واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ششمین کنگره بین المللی آزمایشگاه و بالین برگزار می شود تهران-ایرنا-رییس ششمین کنگره بین المللی آزمایشگاه و بالین از برگزاری این همایش با محوریت غدد و متابولیسم داخلی و با حضور چهار مهمان خارجی از کشورهای ایتالیا، سوئد و آلمان خبر داد.
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دکتر علی اکبر پورفتح اله روز چهارشنبه در نشستی با خبرنگاران اظهار داشت: امروزه آزمایشگاه در تمام عرصه های پزشکی وارد شده است و بخش عمده تشخیص بیماری ها متکی بر علوم آزمایشگاهی صورت می گیرد.
وی افزود: همچنین امروزه بحث پزشکی پیشگیری کننده در آزمایشگاه مطرح است تا بتوان ازطریق پیش بینی بیماری ها، مداخلات پزشکی را آغاز کرد.
پورفتح اله بر لزوم تخصصی شدن آزمایشگاه ها تاکید کرد و گفت: با اینکه در بسیاری از رشته های پزشکی تخصصی شده ایم، اما در مورد آزمایشگاه های کشور این اقدام هنوز صورت نگرفته است.
وی به موضوع اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به بیماران اشاره کرد و ادامه داد: به این مقوله در کشور ما کمتر توجه می شود این درحالی است که دانستن حق بیمار است و آنها باید بدانند که چرا آزمایش برای آنها تجویز شده است و پاسخ آزمایشگاه باید برای بیمار تبیین شود.
دکتر فاطمه نادعلی رییس سازمان انتقال خون تهران نیز در ادامه این نشست اظهار داشت: رشته علوم آزمایشگاهی در کشور ما مورد بی مهری قرار گرفته است؛ آموزش یک معضل بزرگ در این رشته است چراکه سازوکارهای آموزشی در این مورد نداریم و اساتید این رشته در بیمارستان ها حضور ندارند و این امر سبب شده است که دانشجو مطالب را در دانشگاه ها فراگیرد اما نتواند وارد بیمارستان ها شود و از نزدیک با بیماران برخورد داشته باشد.
وی افزود: به همین منظور ششمین کنگره آزمایشگاه و بالین با هدف ایجاد تعامل بیشتر بین جامعه آزمایشگاهیان و قشر بالین کشور برگزار می شود.
نادعلی ادامه داد: امروزه ما به جایی رسیده ایم که تشخیص بیماری ها را در سطح مولکولی انجام می دهیم بنابراین درمان ها نیز مولکولی صورت می گیرد.
وی در مورد احتمال بروز خطا در آزمایشگاه ها گفت: به عنوان نمونه اگر شمارش سلول های خونی به صورت دستی انجام شود، تا 20 درصد احتمال خطا داریم اما اگر این شمارش با دستگاه ها انجام شود، این میزان به 5 درصد کاهش می یابد.
نادعلی افزود: در زمینه تجهیزات کمبودی نداریم و به رغم تحریم ها تجهیزات را می توانیم وارد کنیم و ازنظر تخصصی نیز در زمینه علوم آزمایشگاهی و تشخیصی مشکلی نداریم بنابراین نیازی به ارسال آزمایش ها به خارج از کشور نداریم و می توانیم تمام آزمایش ها را در کشور خود انجام دهیم.
وی موضوع اخلاق پزشکی را یادآور شد و گفت: با توجه به اهمیت توجه به این مقوله، در این کنگره در یک پنل موضوع اخلاق پزشکی و منشور حقوق بیمار مورد بررسی قرار می گیرد.
نادعلی افزود: پنل سرطان و بیماری های مزمن خونی و پنل علوم آزمایشگاهی یا تشخیص طبی از دیگر موارد مورد بحث در این کنگره است.
دکتر محمد وجگانی رییس جامعه علمی آزمایشگاهیان ایران نیز در این نشست در مورد تعداد مقالات رسیده به دبیرخانه این کنگره اظهار داشت: تعداد 1330 مقاله به این کنگره ارسال شد که بیش از دو برابر میزان مقالات ارسالی به کنگره در سال گذشته بوده است.
وی افزود: تعداد 980 مقاله از این تعداد پذیرفته شد که 860 مفاله به صورت پوستر و بیش از 120 مقاله به صورت شفاهی در این کنگره ارایه می شود.
دکتر مرتضی حسین زاده دبیر اجرایی ششمین کنگره آزمایشگاه و بالین نیز از برگزاری سمپوزیوم ویژه کارشناسان در جریان برگزاری این کنگره خبر داد و افزود: در این سمپوزیوم20 مقاله به صورت سخنرانی و 220 مورد به صورت پوستر ارایه می شود.
وی همچنین برگزاری 2 کارگاه با موضوع کنترل خطا و خون مردگی در اثر رگ گیری از بیماران را از دیگر بخش های این کنگره برشمرد و گفت: تعداد 14 کارگاه آموزشی نیز در این کنگره برگزار می شود که شرکت در آنها از 5/13 تا 20 امتیاز بازآموزی برای متخصصان دارد.
حسین زاده ادامه داد: مراسم تقدیر از پیشکسوتان 14 انجمن فعال پزشکی نیز از دیگر برنامه های این کنگره سه روزه است.
ششمین کنگره آزمایشگاه و بالین از 23 تا 25 بهمن ماه امسال در سالن همایش های بین المللی رازی برگزار می شود.
علمی(3)1834**1581
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
16/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]