واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رییس موسسه حکمت و فلسفه: اسلام عقل معاش را چراغ معاد و وحی می داند تهران- ایرنا - رییس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران می گوید: اسلام عقل معاش را چراغ عقل معاد و وحی می داند، عقل معاد از انوار ملکوت است که در انسان تجلی کرده تا ظلمت و نادانی را کنار بگذارد و انسان را از نفس اماره نجات دهد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه روز چهارشنبه درسومین کنگره بزرگداشت بانو مجتهده امین در تهران گفت: مشکل امروز بشرآن است که به عقل معاش بها داده اما عقل معاد را رها کرده است.
وی با یادآوری دیدگاه های بانو امین گفت که وی عقلانیت معاش را در پرتو معاد می دانست .
خسروپناه افزود: برخی در جوامع غربی تلاش می کنند با عقل معاش از زن به عنوان ابزار استفاده کنند در حالی که به اعتقاد بانو امین اگر از عقل معاد استفاده شود ، انسان به حکمت راه پیدا خواهد کرد.
وی اظهارکرد: هرچند که کشورهای سکولار فلسفه دارند اما از حکمت بی بهره اند، چون عقل معاش را در پرتو عقل معاد به کار نگرفته اند؛ غرب عقلانیت خود بنیاد را پذیرفت و بنابراین بکارگیری این عقل در سینمای غرب منجر به محصولی به نام هالیوود با مسائل خاص خود می شود.
از نظر وی ، اگر مدل بانو امین که عقلانیت معاش را در پرتو معاد می داند محقق شود زیست بشر، بینش و رفتارش تغییر خواهد کرد و یک دنیای همراه با آسایش و آرامش را به ارمغان خواهد آورد.
وی با بیان برخی مطالب درباره جایگاه عقل در عرفان که در آثار مجتهده بانو امین منتشر شده است، گفت: وی عقل و حیا را مستلزم یکدیگر می داند و معتقد است عقل بدون حیا شبه عقل است؛ بنابراین جامعه ی با حیاتر،عاقل تر است .
ˈ به اعتقاد بانو امین که حیا را به حیای ممدوح و مذموم تقسیم می کند، حیایی که سرچشمه آن عقل باشد ممدوح استˈ .
وی همچنین درباره عقل معاش و معاد گفت: مقصود از عقل معاش به عقیده بانو امین قوه ای از قوای روح انسانی است که به وسیله آن انسان قدرت تدبیر در امور معاش پیدا می کند اما اگر در تربیت معاش عقل چراغ هوای نفس شود تدلیس به وجود خواهد آمد و نمی توان آن را عقل نامید.
خسروپناه به موضوع علم و صنعت درغرب اشاره کرد و گفت: در این کشورها محصول علم و صنعت بمب اتم یا صنعتی است که محیط زیست را نابود می کند.
وی با بیان مطالبی از کتاب روش خوشبختی تالیف بانو امین به بانوان دانشجویان و طلبه پیشنهاد کرد تا برای انتخاب موضوع پایان نامه خود به مسائلی همچون جایگاه عقل در مکتب فکری این مجتهده توجه کنند.
رییس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه در بخش دیگری از سخنان خود به بیان مسائل فلسفی و کلامی در کتاب النفهات الرحمانیه و مسائلی درباره عرفان از دیدگاه این بانوی مجتهده پرداخت .
فراهنگ(3)1003**9187**
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
16/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]