واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
دو بار حمام در هفته، دانش آموزان مراقب باشند قم- ایرنا- مدیر گروه بهداشت مدارس مرکز بهداشت قم گفت: رعایت بهداشت فردی در دانش آموزان در جلوگیری از ابتلا به بیماری های عفونی بسیار موثر است.
ˈمحمد جواد باقریانˈ روز شنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینکه رعایت نکردن بهداشت، دانش آموزان را به بیماری های عفونی مبتلا می کند، افزود: دانش آموزان باید برای بهداشت فردی خود اهمیت قایل شوند و حداقل دو بار در هفته حمام کنند.
وی تاکید کرد: دانش آموزان باید وسایل شخصی مانند لیوان و دستمال را هر روز به همراه خود به مدرسه ببرند و برای نوشیدن آب در مدرسه از لیوان خود استفاده کنند.
وی لزوم رعایت مسائل بهداشتی در دستشویی و روشویی مدارس را نیز از مواردی عنوان کرد که در تامین سلامتی دانش آموزان تاثیرگذار است.
باقریان همچنین گفت: دانش آموزان هرگز نباید خوراکی های مورد نظر خود را از دست فروشان دوره گرد بخرند، بلکه باید با اهمیت دادن به امر تغذیه خود، از مصرف مواد خوراکی کم ارزش مانند پفک خودداری کنند و برای میان وعده از لقمه های خانگی، خشکبار و مغزهایی مانند گردو، بادام، فندق، پسته و میوه های خشک مانند انجیر، کشمش و برگه های هلو، زردآلو و یا میوه های پوست کندنی که خوراکی های سالم و مفیدی هستند، استفاده کنند.
وی خاطرنشان کرد: اگر دانش آموزان مواد خوراکی میان وعده را از بوفه مدرسه تهیه می کنند، مواد خوراکی که خریداری می کنند باید دارای بسته بندی و مهر استاندارد باشد.
وی با اشاره به اینکه رعایت مسائل بهداشتی یکی از امور مهم در تامین سلامت دانش آموزان است، افزود: والدین با توصیه نکات بهداشتی به کودکان خود و نظارت بر اجرای آن، نه تنها موجب حفظ سلامت فرزندانشان می شوند بلکه به ارتقای سلامت جامعه نیز کمک خواهند کرد.
مدیر گروه بهداشت مدارس مرکز بهداشت قم با اشاره به پایش دانش آموزان نسبت به پدیکلوز سر(شپش سر)، گفت: شپش سر جزو بیماری ها محسوب نمی شود و فقط نوعی آلودگی است.
وی گفت: شپش سر بیشتر در دانش آموزان دبستان های دخترانه و مهدهای کودک به دلیل تراکم جمعیت شیوع دارد که افراد آلوده توسط مربیان بهداشت شناسایی و برای درمان به مراکز بهداشتی ارجاع می شوند.
وی همچنین افزود: زمانی که دانش آموزان لباس های خود مانند کلاه، روسری و کاپشن را کنار هم آویزان می کنند، نیز احتمال آلودگی افزایش می یابد.
وی گفت: اگر فردی به شپش سر آلوده شود، ممکن است سایر اعضای خانواده را نیز آلوده کند که توصیه می شود در صورت مشاهده یک فرد آلوده در خانواده، سایر اعضا نیز به مراکز بهداشتی مراجعه و از سلامتی خود اطمینان حاصل کنند.
باقریان با بیان اینکه شپش سر حشره ای است که می تواند از فردی به فرد دیگر منتقل شود و رشد و تخم ریزی کند که علت ابتلا به این آلودگی را چرب بودن موهای سر و ترشح هورمون عنوان کرد که بیشتر در دخترهایی با موهای بلند که قدرت مراقبت صحیح را ندارند مشاهده می شود.
وی با اشاره به اینکه خارش سر و عدم تمرکز از علایم ابتلا به این آلودگی است، به دانش آموزان توصیه کرد: بهداشت فردی را رعایت کنند، استحمام مکرر داشته باشند و موها و ناخن های خود را کوتاه نگه دارند.
وی با اشاره به طریقه درمان این آلودگی، گفت: در صورت ابتلا به این آلودگی، شستشوی مرتب سر و شانه کردن با شانه دنده باریک و استفاده از شامپوهایی که به صورت رایگان در مراکز بهداشتی در اختیار افراد آلوده قرار می گیرد، می تواند آلودگی را برطرف کند. ک/3
/7404/ 380/
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
12/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]