تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 9 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر (ع):هر چیزی قفلی دارد و قفل ایمان مدارا کردن و نرمی است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802734918




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

درگذشت سید‌فیلد نظریه‌پرداز و آموزگار فیلمنامه‌نویسی


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
درگذشت "سید‌فیلد" نظریه‌پرداز و آموزگار فیلمنامه‌نویسی
در دهه‌ی 70 کار سید‌فیلد در هالیوود تمام خواندن فیلمنامه بود تا آنهایی را که امکان و شانس تبدیل به فیلم شدن را داشت انتخاب کند. او در دوره‌ای دو ساله 2000 فیلمنامه خواند و 1960 تا از آنها را رد کرد.


به گزارش حوزه سینمای جهان باشگاه خبرنگاران؛ در دهه‌ی هفتاد کار سید‌فیلد در هالیوود این بود که تمام روز فیلمنامه بخواند و آنهایی را که امکان و شانس تبدیل به فیلم شدن را داشت انتخاب کند. او در دوره‌ای دو ساله 2000 فیلمنامه خواند و 1960 تا از آنها را رد کرد. دلیل رد چنین تعداد بالایی از فیلمنامه‌ها در خطوط داستانی گیج‌کننده و شخصیت‌پردازی‌های ضعیف آنها بود. فیلد در پی حل این مشکل برآمد و با نگارش کتاب فیلمنامه: اصول فیلمنامه‌نویسی (1979) سعی کرد راه‌حلی برای رفع مشکلات موجود در فیلمنامه‌ها پیدا و ارائه کند. کتاب او به سرعت به اثری پرفروش تبدیل شد و تا به امروز کتاب محبوبی بوده و از آن به عنوان «انجیل فیلمنامه‌نویسان» یاد می‌شود. فیلد در ادامه توصیه‌های فیلمنامه‌نویسی خود را به کلاس درس برد و به جوانانی آموزش داد که بعدها به فیلمنامه‌نویسان و کارگردانانی شناخته شده مثل آلفونسو کوآرون و جاد آپاتو تبدیل شدند. به گفته‌ی آپاتو که در دهه‌ی هشتاد شاگرد فیلد بود:« کتاب‌های فیلمنامه‌نویسی سید‌فیلد دقیقاً همان کارکردی را داشت که مدنظر او بود؛ این کتاب‌ها کاری می‌کرد نگارش فیلمنامه ممکن به نظر برسد. هر وقت که دارم فیلمنامه‌ای می‌نویسم، کتاب او را درمی‌آورم و دوباره می‌خوانم تا ببینم کجا دچار اشکال هستم.»
راهنمای فیلمنامه‌نویس (1384)، فروش یک فیلمنامه:راهنمای فیلمنامه‌نویسی در هالیوود (1989)، حل مشکلات فیلمنامه‌نویس(1988) و راهگشای فیلمنامه‌نویسی(2003) اشاره کرد. فیلد درسراسر جهان هم کارگاه فیلمنامه‌نویسی برپا کرد و فیلمنامه‌نویسان جوان و علاقمندان به این رشته را هدایت کرد. شیوه‌ی فیلد را می‌شود این طور خلاصه کرد: ساختار سه‌ پرده‌ای. او در کتاب فیلمنامه با لحنی محاوره‌ای فیلمنامه را به عنوان « داستانی که با تصویر روایت می‌شود» تعریف می‌کند و نقطه‌ی عطف را«حادثه یا رویدادی که در داستان رخ داده و مسیر آن را تغییر می‌دهد» به حساب می‌آورد و بعد توضیح می‌دهد که چطور برای هر فیلمنامه به دو نقطه‌ی عطف نیاز داریم و هر صفحه از فیلمنامه روی پرده یک دقیقه وقت می‌گیرد. فیلد با استفاده از فیلمنامه‌هایی مثل گربه روی شیروانی داغ و محله‌ی چینی‌ها آموزه‌های تئوری خود را به صورت عملی به خواننده نشان می‌دهد.

سیدفیلد، که از او به عنوان«مرشد فیلمنامه‌نویسان» یاد می‌کنند، 17 نوامبر 2013 در سن 77 سالگی از دنیا رفت. او متولد 19 دسامبر 1935 بود و از همان دوران کودکی به واسطه عمو و همسایگانشان قدم در دنیای سینما گذاشت. در دانشگاه یوسی‌ال‌ای در نمایش کارولا به کارگردانی ژان رنوار به کار گرفته شد و به همین خاطر یک سال در کنار فیلمساز بزرگ فرانسوی کار کرد. به گفته‌ی خودش:« رابطه‌ی من با رنوار زندگی‌ام را تغییر داد.» بعد سراغ نگارش فیلمنامه رفت و نُه فیلمنامه نوشته اما موفقیتی به دست نیاورد. شانس وقتی به او روی آورد که به عنوان خواننده‌ی فیلمنامه‌های ارسالی استخدام شد. طولی نکشید که به نظریه‌پردازی در این زمینه و تدریس فیلمنامه‌نویسی روی آورد و همین کار حرفه‌اش شد و در آن به اوج رسید. به گفته‌ی آلفونسو کوآرون، یکی از شاگردان او:« مهم‌ترین نکته برای یک نویسنده این است که بتواند آنچه در ذهن دارد را روی کاغذ بیاورد.سید‌فیلد به تو کمک می‌کرد آنچه در ذهن داری روی کاغذ بیاوری.».

منبع: دنیای تصویر

انتهای پیام/






تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۲ - ۰۳:۳۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن