محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830892193
لباس اقوام ؛ جاذبه دیده نشده گردشگری
واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
نگاهی به لباسهای برخی اقوام ایرانی لباس اقوام ؛ جاذبه دیده نشده گردشگری بارها شده وقتی به منطقهای سفر میکنیم در غرفههای مربوط به جاذبههای گردشگری آن منطقه لباسهایی میبینیم که میتوان با آن عکسی به یادگار انداخت. همین حالا هم بسیاری هستند که در آلبوم عکسهایشان تنپوش رنگارنگی از مقصد خود به تن دارند تا یادگاری باشد از خاطرات خوش سفر و البته فرهنگی که حالا سنجاق به آلبوم عکسها شده است.
لباس اقوام ایرانی به تنهایی می تواند جاذبه ای برای گردشگری باشد. لباس هایی که هر کدام حکایت خود را دارند و برخی شان هم آرام آرام فراموش می شوند و جایشان را به زمختی جین می دهند. این روزها که حرف از گردشگری خلاق در میان است خوب است یکی از مهم ترین اهرم های رسیدن به آن هم احیا شود. در این گونه، گردشگران در قامت شهروند به کشورها می روند و قصدشان زندگی با مردمان آن منطقه برای آشنایی با فرهنگ و رسومشان است. این گونه در حالی بسیار مورد توجه قرار گرفته است که ایران از جاذبه های اینچنینی روز به روز دورتر می شود. اگر شما در بازار های قزوین و کاشان و شیراز قدم بزنید اثری از لباس های رنگین این منطقه در پوشش مردم نمی بینید و این هشداری برای آینده گردشگری ایران است.
ترکمن؛ لباسی به رنگ یاقوت ترکمن های مانه و سملقان هم جزئی از خراسان شمالی اند، اما آنها شاید از معدود قوم های ایرانی هستند که هنوز با همان شکل و شمایل سابق لباس می پوشند. پوشش بانوان و مردان ترکمن خراسان شمالی با استفاده از ابریشم و پشم گوسفندان تهیه می شود و بیشتر شامل چاوک، کولته، چلپی و یلک است.
چاوک، لباسی شبیه مانتوهای امروزی است که پارچه آن از ابریشم قرمز رنگ و آستر زیر پارچه نیز در حاشیه ها و سرآستین ها سوزن دوزی دارد. چلپی، زیباترین لباس سوزن دوزی ترکمن و از جنس ابریشم است که با داشتن تنوع و ظرافت خاصی در مراسم ازدواج به عروس می پوشانند. یلک هم تنها لباسی است که با زیورآلات و سکه تزئین می شود و بر سر می اندازند و جنس آن نیز از ابریشم است.
«دون» نام لباس محلی مردان ترکمن است که جنس آن ابریشم قرمز تیره و با راه راه مشکی بوده و نوع سوزن دوزی آن، قیطان دوزی است که با عرض دو سانت و به رنگ مشکی و قرمز در کناره ها و سرآستین لباس دوخته می شود. خراسان شمالی؛ در جستجوی البسه قدیم لباس های محلی مردم خراسان شمالی با داشتن تنوع چشمگیر رنگ و طرح، علاوه بر این که پوشش اسلامی و کاملی برای زنان و مردان است، چون بیشتر برگرفته از زیبایی های طبیعت و رنگ های شاد فصل بهار هستند، سبب آرامش روحی و روانی استفاده کنندگان هم می شود. البسه زنان و دختران کرمانج این استان غالبا شامل پنج قسمت یاشار یا اغلب (چارقد)، کراس (بلوز)، شیلوار (دامن)، جلیقه و شلیته است.
مردان کرمانج لباسشان شامل عرق چین که لاو، لچگ و... است که همانند پوشاک بانوان دارای رنگ های شاد و برگرفته از طبیعت است. هرچند بسختی می توان در شهرهای این استان چنین پوششی را دید، اما هستند خانوارهایی که هنوز لباس برایشان اهمیت سابق را دارد، بنابراین اگر گذارتان به این منطقه از ایران افتاد کار سختی برای یافتن چنین لباس هایی در این منطقه نخواهید داشت. همدان؛ «سرکی» به سر «آجیده» به پا لباس اهالی همدان از سرپوش گرفته تا کفش میان مردان و زنان چندان تفاوتی ندارد. بافت پارچه و کفش ها بخصوص گیوه پیش از ورود اجناس خارجی یا کارخانه ای آن در روستاها و آبادی های این استان متداول است. ناگفته نماند گیوه های ملایر که به آن «آجیده» می گویند شهرت بسیاری در این منطقه دارد. پوشاک زنان این منطقه هم شامل چارقد، تن پوش و پاپوش است. در مناطق کردنشین این استان مثل تویسرکان و اسدآباد چارقد را «سرکی» می گویند و از جنس متقال، نجمه، اطلسی و ابریشم تهیه می کنند. از روبند امروزه کمتر استفاده می شود، اما در گذشته بسیار متداول بوده است. تن پوش دیگر زنان این منطقه تومبال یا «پاتول» است که زنان آن را زیر دامن های چین دار کوتاهی که به آن «شوال قری» یا «قرقره تومبان» گفته می شود، می پوشند.
کردستان؛ لباسی همرنگ با طبیعت کردها طی قرن های متمادی با لباس محلی خود پیوند عاطفی، عقیدتی و سنتی شدیدی برقرار کرده اند و علاقه زیادی به حفظ و نگهداری لباس سنتی خود که نشانگر هویت فرهنگی آنهاست، دارند. لباس و پوشاک کردها از تنوع و غنای فوق العاده ای هم برخوردار است.
یکی از ویژگی های لباس کردی این است که هرگز یکرنگ و تیره نیست، بلکه همیشه با ترکیب رنگ های مختلف، چشم ها را به خود جلب می کند و انسان را به این باور می رساند که تمام عناصر طبیعت و محیط پیرامون ازجمله مرغزارهای سرسبز، گل های رنگارنگ، سپیدی برف ها، آسمان صاف و آبی، سیلاب های خروشان در این تنوع رنگ تأثیر مهمی داشته اند.
هرچند پوشاک نواحی مختلف کردستان مانند اورامان ، سقز، بانه ، گروس ، سنندج ، مریوان و... متفاوت است ، اما از نظر پوشش کامل بدن ، همه با هم یکسان است .
فارس؛ لباسی که می تواند برند باشد لباس های محلی استان فارس از زیباترین جاذبه های فرهنگی سراسر ایران است. یک نمونه از لباس های محلی و سنتی مردم استان فارس لباس عشایر است. لباسی که شاید برای گردشگری ایران همچون یک برند معروف ظرفیت تبلیغ داشته باشد. هنوز هم میان عکس ها و تصاویر سیاحان خارجی در ایران می توان لباس های عشایر را یافت و همین موضوع نشان می دهد لباس ها چقدر می توانند در وجهه و بازتاب فرهنگ ایران موثر باشند. پوشاک زنان عشایر شامل کلاهک، آرخالق، تنبان، پاپوش، روسری، پیراهن، دامن(قر) است که بیشتر در رنگ های بسیار شاد و متنوع و الهام گرفته از طبیعت تهیه می شود. پوشاک مردان عشایر نیز شامل کلاه، پیراهن، آرخالق، شال کمر، چقه و کپنک است. لباس عروس ها در جنوب فارس توسط زنان هنرمند شهر اوز تهیه می شود؛ کاری که به نام خوس بافی می خوانند و رونق خوبی دارد. کهگیلویه و بویراحمد؛ جلوه گری رنگ در زاگرس لباس محلی زنان کهگیلویه و بویراحمد، جلوه گری رنگ ها بر دامنه زاگرس است. پوششی سرشار از رنگ ها و پارچه های زیبا که شمایل شگفتی به زنان این استان بخشیده است. جالب این که پایبندی به استفاده از لباس محلی حتی میان زنان شهرنشین این استان علاوه بر زنان روستایی و عشایری دیده می شود و با قدم زدن در خیابان های شهرهای این استان مانند یاسوج، سی سخت، گچساران و... این موضوع بخوبی مشاهده می شود. در پایین لباس های زنان بویراحمدی شیار های بسیار زیبا و قیمتی دوخته می شود که این در زمان هخامنشیان نیز رایج بوده است. لباس زنان از گران ترین پارچه ها تهیه و به صورت بسیار زیبا طراحی شده است. گیلان؛ آوازه جهانی برای لباس گیلانی لباس محلی گیلان از زیباترین لباس های ایرانی است. آنقدر که آوازه اش جهانی شده و به بازی های المپیک هم رسیده است. در این میان لباس زنان گیلک خوش رنگ و نگار است و دل هر گردشگری را می برد. لباس زنان روستایی گیلان با طرح های شاد و پرنقش و نگار قاسم آبادی، دیلمانی، تالشی و دامن های بلند چین دار قدمتی 4000 ساله دارد. روسری و سربند (لچک) پیراهن یا جمه، جلیقه کت، الجاقبا، دامن، شلیته، شلوار و چادر کمر از بخش های اصلی لباس محلی زنان گیلان است. «الجاقبا» پوشش دوخته شده ای از مخمل یا پارچه چادر شب است که پوشش زنان در کوهستان های شرقی و قاسم آباد بوده است.
چادر کمر، پوششی است که بانوان گیلانی آن را به کمر می بندند. بانوان ساکن جلگه به آن «کمردبد» می گویند همچنین در گویش محلی به چادرشب «چارشو» گفته می شود و رنگ اصلی زمینه آن معمولا قرمز است. لباس اقوام به تن سیاستمدارن لباس ها جزوی مهم از فرهنگ مردمند، همین نکته هاست که بسیاری از سیاستمداران برای نشان دادن حسن نیت خود به مردمان مقصد سفرشان، لباس آنها را به تن می کنند. محمود احمدی نژاد در این میان رکورد دار بود. او در سفرهای استانی اش به مناطق مختلف ایران لباس اقوام ایرانی را به تن می کرد و حتی این کار را در حد یک کار تشریفاتی محسوب نمی کرد و گاه با همان لباس به ایراد سخنرانی می پرداخت. رئیس جمهور سابق کشورمان در سفرهای خارجی اش هم به این گونه عمل می کرد و البته از نظر فرهنگی باعث نزدیکی دو کشور می شد. شاید او را در لباس مردمان تاجیکستان و البته لباس اقوام آفریقایی را به یاد بیاورید. البته سایر سیاستمداران نیز از این قاعده کم و بیش مستثنا نیستند از جمله غلامعلی حداد عادل در سفری که به ترکمن صحرا داشت، لباس اقوام آن خطه را به تن کرد. سمنان؛ ساده مثل زندگی این که نوع لباس هر قوم را جغرافیای محل زندگی و نیازهای آن قوم تعیین می کند دلیلی است بر سادگی و زیبایی لباس اهالی سمنان، هر چند در این منطقه دیگر نمی توان براحتی لباس های اصیل را دید، اما شاید بتوان رد چنین گنجینه هایی را در روستاهای سمنان پیدا کرد. لباس هایی که برای مردان شامل کت چُقا، شلوار کمری و گیوه است و برای زنان شامل چارقد، پیراهن کمر چین دار، شلیته، تنبان، جلیقه، اُرسی، چادر محلی و پاپوش زنانه که بسته به فصل گرم یا سرد متفاوت است . قزوین؛ پاپوش زنان کلاه مردان در پوشش مردمان قزوین، کلاه نقشی اساسی دارد. این را می توان هنوز به چشم دید. کلاه یکی از موارد تمایز طبقاتی مردان قزوینی است. استفاده از کلاه در گذشته هم بین مردان بسیار مرسوم بوده و هر شخص به فراخور شغل و شرایط اقتصادی از کلاهی ویژه استفاده می کرده است. پیراهن های این منطقه معمولا به رنگ سفید و ساده تهیه می شود. پس از آن پیراهن هایی با یقه های بلند به نام یقه قزاقی مرسوم شد و بعد از آن هم یقه ملایی جای آن را گرفت. زنان قزوینی، اما زیر پیراهن خود شلیته به تن می کنند، به طوری که یک وجب یا حتی کمتر از دامن بیرون بیاید. پاپوش زنان هم حکایت کلاه مردان است. کفش ها میان زنان به فراخور وضع مالی خانواده تعیین می شود. تهیدستان گیوه های ظریف به پا دارند و زنان اعیان هم از کفش های چرمی با مدل های مرسوم استفاده می کنند./ ضمیمه چمدان علی محزون
چهارشنبه 16 بهمن 1392 0:58
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1234]
صفحات پیشنهادی
نقش سینما و تلویزیون در توسعه ی گردشگری | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر 1392 11 13 – تهران-ایرنا-سینما و تلویزیون به دلیل جذابیت های بصری بالا و توانایی قابل توجه در جلب مخاطب یکی از ابزارهای مهم در معرفی جاذبه های گردشگری است که بهره گیری از آنها نیازمند برنامه ریزی دقیق و مدیریت صحیح است اثرگذاری عمیق برنامه های تلویزیونی و سینمامقبره حسن زیرک | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
استاد “حسن زيرك” به سال 1300 در شهرستان بوكان استان آذربایجان غربی چشم به جهان گشود در سن 5 سالگي از مهر پدر محروم گشت بدبختي تلخي و سختيهاي فراواني چشيد زندگي را با درد و رنج گذراند و عمري را در شهرهاي كردنشین ايران و عراق سپري كرد مقلعه عباس آباد | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
قلعه تاريخي عباس آباد در بررسي باستان شناسي كه در سال 1367 هجري شمسي بر محور تپه تاريخي قالاچي در بوكان به انجام رسيد در مجاورت جنوب شرقي روستايي به همين نام و بر روي تك ارتفاع آهكي كه در محل به گردي تپه اشتهار دارد مورد شناسايي قرار گرفت دژ بر تمام ارتفاعات مجاور و نکل تپه | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
تپه اي باستاني است كه در حال حاضر بوسيله واحدهاي ساختماني احاطه گرديده است اين تپه در روستاي كل تپه در جنوب بوكان قرار رگفته است كه اين روستا به خاطر وجود چشمه هاي متعددي در كنار اين تپه باستاني بنا گرديده است كه نام روستا هم برگرفته از نام تپه است ارتفاع نسبي اين تپه از 30 تامقبره سردار بوکان | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
اين بنا در شهر بوكان در داخل پارك عمومي قرار گرفته است و مربوط به دوره قاجاريه مي باشد زيربناي مقبره در سطح 198 مترمربع بوده است و داراي يك گنبد مركزي ايوان و دو دهليز در طرفين مي باشد مصالح بكار رفته در بنا در قسمت پي از سنگ لاشه بصورت تفليسي و ديوارها و گنبد و طلقها از آجمسجد اعظم ارومیه | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
مسجد اعظم اروميه در خيابان عسگرآبادى جنب بازار و ميدان گندمفروشان واقع است اين مسجد که قبلاً به نام مسجد بازارباش نيز خوانده مىشد داراى شبستان و صحن داخلى مستطيل شکلى است که در وسط آن گنبد اصلى بر روى هشت پايه و ستون که از مرمر سفيدکار شده قرار دارد قسمت پايين گنبدپل قطور | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
این پل که بر روی درهای وسیع و با تکنولوژی جدید جهت عبور راهآهن و قطار احداث شدهاست یکی از پلهای مهم و شناخته شده خاورمیانه محسوب میشود طول آن ۴۴۸ متر ارتفاع آن ۱۲۸ متر وقطر دهانه آن ۲۳۲ متر است ساخت این پل در سال ۱۳۴۹ ۱۹۷۰ میلادی به پایان رسیدپل خاتون | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
در سه كيلو متري جنوب شهرستان خوي بر روي رود خانه قطور و در راستاي جادّه خوي به اروميّه پلي كهن وجود دارد كه در زبان مردم و اسناد و مدارك موجود به نام پل خاتون معروف است اين پل داراي پايه ها و موج شكن هايي به شكل پشت ماهي از سنگ هاي نسبتا” بزرگ و منظم با ملاط ماسه و آهك سامسجد حمامیان | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
این مسجد در نزدیکی شهر بوکان در کنار روستای حمامیان قرار دارد مسجد مناره با فاصله کمی از مسجد سردار در ضلع شمالی خیابان امام و در محله امیر نظامی شهر ارومیه قرار دارد مؤسس این مسجد مرحوم “محمود آقایی ایلخانی زاده” و معمار آن مرحوم “معمار باشی مراغه ای” استبخشدار رودهن: چشمانداز 10 ساله در طرحهای هادی رودهن دیده نشده است
بخشدار رودهن چشمانداز 10 ساله در طرحهای هادی رودهن دیده نشده استبخشدار رودهن گفت چشمانداز 10 ساله در طرحهای هادی رودهن دیده نشده است به گزارش خبرگزاری فارس از شرق استان تهران رضا طاهرخانی امشب در جلسهای که پس از بازدید از پروژههای نیمهتمام بخش رودهن با حضور معاون عمرانیدشت بوکان | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
اين دشت33500هكتار وسعت داشته و در جنوب استان آذربايجانغربي و جنوب درياچه اروميه واقع شده است و داراي 49پارچهآبادي است از عمدهترين محدوديتهاي اراضي قابل كشت آبي جنس خاك و توپوگرافي است كل سطح زيركشت دشت بوكان درسال1370بالغ بر21903هكتار بوده كه 8573هكتار آن آبي و13330هكتار نيزجاذبههای تاریخی و گردشگری سیستان و بلوچستان1/ تخت جمشید خشت و گلی ایران در سیستان میزبانان دوستداران آثار تار
جاذبههای تاریخی و گردشگری سیستان و بلوچستان1 تخت جمشید خشت و گلی ایران در سیستان میزبانان دوستداران آثار تاریخیکوهخواجه در فاصله 30 کیلومتری جنوب غربی شهر زابل جزو برجستهترین آثار خشتی ایران است که به عنوان تخت جمشید خشت و گلی ایران نام گرفته است به گزارش خبرگزاری فارس از زازیارتگاه میر فتاح | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
این زیارتگاه در روستای ممش خان از توابع شهرستان خوی در ۳۵ کیلومتری شمال غرب خوی در بخش صفاییه زر آباد واقع گردیده است ضریح چوبی با میله های فلزی بر روی مزار قرار دارد ایشان در قرن ۱۲ هجری شمسی در این مکان مدفون گردیده اند نوادگان این سید در این روستا هنوز سکونت دارند و از عوایزیارتگاه تاریخی علمدار | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
مقبره علمدار این زیارتگاه در روستای بدل آباد شهرستان خوی در بالای تپه کوه کوچکی در منتهی الیه خروجی این روستا به سمت روستای قرخ یاشار در امتداد شمال غرب شهر خوی در مختصات 93900ـ69750 برابر چاپ نقشه سازمان جغرافیائی کشور در سریال 4967 برگ دو واقع گردیده است بنابر اظهارات گروهنگاهی به جاذبههای گردشگری افغانستان و شبهقاره/۴۰ «ساقه نیلوفر آبی»؛ غذای محبوب گردشگران در کشمیر+ت
نگاهی به جاذبههای گردشگری افغانستان و شبهقاره ۴۰ساقه نیلوفر آبی غذای محبوب گردشگران در کشمیر تصاویرندرو یا ساقه نیلوفر آبی یکی از مهمترین خوراکیهای کشمیر است که مردم و گردشگران علاقه زیادی به آن دارند و غذاهای متنوعی با آن طبخ میکنند به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در کشمیپارک ساحلی بوکان | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
این پارک در قسمت غربی شهر بوکان در جنوب استان آذربایجان غربی ایران قرار دارد از خصوصیات این پارک میتوان به این نکته اشاره کرد که در حاشیه سیمینهرود قرار دارد پارک دارای یک شهر بازی همچنین یک میدان بزرگ مختص ورزش و پیست اسکیت ارش و درختزار وسیع است که محلی خوبی برای خانوادههمسجد ملا حسن | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
مسجد ملاحسن در ضلع جنوبی خیابان انقلاب خوی و تقریباً روبروی مسجد قدیمی سیدالشهدا واقع است این بنا قدیمیتر از بنای سیدالشهدا است مدارك موجود نشان میدهد كه مسجد در سال 1316 هجری توسط حاجیآقا حسنی فرزند ملاحسن امام جمعه خوی و در زمان قاجاریه ساخته شده است ورودی اصلی مسجد بدون-
گوناگون
پربازدیدترینها