تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هركس به خدا و روز قيامت ايمان دارد، بايد سخن خير بگويد يا سكوت نمايد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834091950




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جامعه در آستانۀ خطر: حذف بودجۀ بهداشت باروری


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:




رییس شبکه هپاتیت کشور با انتقاد از حذف بودجه بهداشت باروری به دلیل سیاست‌های جدید جمعیتی؛ درباره افزایش بار بیماری‌های منتقله از طریق رفتارهای پرخطر ابراز نگرانی کرد.

به گزارش جام جم سرا به نقل از سلامت نیوز، دکتر سید موید علویان، رییس شبکه هپاتیت کشور در نشست خبری کنگره تازه‌های درمان هپاتیت C، گفت: «شبکه هپاتیت کشور، شبکه علمی مورد تایید وزارت بهداشت می‌باشد که بصورت مجازی به فعالیت‌های علمی در زمینه تشخیص و درمان بیماری هپاتیت در سراسر کشور می‌پردازد و بین مراکز علمی و پژوهشی در سراسر کشورهماهنگی ایجاد می‌نماید.»
وی ادامه داد: «تا قبل از سال ۱۹۹۰، این بیماری در دنیا شناخته نشده بود. از حدود سال ۱۳۷۵ این ویروس شناخته شد. در آن زمان مهم‌ترین راه انتقال این بیماری از راه خون بود و از آنجا که این ویروس شناخته نشده بود، ‌ خون‌های اهدایی از این نظر غربالگری نمی‌شدند. اما از سال ۱۳۷۵ با شناسایی ویروس، خون‌های اهدایی نیز غربالگری می‌شوند و راه انتقال این بیماری دیگر از راه خون نیست.»
رییس شبکه هپاتیت کشور هشدار داد: «هپاتیت C علامتی در بیمار ایجاد نمی‌کند، به همین دلیل ممکن است فرد تا مراحل آخر بیماری شناسایی نشود. به همین منظور باید جامعه آموزش‌های لازم را دریافت کند و افراد بدانند که چه عواملی باعث انتقال و ابتلا به این ویروس می‌شوند. شاید مهم‌ترین کاری که می‌توان در این زمینه انجام داد، افراد پرخطر حتما برای انجام آزمایش اقدام کنند.»
وی با بیان اینکه شیوع هپاتیت C در جمعیت عادی کشور زیر نیم درصد است، گفت: «به این ترتیب یعنی از هر ۲۰۰ ایرانی، حداکثر یک نفر به هپاتیت C مبتلاست. شیوع این بیماری در کشورهای منطقه بسیار بالا‌تر از ایران است. به عنوان مثال پاکستان از شیوع پنج درصدی و آذربایجان از شیوع بیش از پنج درصدی برخوردار است.»
علویان با اشاره به شیوع هپاتیت C در جمعیت بیماران خاص یعنی بیماران مبتلا به هموفیلی، تالاسمی، دیالیزی و معتادان تزریقی، گفت: «شیوع این بیماری در دیالیزی‌ها زیر سه درصد است. همچنین ۱۰ سال گذشته شیوع این بیماری در بیماران هموفیلی بیش از ۵۰ درصد بود که اکنون به زیر ۲۰ درصد رسیده است. ۱۰ سال گذشته هپاتیت C در تالاسمی‌ها از شیوع ۳۰-۲۰ درصدی برخوردار بود که اکنون به زیر ۱۰ درصد رسیده است. بنابراین مشاهده می‌کنید که به دنبال اقدامات انجام شده، میزان شیوع این بیماری در بیماران خاص به شدت کاهش یافته است. در مجموع هپاتیت C بین ۷۰-۶۰ درصد قابل ریشه‌کنی است.»
وی خاطرنشان کرد: «جامعه ما یک جامعه جوان است که با معضل رفتارهای پرخطر مواجه است. شایع‌ترین راه ابتلا به هپاتیت سی از طریق سرنگ میان معتادان می‌باشد. معتادان افرادی هستند که درشرایط اقتصادی بد جامعه زندگی می‌کنند و شناخت وآگاهی کمتری نسبت به بیماری‌ها دارند. باید ازاین افراد حمایت شود وسیاستی جهت دسترسی آسان‌تر به اطلاعات و آگاهی به این افراد نیز صورت گیرد.»
 رییس هپاتیت کشور ادامه داد: «اجرای برنامه‌های کاهش آسیب در معتادان از جمله دادن سرنگ، استفاده از متادون به جای مصرف مواد مخدر تزریقی و همچنین ارائه وسایل پیشگیری به ویژه کاندوم در جهت کنترل رفتارهای پرخطر جنسی و کاهش بروز هپاتیت C در معتادان تزریقی بسیار موثر بوده است.»
وی تاکید کرد: «ارائه کاندوم به افراد دارای رفتارهای پرخطر جنسی یک وظیفه بهداشتی است. هر چند هپاتیت C در معتادان تزریقی کمتر شده، اما هنوز حداقل ۳۰-۲۰ درصد معتادان تزریقی به این ویروس مبتلا هستند. درمان معتاد تزریقی با بیماری‌های خاصی نظیر دیالیزی‌ها، تالاسمی، هموفیلی و... متفاوت است. باید فرهنگ حمایت، پشتیبانی و درمان در جامعه جایگزین تنبیه، کتک زدن و به دریا ریختن معتاد شود.»
دکتر علویان با اشاره به سیاست‌های جدید جمعیتی کشور، گفت: «بحث من بر روی افزایش یا کاهش جمعیت نیست. اما لازم است تاکید کنیم یکسری از خدمات و امکانات که قبلا به عنوان یکی از ابزارهای کنترل جمعیت از آن تعبیر می‌شد، هدف غایی آن مسائل جلوگیری از انتقال بیماری‌ها بوده است. ما نمی‌توانیم منکر رفتارهای پرخطر شویم. رفتار پرخطر با نصیحت حل نمی‌شود. باید به این منظور آموزش داد و امکانات ایجاد کرد.»
وی ادامه داد: «پیش از این بودجه‌هایی برای بهداشت باروری در نظر گرفته می‌شد و وزارت بهداشت میلیارد‌ها تومان برای خرید کاندوم و آموزش مردم هزینه می‌کرد. این هزینه‌ها تنها برای کنترل جمعیت نبوده، بخش عمده آن بابت رفتارهای پرخطر بوده است. این در حالی است که اکنون این بودجه قطع شده است و خطر انتقال بیماری‌های ناشی از رفتارهای پرخطر جنسی جامعه را تهدید می‌کند. با حذف بودجه پیشگیری و کاندوم به بخش دیگری آسیب زده می‌شود و نگران افزایش بار بیماری‌های منتقله از طریق رفتارهای پرخطر هستیم.»
علویان افزود: «مسوولان پاسخ دهند؛ اگر وسایل پیشگیری نباشد آیا بیماری‌های ناشی از رفتارهای پرخطر زیاد نمی‌شود؟ من این موضوع را به عنوان وظیفه علمی خود عنوان می‌کنم و بحثی روی مباحث جمعیتی ندارم.»
وی گفت: زمانی میزان پاسخ به درمان در هپاتیت C زیر ۳۰ درصد بود و از اینترفرون به این منظور استفاده می‌شد. اما اکنون با داروهایی که استفاده می‌شود، میزان پاسخ به درمان به حدود ۷۰ درصد رسیده است. البته داروی جدیدی نیز اخیرا وارد بازار آمریکا شده است. هر چند که انتظار نمی‌رود داروهای جدید سریع در کشور تائید و وارد بازار شود. اما در مجموع با استفاده از داروهای جدید‌تر، میزان پاسخ به درمان به بیش از ۹۰ درصد افزایش می‌یابد.»
علویان ادامه داد: «اغلب داروهای مربوط به هپاتیت C در کشور ساخته و یا مونتاژ می‌شوند. همچنین خط اول درمان هپاتیت C که استاندارد نیز است، توسط وزارت بهداشت و بیمه‌ها حمایت می‌شود، اما خطوط بدی درمان که ممکن است مقاومت‌های درمانی نیز داشته باشد، هزینه‌های زیادتری دارند.»
رییس هپاتیت کشور در پایان گفت: «آخرین دستورالعمل مربوط به تشخیص و درمان هپاتیت C مربوط به سال ۲۰۱۱ است که متخصصان مربوطه دور یکدیگر جمع شده‌اند و در این زمینه به اجماع رسیده‌اند. در کنگره سوم بهمن ماه نیز بار دیگر دور یکدیگر جمع می‌شویم تا درباره آخرین دستورالعمل تشخیص و درمان هپاتیت C به اجماع برسیم. در مجموع هدف آن است که خدمات در کل کشور یکسان ارائه شود و بیماران با یک پروتکل و دستورالعمل تحت درمان قرار گیرند.»















٢۶ دی ١٣٩٢ ساعت ١٧:٣۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن