واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
همایون غنیزاده: مسئولیتها در تئاتر تعریف نشده است
همایون غنیزاده گفت: کارگردان تئاتر فقط باید کارگردانی کند.
به گزارش خبرنگار حوزهی تئاتر باشگاه خبرنگاران ظهر امروز نشست رسانهای نمایش "ملکهی زیبایی لینین" با حضور "همایون غنیزاده"، "ویشگا آسایش"، "سعید چنگیزیان"، "مهدی کوشکی" و "نورالدین حیدری" برگزار شد.
همایون غنیزاده کارگردان نمایش "ملکهی زیبایی" لنین عنوان کرد: بعد از حدود شش سال دوباره به تئاتر شهر بازگشتم. در این مدت تئاتر شهر تغییراتع زیادی کرده و خوشحالم که با این نمایش برگشتهام.
"ملکهی زیبایی لنین" یکی از متنهای مورد علاقهام است. برای این کار به شیوههای اجرایی مختلفی فکر کردهام.
وی ادامه داد: نویسندهی این نمایشنامه "مک دونالد" نویسندهی ایرلندیالاصل دارای قلم خیلی خاص و نشانه شناس مختص در آثارش است به همین دلیل اجرای آثارش کاری دشوار به حساب میآید.
وی ادامه داد: در وهلهی اول در مواجه با این متن تصویری رئال برای خود میسازید که در طول تمرین و با خواندن چند بارهی متن نشانههایی از سورئال و دور از فضای رئال در زیر متن نهفته است.
"غنیزاده" افزود: نویسندههای ایرلندی اصولا نمایشنامه نویسی خاص هستند. از "شون اوکیس"، "ساموئل بکت" تا خود مک دونالد که خیلیها معتقدند مهمترین نویسندهی دنیاست.
این کارگردان ادامه داد: مسیر سختی را در طول تمرین برای اجرای این نمایش طی کردیم و با شیوهای که برای اجرا در نظر داشتیم در تمرین با مشکلاتی روبهرو شدیم که با موفقیت آن را پشت سرگذاشتیم و دربارهی انتخاب این اثر و نتیجهی کار احساس بسیار خوبی دارم.
غنیزاده ادامه داد: حضور تهیه کننده در تئاتر در تمام دنیا برای آسایش و آرامش گروه و به خصوص کارگردان بعنوان یکی از اعضای گروه مهم است.
برای پر کردن این خلاء اهالی تئاتر در ایران سهلالوصول تدین راه یعنی مسئول همهی امور کارگردانی را انتخاب کردهاند. با وجود اینکه "حیدری" تهیه کننده و چندین دستیار و مدیر پروژه و مدیر گروه داشتم اما جزئیترین مسائل را هنوز از کارگردان میپرسند. این به دلیل این است که در تئاتر ما سمتها تعریف و توضیح داده نشده در حقیقت تئاتر حرفهای ما تئاتر ناقصی هست باید این نیازها آرام آرام برایش تعریف شود.
وی افزود: اگر این نیازها تعریف شود تئاتر روبه جلو حرکت میکند. تئاتر فقط خلاقیت و کار هنری یک گروه نیست. تئاتر بخش سخت افزاری و سرمایهگذاری دارد که هیچ ارتباط مستقیمی به بخش هنری ماجرا ندارد.
وی اظهار کرد: البته که بحث مادی و مالی برای یک نمایش کافی نیست اما بدون پر شدن این خلاءها پر سرنوشت کارهای نمایش نامعلوم بود باید در تئاتر حرفهای به مسائل توجه شود. برای تمرین تئاتر به مکان تمرین نیاز است که یکسری هزینهها را درپی دارد که مرکز هنرهای نمایش به این هزینهها توجه نمیکند. کارگردان و تیم هنری فقط باید به جنبهی زیباییشناسی توجه کند.
این کارگردان ادامه داد: متأسفانه در تئاتر ما و در دانشگاههای نمایش تعریف نادرستی از تئاتر آموزش داده میشود و میبینیم که دانشجویان به سمت و سوی آن درحال حرکت هستند که کارگردان باید همه کاره باشد که اصلا این طور نیست کارگردان تئاتر فقط باید کارگردانی بلد باشد.
وی افزود: بنده در نمایشهایم همیشه انرژی زیادی را صرف حواشی میکردم. در ترکیبی از اشتغالها هم، به اثر هنریام فکر میکردم در صورتی که فقط باید به اثر هنری خود فکر کنم. کارگردان فقط صاحب یک اثر نیست بلکه تهیه کننده نیز حقی در آن اثر نمایشی دارد.
و باید به این شکل به سمت تئاتر حرفهای باید رفت.
خبر در خال تکمیل است...
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۶:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]