر این است که اداره محیط زیست کردستان در اقدامی عاجل تعدادی از کارکنان اداره را که در این زمینه از تخصص لازم برخوردار هستند به این سایت نگهداری اعزام کند تا در این زمستان سرد، گوزن ها و آهوها یکی پس از دیگری تلف نشوند.
اداره محیط زیست کردستان در گام بعدی باید به فکر انتقال این حیوانات به مکانی مناسب در استان باشد و اگر شرایط و امکانات این کار را ندارد این گوزن ها و آهوها را به زیستگاه اصلی آنها انتقال دهد، چون به نظر می رسد طرح تکثیر این گونه ها و انتقال آنها به زیستگاه هایی در استان آن هم در شرایطی که گونه های بومی استان، خود در خطر انقراض قرار گرفته اند و محافظت از آنها ضعیف بوده است، دیگر به شکست انجامیده است.ک/4
570/533
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
19/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]