واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > غرب > لرستان گزارش خبری/
پایه اقتصاد پلدختر لرزان است/ نبود زیرساختها کشاورزان را آزار می دهد
پلدختر - خبرگزاری مهر: نبود زیرساختهای بخش کشاورزی در شهرستان پلدختر که نزدیک به نیمی از ساکنان آن با درآمد ناشی از فعالیت در بخش کشاورزی امرار معاش می کنند موجب شده که پایه اقتصاد این شهرستان لرزان باشد.
به گزارش خبرنگار مهر ، کمبود سیلوی ذخیره غلات و دیگر زیرساختهای بخش کشاورزی در شهرستانهای مختلف استان به ویژه شهرستان پلدختر به چالشی جدی در این زمینه تبدیل شده به طوریکه هر ساله بخشی از گندم تولید شده در این شهرستان در فرآیند ذخیره در اماکن غیر استاندارد از بین می رود. این روند تاکنون موجب انتقادات مسئولان مختلفی شده ولی هنوز چاره ای جدی در این زمینه اندیشیده نشده است تا شهرستان پلدختر همچنان از کمبود سیلو و انبار ذخیره گندم رنج ببرد. رئیس اداره تعاون روستایی شهرستان پلدختر در این رابطه به مهر گفت: پلدختر علی رغم اینکه سالها از ارتقای آن به شهرستان می گذرد هیچ گونه زیرساختی مانند سیلو و انبار مکانیزه خرید،فروش و ذخیره سازی محصولات کشاورزی ندارد.
سیروس عبدالهی اظهار داشت: علی رغم اینکه مسئولان محور توسعه شهرستان پلدختر را کشاورزی می دانند متاسفانه در طول این مدت بخش خصوصی و وزارت صنعت، معدن و تجارت به این امر ورود پیدا نکرده است. وی تصریح کرد: هرسال اداره تعاون روستایی شهرستان پلدختر که زیر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی است با حداقل امکانات محدود، اقدام به خرید تضمینی محصولات کشاورزی می کند. رئیس اداره تعاون روستایی شهرستان پلدختر گفت: بیش از 60 درصد ساکنان شهرستان پلدختر با کسب درآمد اندک از کشاورزی روزگار خود را سپری می کنند. عبدالهی افزود: ماندگاری روستائیان در روستاها و اشتغال در بخش کشاورزی مستلزم مهیا کردن زیر ساخت های خدمات قبل و بعد از تولید است. وی تنها تشکل حامی بخش کشاورزی در شهرستان پلدختر را شبکه تعاون روستایی دانست و گفت: این تشکل نزدیک به 50 سال است خدمات مورد نیاز را برای روستاییان کم و بیش انجام می دهد که در این راستا می طلبد امکانات این حوزه ارتقاء یابد.
عبدالهی افزود: در شهرستان پلدختر 54 هزار هکتار از اراضی کشاورزی مستعد با آب و هوای چهارفصل وجود دارد و از این میزان 21 هزار هکتار از اراضی کشاورزان به کشت گندم اختصاص یافته که استراتژیک ترین محصول کشاورزی محسوب می شود. رئیس اداره تعاون روستایی شهرستان پلدختر گفت: برداشت 35 هزار تن گندم در پلدختر دور از انتظار نیست لذا برای کمک به این قشر محروم و جلوگیری از وابستگی بیشتر آنان به واسطه ها و دلالان ضرورت دارد که برنامه ریزیهای لازم برای تکمیل مراکز خرید گندم صورت گیرد. عبدالهی افزود: در سال های گذشته توسط بخش دولتی یا خصوصی هیچ گونه زیر ساختی از قبیل سیلو، انبار مکانیزه و کارخانه آرد در این شهرستان احداث نشده است و نسبت به سایر شهرستانهای استان دارای بالاترین بعد مکانی و مسافتی تا سیلوها و کارخانجات آرد است که باعث خروج گندم به استانهای هم جوار می شود. وی تصریح کرد: در کوتاه مدت برای تکمیل مراکز خرید پلدختر، جایدر، واشیان و چم مهر که دارای امکانات محدودی و بعضا نیمه کاره هستند نیازمند اعتباری به مبلغ یک میلیارد و 500 ریال هستیم که بتوانند جوابگوی حداقلی برای کشاورزان باشد.
وی گفت: در میان مدت برای جنوب شهرستان(پل تنگ)، شرق شهرستان(قلعه نصیر) و شمال شهرستان(معمولان) امکانات احداث انبار و باسکول و محوطه ضروری است که در این راستا نیز به اعتباری به مبلغ 6 میلیارد ریال نیاز است. عبدالهی افزود: در بلند مدت برای مرکز شهرستان پلدختر احداث یک باب سیلو یا انبار مکانیزه و کارخانه آرد ضرورت دارد. رئیس اداره تعاون روستایی شهرستان پلدختر از مسئولان خواست از محل اعتبارات استانی و یا ملی مساعدت های لازم را برای تخصیص اعتبار به این بخش به عمل آورند.
۱۳۹۲/۱۱/۹ - ۰۹:۵۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]