تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):من پيامبر نشده ام كه لعن و نفرين كنم، بلكه مبعوث شده ام تا مايه رحمت باشم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804334653




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگاهی به آیین های ماه مولود جشن میلاد حضرت محمد (ص) در استان کردستان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

نگاهی به آیین های ماه مولود جشن میلاد حضرت محمد (ص) در استان کردستان سنندج - ایرنا - یکی از شادترین ایام مرزنشینان غیور استان کردستان که از روزگاران قدیم تاکنون تجلی گاه اغلب مناسبت ها و آیین های خوش آنها بوده و هست، ماه مولود است.


به گزارش ایرنا، اغلب جمعیت یک میلیون و 460 هزار نفری کردستان که قرن های متمادی است حریم میهن اسلامی را پاسداری می کنند، اهل سنت و شافعی مذهب هستند و ماه ربیع الاول که به ماه مولود معروف است معنوی ترین و بهترین ماه سال در منظر ساکنین این خطه از ایران زمین است.
اعتقاد اهل سنت بر این است که حضرت محمد (ص) در روز دوازدهم ربیع الاول قدم به عرصه گیتی نهاده است و اهل تشیع معتقدند که هفدهم ربیع الاول است، لذا اهل سنت برای جشن مولود احترام فراوانی قایل هستند و ماه ربیع الاول در میان مردم کردستان به ماه مولود معروف شده است.
آیین دف نوازی و مولودی خوانی در وصف حضرت رسول (ص) و تزیین معابر و کوچه ها و خیابان های شهر در میان مردم کردستان اساسی ترین برنامه این ماه است.
کردستانی ها بر این باورند که برگزاری آیین مولودی خوانی در منزل آنها موجب افزایش رزق و روزی و دوری درد و بلا از افراد خانواده می شود به طوری که سعی دارند برنامه های مولودی خوانی خود را در ماه مولود انجام دهند.
البته کردستانی ها به بهانه های مختلف از جمله آغاز زندگی در منزل جدید، جشن نامگذاری فرزندان، جشن بازنشستگی، بازگشت از حج و ادای نذر نیز آیین مولودی خوانی برگزار می کنند ولی آن چه که به این نام شهرت دارد مولودی خوانی در سالروز میلاد فرخنده پیامبر است.
حاج منصور کرباسی پیر مرد سنندجی با اشاره به شکوه و جذابیت برنامه های ماه مولود در گذشته سنندج به خبرنگار ایرنا می گوید: مردم در آیین مولودی با شنیدن صلوات و اشعار کردی و فارسی در وصف حضرت رسول (ص) بسیار خشنود می شدند و در پایان مولودی خوانی همگی با دلی صاف و اعتقادی راسخ به درگاه خداوند متعال دعا می کنند.
وی افزود: به پذیرایی غذا، خرما و نقلی که در این آیین توزیع می شد حرمت می گذاشتند و بر این باور بودند که خوردن این مواد غذایی در مراسم مولودی خوانی به یقین برای آنها شفابخش خواهد بود و با توجه به این اعتقاد صادقانه نیز برای عیادت مریض از این خوراکی تحفه می بردند.
وی اظهار کرد: در روزگاران قدیم مردم شهر سنندج در روز میلاد پیامبر (ص) کاملا کار و کسبه خود را تعطیل می کردند و اگر این ایام به در فصل زمستان می خورد در منازل خود و اگر در ایام تابستان بود در دامن طبیعت رفته و مولودی خوانی برپا می کردند.
یک زن کهنسال سنندجی هم با اشاره به اینکه بسیاری از بازاریان شهر سنندج در ماه مولود در منزل خود آیین مولودی خوانی برگزار می کردند گفت: در این مولودی خوانی، شخص همه همسایگان خود را دعوت می کرد و پس از شنیدن مولود نامه و صرف شربت و چایی و خاتمه مولود نامه، به صرف غذا می پرداختند.
وی با اشاره به تعدادی از غذاهایی که در این آیین صرف می شد افزود: برنج با انواع خورشت های سبزی قورمه، فسنجان، قیمه، پلو با زیره، زعفران و روغن حیوانی، قلیه و در کنار سفره هم انواع ترشی ،مربا، دوغ، ماست و سایر مخلفات چیده می شد.
به گفته وی امروزه بیشتر مراسم های مولودی خوانی در رستوران ها و با پذیرایی غذاهایی مانند چلو کباب، چلو مرغ و چلو خورشت سبزی قورمه پذیرایی می شود.
وی با اشاره به ارادت و اخلاص پاک دف نوازان و مولودی خوانان در گذشته گفت: افرادی که در برنامه های مولودی خوانی شهر شرکت می کردند چند نفری شناخته شده بودند که تنها با عشق به رسول خدا و اهل بیت و بدون دریافت هیچگونه وجهی در مراسم ها شرکت می کردند و با دل و جان برنامه را انجام می دادند.
کورش جاوید دیگر شهروند سنندجی با مقایسه کردن آیین مولودی خوانی در گذشته شهر سنندج و امروز اظهار نگرانی کرد و افزود: ماشینی شدن زندگی امروزه و توسعه زندگی آپارتمان نشینی و حذف حیاط در خانه ها، فرصت برگزاری آیین مولودی خوانی را از بسیاری از خانه های سنندج گرفته است.
وی اعلام کرد: جدیدا بسیاری از مولودی خوانی ها با حذف شام و نهار انجام می شود بگونه ای که در ساعاتی از عصر و با پذیرایی چای و شیرینی مولودی خوانی انجام می شود.
آراسته یوسفی نژاد، یکی دیگر از شهروندان سنندجی که از برگزاری آیین مولودی در حال حاضر کمی گله مند بود افزود: برخی خانم ها امروز در سنندجی مراسم مولودی خوانی می گیرند بطوری که دوستان و همسایگان خود را در این جشن دعوت می کنند و چند خانم هم به عنوان دف زن در آیین حضور دارند و با پذیرایی چایی و شیرینی مراسم را انجام می دهند و متاسفانه از قداست آنها نسبت به گذشته کاسته شده است.
وی تصنعی بودن آیین مولودی خوانی را از سوی مولودی خوانان که با دریافت وجه در مراسم های مولودی خوانی شرکت می کنند ناراحت کننده خواند و افزود: آن نوایی که در گذشته در مولودی خوانی ها شنیده می شد و بر دل می نشست امروز کمتر شنیده می شود چون مولودی خوانی از سوی برخی از مولودی خوانان امروز از دل بر نمی آید بلکه تنها برای کسب درآمد است.
محمد خیمه دوزی هم ماه مولود را به عنوان شادترین ماه سال برای کردستانی ها معرفی کرد و افزود: درست است که آیین مولودی خوانی نسبت به گذشته کم رنگ تر شده اما باید بدانیم همه آیین ها و رسوم گذشته به دلیل موقعیت زندگی امروزه کمرنگ تر شده است.
وی اظهار کرد: آیین مولودی خوانی در کردستان نسبت به همه رسم و رسوم های قدیمی شهر بیشتر جایگاه خود را حفظ کرده است و همچنان مورد احترام و توجه شهروندان است به طوری که عشق به حضرت محمد (ص) و حضور جوانان در مولودی خوانی ها کاملا قابل لمس است.
وی تلاش و زحمات رسانه های جمعی، دستگاه های فرهنگی و ارزشی را در ایام هفته وحدت که از سو ی بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی نامگذاری شده فرصتی غنی برای تدوین برنامه های مذهبی دانست.
اگر در میان مردم سنندج بخواهیم یادی از مولودی خوانان گذشته شهر داشته باشیم که امروز در کنار ما نیستند نام مرحوم سید محمد شمس قریشی، مرحوم میرزا محمد سعید خالص رو، مرحوم خلیفه صمد عندلیبی، مرحوم خلیفه علی اکبر شمس الدینی و خانواده خلیف میرزا آعه غوثی را خواهیم شنید که در تکیه ها و خانقاهای نقشبندی، تکیه کسنزانی قادریه، تکیه شیخ هادی، تکیه حاج سید وفا سلامی، تکیه شیخ عبدالکریم و تکیه حاج خلیفه فتاح، تکیه حاج سید عبد الله دیانت، خانقا حاج شیخ محمد باقر قطارچیان و به مولودی خوانی پرداخته اند.
البته جا دارد فعالان عرصه های فرهنگی و گردشگری کشور از این فرصت غنی و فضای معنوی کردستان در ایام مبارک ماه مولود به عنوان فرصت گردشگری مذهبی توجه بیشتری به این مهم داشته باشند و با تبلیغات رسانه ای مهمانان علاقه مند به این آیین ها را از سراسر کشور به کردستان بیاورند.ک/4
533/7354
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




12/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن