واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: خونریزی، پره اکلامپسی و عفونت به ترتیب از عوامل موثر در مرگ و میر مادران باردار
دبیر اجرایی برنامه سمپوزیوم فوریتهای مامایی در کرمان، اظهار کرد: اگرچه در سالهای اخیر میزان مرگ ومیر مادران باردار در کشور روند رو به کاهشی داشته، اما بر اساس هدفگذاری شورای سیاستگذاری سلامت، میزان مرگ ومیر مادران باید به 15 در 100هزار تولد زنده تا پایان برنامه پنجم توسعه (سال 94) برسد.
آفتاب: شهره فرودنیا در سمپوزیوم فوریتهای مامایی با حضور متخصصان گروههای زنان و زایمان دانشگاههای علوم پزشکی کرمان، بم، رفسنجان و جیرفت، اظهار کرد: از آن جایی که زنان بویژه مادران نقش بسیار کلیدی در خانواده و تربیت فرزندان داشته و سلامت آنان تاثیر بسزایی در سلامت خانواده و فرزندان دارد، باید سعی شود هیچ مادر بارداری به دلایل قابل اجتناب در دوران بارداری فوت نکند.
فرودنیا افزود: فوت مادر باردار از تلخ ترین و ناعادلانهترین حوادث در نظام سلامت یک کشور به شمار میرود، از این رو سلامت مادران باردار که از شاخصهای بهداشتی مهم کشور و توسعه هر کشور است، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی افزود: مرگ و میر مادران جزو مرگهای غیرقابل قبول محسوب میشود چرا که بسیاری از علل مرگ و میر مادران قابل پیشگیری است.
دبیر اجرایی برنامه سمپوزیوم فوریتهای مامایی در کرمان ادامه داد: اگرچه در سالهای اخیر میزان مرگ ومیر مادران باردار در کشور روند رو به کاهشی داشته اما بر اساس هدف گذاری شورای سیاستگذاری سلامت، میزان مرگ ومیر مادران باید به 15 در 100هزار تولد زنده تا پایان برنامه پنجم توسعه (سال 94) برسد.
وی ادامه داد: درحال حاضر میزان مرگ ومیر مادران باردار، 19.5 در 100 هزار تولد زنده است که باید با تلاش و پیگیری بیش از پیش و مداخلات فراتر از برنامههای فعلی این شاخص را ارتقاء داد.
فرودنیا بیان کرد: با توجه به علل مرگ و میر مادران باردار که در کمیتههای مخصوصی در دانشگاهها و وزارت متبوع بررسی میشوند علت فوت به ترتیب اولویت خونریزی، پره اکلامپسی، عفونت و آمبولی و بیماریهای قلبی است.
وی با اشاره به برگزاری سمپوزیوم فوریتهای مامایی گفت: این سمپوزیوم تحت عنوان فوریتهای مامایی با چهار پانل خونریزی، عفونت، پره اکلامپسی و ترومبوآمبولی با حضور اعضای گروه زنان، بیهوشی، عفونی، قلب و جراحی برگزار و خلاصه شرح حال مادرانی که در سالهای اخیر به همین علل در کرمان فوت نموده و پروندههای آنان در کمیته مربوطه بررسی شده، قرائت و در مورد هرکدام بحث و گفتگو شد.
دبیر اجرایی برنامه سمپوزیوم فوریتهای مامایی در کرمان بیان کرد: دو کنفرانس علمی در 16 دی ماه برگزار شد و قرار است در چهاردهم بهمن ماه نیز چنین سمپوزیومی ویژه پزشکان و ماماها برگزار شود.
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]