واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
معیارهای 12گانه گزینش روزنامه نگار پیشکسوت چیست؟
دکتر "محمد مهدی فرقانی"، دبیر کمیته "پیشکسوتان مطبوعات" به تشریح ملاکهای گزینش روزنامهنگار پیشکسوت در بیستمین جشنواره مطبوعات، خبرگزاری ها و پایگاه های اطلاع رسانی پرداخت.
به گزارش حوزه ادبیات باشگاه خبرنگاران؛ دکتر محمد مهدی فرقانی، دبیر کمیته «پیشکسوتان مطبوعات» در گفتگو با ستاد اطلاع رسانی جشنواره به تشریح ملاک های گزینش روزنامه نگار پیشکسوت در بیستمین جشنواره مطبوعات، خبرگزاری ها و پایگاه های اطلاع رسانی پرداخت.
محمد مهدی فرقانی، با بیان اینکه جشنواره بیستم مطبوعات در حالی آغاز به کار کرده است که تفاوت هایی به نسبت ادوار گذشته در آن دیده می شود گفت: بنا بر تصمیم دبیرخانه جشنواره در این دوره در کنار انتخاب روزنامه نگاران برتر و ارزیابی آثار ارسالی، برای قدردانی از کسانی که سایان متمادی در این عرصه فعال بوده و زحمات فراوانی را برای ارتقاء روزنامه نگاری در کشور متحمل شده اند باب جدیدی تحت عنوان روزنامه نگار پیشکسوت باز شود.
وی ادامه داد؛ بر این اساس، معیارهای 12گانه ای برای گزینش وزنامه نگار پیشکسوت تدوین و به تأیید اعضای 5 نفره این کمیته هم رسیده شد که با در نظر گرفتن این معیارها از بین روزنامه نگاران با سابقه یک نفر به عنوان روزنامه نگار پیشکسوت معری می شود.
فرقانی با بیان اینکه هرکدام از این معیارها بخشی از شخصیت و هویت یک روزنامه نگار پیشکسوت را شکل میدهد، به سابقه کار مطبوعاتی به عنوان پیش نیاز و ورودی یک روزنامه نگار به گزینش نهایی اشاره کرد و افزود: یک روزنامه نگار، زمانی پیشکسوت محسوب می شود که حداقل 30 سال سابقه کار مطبوعاتی داشته باشد. البته هرچه سابقه کار بالاتر باشد از امتیاز بیشتری برخوردار است.
وی سطح تحصیلات و سن روزنامه نگار را معیارهای دوم و سوم گزینش نهایی عنوان و اضافه کرد: سن بالاتر در شرایط برابر از امتیاز بیشتری برخوردار است.
دبیر کمیته پیشکسوتان مطبوعات در ادامه با اشاره به شهرت روزنامه نگار به عنوان معیار چهارم در خصوص معیار پنجم اظهار داشت: معیار دیگر، شاگرد پروری است که به انتقال تجربیات فرد در محیط کار و پرورش روزنامه نگاران جوان در طول سالیان فعالیت حرفه ای در محیط کار ارتباط پیدا می کند.
وی سابقه تدریس و فعالیت آموزشی در محیط دانشگاهی و آموزشی رسمی را مورد ششم عنوان کرد و در توضیح تأثیرگذاری بر ساحت های روزنامه نگاری به عنوان معیار هفتم تصریح کرد: سبک سازی ها، فعالیت های روشمند و شیوه هایی که یک فرد در طول مدت فعالیت ابداع کرده باشد از آن جمله است.
به گفته محمد مهدی فرقانی، نگارش های مرتبط با حوزه روزنامه نگاری هشتمین مورد از معیارهای انتخاب روزنامه نگار پیشکسوت است که در این خصوص تعداد کتاب ها و مقالات تألیفی روزنامه نگار مد نظر کمیته بوده است.
وی پژوهشهای مرتبط در حوزه روزنامه نگاری را هشتمین معیار گزینش روزنامه نگار پیشکسوت دانست و در تشریح سه معیار آخر به عنوان ملاک های کیفی کمیته داوران گفت: پایبندی و تعهد به ارزشهای اخلاقی و هنجارهای حرفه ای، پاسداشت شرافت حرفه روزنامه نگاری و ترویج ارزش ها، اصول و هنجارهای روزنامه نگاری سه معیار نهایی است که برای هرکدام از آنها امتیاز ویژه ای در نظر گرفته شده و در گزینش نهایی روزنامه نگار پیشکسوت به آن ها استناد خواهد شد.
دکتر فرقانی در خصوص ملاک های انتخاب اعضای کمیته پیشکسوتان مطبوعات خاطرنشان کرد: عمده تلاش ما بر این بوده است که اعضای کمیته از بین روزنامه نگارانی انتخاب شوند که حائز شرایط مورد نظر باشند. به بیان دیگر هر کدام از اعضای کمیته می توانستند یکی از گزینه های نهایی روزنامه نگار پیشکسوت باشند.
این مدرس دانشگاه در پایان، مهمترین هدف انتخاب روزنامه نگار پیشکسوت را حفظ شرافت حرفه ای روزنامه نگاری دانست و افزود: حفظ شرافت حرفه ای روزنامه نگاری و پایبندی به ارزش های اخلاقی مهم ترین دستاورد این اقدام است. روزنامه نگاری که در طول سالیان متمادی فعالیت حرفه ای دروغ نگفته است، جعل خبر نکرده و به خاطر پول و مسائل مالی شرافت حرفه اش را خدشه دار نکرده است یقینا قابل تقدیر است.
انتهای پیام/ اس
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]