واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
کودکان اعتیاد چه می کشند؟ تهران - ایرنا - نتایج یک پژوهش در کشور نشان می دهد ، نقاشی های کودکان دارای والدین معتاد نشانه هایی از جمله افسردگی ، اصطراب ، ضعف عزت نفس و ناارزنده سازی در این کودکان را آشکار می کند.
به گزارش روز شنبه ایرنا نتایج این مطالعه نشان داد که میزان اضطراب ، پرخاشگری ، افسردگی ، ضعف عزت نفس در گروه کودکان دارای والدین معتاد بیشتر از کودکانی است که والدین غیر معتاد دارند.
براساس این مطالعه کودکان دارای والدین معتاد در نقاشی های خود « ارزنده سازی » کمتری نسبت به سایر کودکان نشان می دهند.
ارزنده سازی یعنی اینکه کودک در نقاشی خود، نخستین فردی است که نقاشی می شود ، اندازه تصویر او از همه بزرگ تر باشد و همچنین با جزییات بیشتری تصویر خود را نقاشی می کند.دارای چیزهای اضافی مثل لباس و در مرکز نگاه سایرین است و در نهایت اینکه خانواده حقیقی خود را ترسیم می کند.
این در حالی است که کودک دارای والدین معتاد، در نقاشی های خود ناارزنده سازی را ترسیم می کند به عبارت دیگر خود یا قسمت هایی از بدنش را در نقاشی حذف می کند. خود را کوچک تر از بقیه شخصیت ها رسیم می کند. همچنین نقاشی از خودش را در پایین و عقب تر از دیگران بر روی صفحه می کشد. این کودک به جزییات هم در نقاشی نمی پردازد .
همچنین عدم نامگذاری خود ، ترسیم خانواده تخیلی و جابجایی شخصیت ها از جمله موارد ناارزنده سازی است که کودک دارای والدین معتاد در نقاشی هایش ترسیم می کند.
در این تحقیق آمده است : با توجه به اینکه کودکان در برابر ناکامی غالبا خشمگین می شوند و دست به پرخاشگری می زنند اما این موضوع یعنی پرخاشگری در کودکان اعتیاد ، بالاتر نیست.
پژوهشگران این تحقیق پایین تر بودن پرخاشگری را در کودکان اعتیاد به این علت می دانند که ممکن است کودک اعتیاد ، خشم را به درون ، منتقل و خود را افسرده کند و این میزان بالاتر از گروه کودکانی است که دارای والدین غیر معتاد هستند.
براساس این پژوهش هر چند پاسخ معمول آدمی به ناکامی ، پرخاشگری فعال است ، با این حال رفتار وارونه آن یعنی کناره گیری و خمودگی نیز رواج دارد.
بر این اساس وقتی شرایط تنش زا ، استمرار می یابد و شخص ، توفیقی در حل و فصل آن نداشته باشد ، ممکن است خمودگی در وی عمیق شود و به صورت افسردگی درآید.
همچنین بر اساس نتایج این مطالعه ، کودکان محکوم به زندگی با خانواده های معتاد در مقایسه با کودکان دیگر ، غمگین تر و کم حرف تر هستند و تنهایی را بیشتر ترجیح می دهند.
در بخش دیگری از نتایج پژوهش یاد شده آمده است : مصرف مواد در والدین ، مشکلات جسمی ، عاطفی و رفتاری در کودکان را تشدید و تسریع خواهد کرد. مشکلاتی مانند افسردگی ، ضعف عزت نفس و اضطراب ، پیامدهای متعددی از جمله ضعف عملکرد تحصیلی ، مشکلات ارتباطی ، انزوا و گوشه گیری را به همراه خواهد داشت که می تواند پیش بینی کننده قوی برای گرایش آنها به سمت بزهکاری و اعتیاد در آینده باشد.
این پژوهش در قالب مقاله ای تحت عنوان « مقایسه نقاشی خانواده و نقاشی خانه - درخت - آدم در دو گروه کودکان دارای والدین معتاد و غیر معتاد » در نشریه اعتیاد پژوهی ، پاییز 92 به چاپ رسیده است.
اجتمام(1) ** 1776**1436
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
12/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]