تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):دعاى شخص روزه دار هنگام افطار مستجاب مى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830328970




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

درگذشت سید‌فیلد نظریه‌پرداز و آموزگار فیلمنامه‌نویسی


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
درگذشت "سید‌فیلد" نظریه‌پرداز و آموزگار فیلمنامه‌نویسی
در دهه‌ی 70 کار سید‌فیلد در هالیوود تمام خواندن فیلمنامه بود تا آنهایی را که امکان و شانس تبدیل به فیلم شدن را داشت انتخاب کند. او در دوره‌ای دو ساله 2000 فیلمنامه خواند و 1960 تا از آنها را رد کرد.


به گزارش حوزه سینمای جهان باشگاه خبرنگاران؛ در دهه‌ی هفتاد کار سید‌فیلد در هالیوود این بود که تمام روز فیلمنامه بخواند و آنهایی را که امکان و شانس تبدیل به فیلم شدن را داشت انتخاب کند. او در دوره‌ای دو ساله 2000 فیلمنامه خواند و 1960 تا از آنها را رد کرد. دلیل رد چنین تعداد بالایی از فیلمنامه‌ها در خطوط داستانی گیج‌کننده و شخصیت‌پردازی‌های ضعیف آنها بود. فیلد در پی حل این مشکل برآمد و با نگارش کتاب فیلمنامه: اصول فیلمنامه‌نویسی (1979) سعی کرد راه‌حلی برای رفع مشکلات موجود در فیلمنامه‌ها پیدا و ارائه کند. کتاب او به سرعت به اثری پرفروش تبدیل شد و تا به امروز کتاب محبوبی بوده و از آن به عنوان «انجیل فیلمنامه‌نویسان» یاد می‌شود. فیلد در ادامه توصیه‌های فیلمنامه‌نویسی خود را به کلاس درس برد و به جوانانی آموزش داد که بعدها به فیلمنامه‌نویسان و کارگردانانی شناخته شده مثل آلفونسو کوآرون و جاد آپاتو تبدیل شدند. به گفته‌ی آپاتو که در دهه‌ی هشتاد شاگرد فیلد بود:« کتاب‌های فیلمنامه‌نویسی سید‌فیلد دقیقاً همان کارکردی را داشت که مدنظر او بود؛ این کتاب‌ها کاری می‌کرد نگارش فیلمنامه ممکن به نظر برسد. هر وقت که دارم فیلمنامه‌ای می‌نویسم، کتاب او را درمی‌آورم و دوباره می‌خوانم تا ببینم کجا دچار اشکال هستم.»
راهنمای فیلمنامه‌نویس (1384)، فروش یک فیلمنامه:راهنمای فیلمنامه‌نویسی در هالیوود (1989)، حل مشکلات فیلمنامه‌نویس(1988) و راهگشای فیلمنامه‌نویسی(2003) اشاره کرد. فیلد درسراسر جهان هم کارگاه فیلمنامه‌نویسی برپا کرد و فیلمنامه‌نویسان جوان و علاقمندان به این رشته را هدایت کرد. شیوه‌ی فیلد را می‌شود این طور خلاصه کرد: ساختار سه‌ پرده‌ای. او در کتاب فیلمنامه با لحنی محاوره‌ای فیلمنامه را به عنوان « داستانی که با تصویر روایت می‌شود» تعریف می‌کند و نقطه‌ی عطف را«حادثه یا رویدادی که در داستان رخ داده و مسیر آن را تغییر می‌دهد» به حساب می‌آورد و بعد توضیح می‌دهد که چطور برای هر فیلمنامه به دو نقطه‌ی عطف نیاز داریم و هر صفحه از فیلمنامه روی پرده یک دقیقه وقت می‌گیرد. فیلد با استفاده از فیلمنامه‌هایی مثل گربه روی شیروانی داغ و محله‌ی چینی‌ها آموزه‌های تئوری خود را به صورت عملی به خواننده نشان می‌دهد.

سیدفیلد، که از او به عنوان«مرشد فیلمنامه‌نویسان» یاد می‌کنند، 17 نوامبر 2013 در سن 77 سالگی از دنیا رفت. او متولد 19 دسامبر 1935 بود و از همان دوران کودکی به واسطه عمو و همسایگانشان قدم در دنیای سینما گذاشت. در دانشگاه یوسی‌ال‌ای در نمایش کارولا به کارگردانی ژان رنوار به کار گرفته شد و به همین خاطر یک سال در کنار فیلمساز بزرگ فرانسوی کار کرد. به گفته‌ی خودش:« رابطه‌ی من با رنوار زندگی‌ام را تغییر داد.» بعد سراغ نگارش فیلمنامه رفت و نُه فیلمنامه نوشته اما موفقیتی به دست نیاورد. شانس وقتی به او روی آورد که به عنوان خواننده‌ی فیلمنامه‌های ارسالی استخدام شد. طولی نکشید که به نظریه‌پردازی در این زمینه و تدریس فیلمنامه‌نویسی روی آورد و همین کار حرفه‌اش شد و در آن به اوج رسید. به گفته‌ی آلفونسو کوآرون، یکی از شاگردان او:« مهم‌ترین نکته برای یک نویسنده این است که بتواند آنچه در ذهن دارد را روی کاغذ بیاورد.سید‌فیلد به تو کمک می‌کرد آنچه در ذهن داری روی کاغذ بیاوری.».

منبع: دنیای تصویر

انتهای پیام/






تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۲ - ۰۳:۳۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن