واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
برف هایی که کمتر پارو می شوند کرج- ایرنا – با بارش برف سنگین در استان البرز، بانگ ˈبرف پارو می کنیمˈ این طنین قدیمی که با خاطره های زمستانی دوران کودکی نسل های گذشته عجین شده است، دیگر کمتر به گوش می رسد.
یادش بخیر قدیم ها خانه ها ویلایی و حیاط دار، بام های کاهگلی و موزاییکی و کوچه ها و محله هایی که با بارش هر برف زمستانی نه تنها صدای ˈبرف پارو می کنیمˈ این شغل محدود به زمان از همان ساعت های اولیه به گوش می رسید بلکه ساکنان نیز بی درنگ مشغول برف روبی می شدند.
آن وقت ها، خیلی دور هم نه، همان سالهای دهه 50 و 60 با بارش برف، برخی کارگرهای فصلی پارو به دوش، پشت بام ها را می روبیدند و لقمه نانی حلال برای فرزندان و خانواده خود فراهم می ساختند.
این شغل محدود به زمان از گذشته تاکنون پایه دستمزد خاصی نداشته و ندارد و همه و همه به همت عالی صاحب خانه و انصاف برف پارو کن بستگی داشته است.
این سال ها اما، با توجه به تغییرات جوی و پیشرفت صنعت ساخت و ساز مسکن و عایق بندی های ضد آب، دیگر کمتر صدای ˈ برف پارو می کنیم ˈ به گوش می رسد و آن (نوستالژی) صدای خاطره انگیز رو به فراموشی است.
با این حال خبرنگار ایرنا روزسه شنبه با بارش برف سنگین در کوچه و محله های کرج با ˈسعید سبزواریˈ یکی از برف پارو کن ها که بانگ برف پارو می کینم را در محله به نسبت محروم حسن آباد کرج بلند کرده بود در خصوص این کار و مشکلات آن گفت و گو کرد.
وی گفت: کارگر ساختمان هستم و به صورت روزمزد خرج خود و خانواده ام را درمی آورم، اما متاسفانه با سردی هوا کار ساخت و ساز مسکن نیز متوقف شده و یا با کندی انجام می شود.
وی افزود: بنابراین در این فصل خرج خود و خانواده ام را با خرده کاری ساختمان و یا در چنین شرایطی با برف روبی فراهم می کنم.
سبزواری با اشاره به اینکه با توجه به سرمای هوا برف روبی کار سختی است، گفت: هزینه ای که بابت رفت و روب بام ها دریافت می کنیم در مقابل سنگینی کار ناچیز است.
وی افزود: دستمزد تعیین شده ای برای برف روبی وجود ندارد و بیشتر به وسعت بام خانه ها بستگی دارد اما خدا را شکر با بارش برف خدای متعال روزی ما را از این راه حواله کرده است.
ˈاکبر صانعیˈ یکی دیگر از برف پارو کن ها گفت: با توجه به نوع ساخت و ساز خانه ها کمتر ساختمانی نیاز به رفت و روب برف دارد.
وی افزود: در این شرایط و با توجه به گرانی و تورم، برفی روبی یک بام صد متری حدود 30 تا 40 هزار تومان هزینه دارد.
صانعی افزود: در زمانهای قدیم در هر کوچه و محله برفهایی بود که از پشت بام به سمت زمین فرو ریخته می شد اما امروزه با ایزوگام کردن بام ها نیازی به پارو کردن نیست.
وی یادآور شد: البته یک تغییر و تفاوتی بوجود آمده و آن این است که این روزها پارو کردن برف حیاط خانه های شمالی جایگزین بام خانه ها شده است.
وی تاکید کرد: کار سختی است اما رزق و روزی حلال یه مزه دیگری دارد.
باری، بارش برف شادی آور است و زیبایی های خاص خودش را دارد، اما به یاد داشته باشیم که در کنار این زیباییها ممکن است برخی هموطنان از این سرمای جان سوز در رنج باشند.
آری می خواستم این نوشته را با این توصیه همیشگی که بخاطر دیگر هموطنان در مصرف سوخت صرفه جویی کنیم به پایان ببرم اما دیدن مادری که دست کودکش را گرفته و برف های قطعه زمینی را پاک می کند و مقداری برنج و نان ریز شده برای پرندگان در آن می ریزد، همه ناگفته ها را برایم گفت.
بارش برف که از روز گذشته در استان البرز آغاز شده ، امروز همچنان ادامه داشت که ارتفاع برف در مناطق کوهستانی بیش از یک متر و در مناطق کوهیایه ای و دشت های استان حدود 20 سانتی متر گزارش شده است.ک/4
691/7421
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
15/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]