واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
بررسی قراردادهای نفتی بدون ارزیابی تحولات منطقه و جهان ممکن نیست تهران - ایرنا - ابتکار نوشت: دکتر غلامرضا منوچهری یکی از بزرگترین صاحب نظران نفتی فعال در بخش خصوصی کشور و دبیر کمیته علمی و عضو شورای سیاستگذاری هم اندیشی و نیز عضو کمیته بازنگری قراردادهای نفتی می باشد که نشانه نقش مهم بخش خصوصی در انجام این کار بزرگ است.
منوچهری در یادداشتی درباره رویکردهای کمیته علمی هم اندیشی و مباحثی که در ذیل پانل ها و میزگردها به بحث گذاشته خواهد شد، نوشته است: تحول قراردادهای صنعت نفت و گاز موضوعی استراتژیک و مهم است و باید سبب همراستا شدن فعالان و ذینفعان متعدد آن شود.
کمیته علمی موظف به مراقبت از محتوای ارایه شده در چارچوب اهدافی است که برای این رویداد پیش بینی شده است.
این امر در قالب انتخاب عناوین پانل ها و میزگردها و سخنرانان و مخاطبین انجام می شود.
این کمیته همچنین سعی می کند تا مخاطبان را از بین مجموعه ذینفعان اصلی و واقعی صنعت انتخاب کند تا روند بحث هایی که در کمیته مطرح می شود به درستی هدایت شده و نظرات اصلاحی اعضای پانل ها و میزگردهای تخصصی و سایر شرکت کنندگان را اخذ و حتی الامکان از آنها استفاده شود.
اگر چه جوهره اصلی کنفرانس بررسی تحولات قراردادهای نفتی است، ولی این امر بدون تبیین وضعیت کنونی صنعت نفت و گاز ایران در مقایسه با تحولات جهانی و رویدادهای منطقه امکان پذیر نیست.
انتظار می رود که ایران با کم رنگ شدن تحریم ها نقش آفرینی های تازه ای در بازار نفت جهان به عهده گیرد که ابعاد آن قابل طرح و نقد است.
از سوی دیگر ابعاد حضور شرکت های خارجی و نحوه تعامل آنها با شرکت های ایرانی و ظرفیت های شرکت های ایران برای سرمایه گذاری در بخش نفت و گاز، از جمله مباحثی اند که در این رویداد طرح خواهند شد.
بنابراین به غیراز تبیین چارچوب مدل قراردادی، نظرات ذینفعان مختلف را اخذ می کنیم و تمایل داریم تا بخش خصوصی مشارکت فعالانه تری داشته باشد.
محور مهم دیگر در این رویداد، رویکرد جدیدی است که وزارت نفت در داخل و بیرون وزارتخانه اتخاذ می کند تا صنعت نفت را به شکوفایی برساند و فعالیت خود را تعالی بخشد.
حضور شخص وزیر و مدیران ارشد وزرات نفت در این رویداد با هدف تبیین شرایط تازه و طرح راهبردهایی است که در این حوزه دنبال خواهند شد و هم اندیشی فرصتی را فراهم می کند تا محیط سینرژیکی بین بخش خصوصی و دولتی بوجود آید.
کمیته علمی در این چارچوب، مسیر فکری رویداد را طراحی می کند و با انتخاب محورها و سخنرانان مناسب تلاش می کند تا نتیجه بهتری اخذ شود.
از این رو گرچه سخنرانان با توجه به زمینه های فکری و سوابق اجرایی انتخاب شده اند اما کمیته علمی در حوزه محتوا هم مشورت هایی را ارایه می کند تا مباحث هر چقدر که ممکن است فنی تر ارایه شوند.
حتی در حوزه شرکت کنندگان هم مراقبت هایی صورت می گیرد تا افراد علاقمند فرصت حضور بیابند.
بر این اساس، پانل افتتاحیه، با گزارش کلی درباره فرآیند بازنگری در قراردادها و اهداف هم اندیشی شروع می شود که توسط رئیس کمیته بازنگری در قراردادها ارایه خواهد شد.
راهبردهای وزرات نفت در پارادایم جدیدی که این دستگاه دنبال می کند توسط وزیر نفت ارایه می شود و مدیرعامل شرکت ملی نفت هم چارچوب ها و راهبردهای تازه این شرکت را در چارچوب قراردادهای جدید نفتی تبیین می کند.
پانل دوم، به سان دریچه ای به سوی جهان خواهد بود، تحولات صنعت نفت در ایران و جهان را ترسیم می کند. همچنین با توجه به رشد صنعت گاز در ایران( و جهشی که در تولید گاز ایران ظرف چند سال آینده روی می دهد)، به جایگاه ایران وضرورت ها و الزامات حضور در بازارهای جهانی و منطقه ای، نقش تاریخی نفت در اقتصاد ایران، اتخاذ دیپلماسی انرژی در جهان امروز اشاراتی خواهد داشت و با تاکید بر تحولات منطقه ای نفت و گاز، کشورهای همسایه مثل عراق، قطر، ترکمنستان، آذربایجان و کشورهای حاشیه خلیج فارس، آثار ناشی از این تحولات را بازنگری می کند.
این پانل به مخاطبان ما تصویر به روز و روشنی در مورد جایگاه ایران نزد همسایگان و جهان خواهد داد و روند و ابعاد تحول خواهی برای سرعت دادن به حرکت را تببین می کند.
پانل عصر،فرصت ها و چالش های بالادستی نفت و گاز ایران را بیان می کند.
واقعیت آن است که ما با چالش های زیادی روبرو هستیم.
چالش هایی در حوزه تکنولوژی، مدیریت، تامین سرمایه، مسایل ساختاری و کارفرمایی و نیز چالش هایی نهادی در بخش های مشاوره، پیمانکار و سازنده وجود دارند و در مقابل البته فرصت های زیادی هم وجود دارد.
ذخایر ایران هنوز بسیار عمده است و در مجموع به لحاظ منابع هیدروکربوری، در جایگاه اولین کشور جهان هستیم.
همینطور در طول 100 سال سابقه نفتی در ایران، نیروی انسانی متخصص در صنعت به یک فرصت بدل شده و بخش خصوصی هم گرچه بویژه در سال های اخیر ضعیف عمل کرده اما به هر حال حضور گستره ای داشته و روند رو به رشدی را نشان می دهد.
در این پانل علاوه بر این فرصت ها و تهدیدها، به برخی چالش های خاص میادین مشترک و ضرورت توسعه آنها توجه خواهد شد و مساله کمبود سرمایه در این میادین از منظر تجهیز منابع داخلی و خارجی به بحث گذاشته می شود.
آخرین پانل روز اول هم اندیشی بر روی قراردادهای جدید متمرکز است. ابتدا روند گذشته نقد می شود و سپس چارچوب ترتیبات جدید قراردادی طرح و سخنرانان از زوایای مختلف حقوقی، فنی، مالی و اقتصادی بدان خواهند پرداخت.
منبع - روزنامه ابتکار
اول**1104
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
12/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]