تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 14 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سه چيز است كه هر كس نداشته باشد نه از من است و نه از خداى عزّوجلّ. عرض شد: اى ر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849601029




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پیامبر(ص) در برخورد با فرقه های مختلف عدالت و انصاف داشت


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: پیامبر(ص) در برخورد با فرقه های مختلف عدالت و انصاف داشت
حجت الاسلام محمدرضا صالح، معاون فرهنگی و تربیتی جامعه المصطفی العالمیه با بیان اینکه میلاد خجسته رسول اکرم (ص) نه فقط عید مسلمانان که عید بشریت است، گفت: در عصر ما تعالیم اسلامی با عنوان دین اسلام می تواند دردهای اصلی بشریت را علاج و بشر را به سمت سعادت حقیقی خود راهنمایی کند.
آفتاب: او ادامه داد: اگر نگاهی به دوره زندگی پیامبر اکرم (ص) بیندازیم متوجه دو ویژگی مهم در آن دوره می شویم؛ اولین ویژگی اینکه مردم در انحطاط فکری و اخلاقی به سر می بردند و جامعه شبه جزیره عربستان و بسیاری جوامع دیگر خواسته یا ناخواسته از این موضوع در عذاب بودند، ویژگی دوم اینکه پیامبر اکرم (ص) در آغاز حرکت خود با یک آسیب جدی شامل دشمنان و مخالفان سرسخت مواجه بودند، درواقع این دشمنان ترویج اسلام را برنمی تابیدند و برهمین اساس مقابله سرسختانه ای نشان می دادند، گواه این رفتار نیز 80 غزوه و جنگی است که بر پیامبر تحمیل کردند.

معاون فرهنگی و تربیتی جامعه المصطفی العالمیه با اشاره به اینکه دونکته بالا خود نشان دهنده آسیب های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و نوعی جهالت در جامعه بود، تصریح کرد: در چنین شرایطی بود که پیامبر اسلام (ص) توانستند قیام کنند و ندای توحیدی را به سراسر جهان برسانند. مساله مهم دیگری که اینجا می توان به آن اشاره کرد وجود شخصیت محبوب و بلند نظر ایشان برای جذب دل ها است، بنابراین اگر این ویژگی های پیامبر یعنی ترویج اندیشه اسلامی در شرایط سخت و محبوبیت عاطفی ایشان بررسی شود می تواند یک الگوی مهم و جامع برای زندگی در عصر حاضر باشد.

او ضمن تاکید بر اینکه اگر چنین ویژگی هایی توسط حاکمان و علمای جوامع اسلامی کنونی مدنظر قرار گیرد بسیاری از مشکلاتشان حل می شود، گفت: موفقیت پیامبر در عرصه ترویج دین اسلام و تبدیل شدن به یک الگوی شایسته به عوامل مهمی بر می گردد که اولین آن شامل ایمان به خدا است، ایشان قبل از اینکه بخواهد دیگران را بسازد با تکیه بر ایمان به خدا و بررسی ابعاد زندگی خود در صدد ساخت خود بود، نقل شده زمانی که ایشان از هر محیطی یا جمعی خارج می شدند به این دلیل که شاید در آن محیط معصیتی مرتکب شده باشد استغفار می کردند، اینگونه پیامبر اعظم (ص) نسبت به خودسازی توجه داشتند.

صالح افزود: عامل مهم دیگر، استقامت ایشان بود که امروز برای مسلمانان می تواند بسیار مهم باشد، حضرت محمد (ص) الگوی صبر و استقامت است و خداوند نیز در قران با بیان اینکه صبور باش این شاخصه را نشان می دهد، بنابراین کشور های اسلامی می توانند از این ویژگی پیامبر الگوگیری کنند، همانگونه که ما در کشورخودمان با استفاده از این رویه در مقابل فشارهای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و نظامی دشمنان ایستادگی کردیم.

او اخلاق و رفتار نیکو را عامل دیگر موفقیت پیامبر(ص) دانست و اظهار داشت: در آن روزگار جاهلیت مهمترین راه و روش حذب دل های مردم الفت و محبت بود، بنابراین در شرایط کنونی و امروز نیز حاکمان، بزرگان، علما، معلمان و همه افراد نیاز جدی به پیروی از اخلاق و نحوه برخورد ایشان دارند، ما حتی شاهد آیه ای هستیم که خداوند تاکید می کنند که مردم به دلیل رفتار خوب پیامبر (ص) از دور ایشان پراکنده نشدند.

معاون فرهنگی و تربیتی جامعه المصطفی العالمیه با تاکید بر اینکه سبک زندگی پیامبر عامل مهم دیگر موفقیت ایشان بود، گفت: ایشان به عنوان رهبر جامعه اسلامی و یک الگوی دینی و فرهنگی به شکل بسیار ساده ای زندگی می کردند و از تجمل گرایی به دور بودند، امام علی (ع) نیز فرمودند که بر شیعیان عادل واجب است که زندگی خود را با طبقه ضعیف هم طراز کنند تا اگر فقرا فخری دیدند از آن رنج نبرند، بنابراین سطح زندگی رهبران و حاکمان باید در سطح متوسط جامعه باشد اما امروز شاهدیم که سران کشورهای اسلامی و برخی دیکتاتورهای منطقه تا چه اندازه قدرت طلب و مال اندوز هستند.

او با بیان اینکه پیامبر اکرم (ص) از جنس مردم بودند، اظهار داشت: زمانی که مدیران و رهبران جوامع از جنس مردم باشند رنج و نیاز مردم را درک می کنند و می توانند اقدامات موثرتری برای حل آن انجام دهند، امروز نیز لازم است تا رهبران جوامع اسلامی به خود بیایند و رنج و درد مردم خود را درک کنند.

صالح ادامه داد: نکته مهم دیگر اینکه پیامبر اسلام (ص) سیاست و دیانت را از هم جدا نکرده بلکه با هم ترکیب کردند، بدین گونه نبود که سیاستمداران بی دین باشند و دینداران بی سیاست، این عوامل در کنار هم اگر رعایت شود متوجه می شویم که آیا امروز آموزه های پیامبر (ص) را در گسترش دین به ثمر می رسانیم یا خیر؟ پاسخ بنده این است که تا هرمیزان حکومت ها و جوامع اسلامی به سبک و سیره ایشان توجه کنند به همان اندازه موفق بوده و محبوبیتشان بیشتر می شود.

معاون فرهنگی و تربیتی جامعه المصطفی العالمیه با بیان اینکه قطعا درزمان پیامبر (ص) ادیان و فرقه های مختلفی وجود داشتند، پیرامون نحوه برخورد پیامبر با این گروه ها گفت: یکی از ابعاد مهم این برخورد و رودر رویی با فرقه های دیگر رعایت عدالت بود، درواقع دلیل اصلی جذب سایر ادیان به پذیرش دین اسلام استفاده از عدالت و انصاف در برخورد بود، همین رفتار عدالت محور و دوری از تبعیض موجب جذب دل ها و فراهم شدن شریط ترویج اسلام شد.

صالح با اشاره به اینکه بعد مهم دیگر رعایت اصل حکمت است، گفت: رسول اکرم (ص) با علم و حکمت با افراد برخورد می کردند، آنچه ایشان به سایر مذاهب و ادیان ارائه کرد همین مواضع حکیمانشان بود، پیامبر (ص) از طرح مباحث غیر مستند که می توانست عاملی برای مقابله و ناراحتی باشد پرهیز می کرد.

او با بیان اینکه حضرت محمد (ص) عقلانیت را نیز همواره مد نظر داشتند، گفت: ایشان هرآنچه عقل حکم می کرد را عملی می کردند، بنابراین با توجه به مسائل بالا اگر امروز می بینیم که فرقه های مختلف اسلامی از نژادهای مختلف هستند باید با پیاده کردن سیره نبوی مانع از بروز اختلاف بین مسلمانان شویم، امروز گروه های تکفیری به صورت خطرناکی ریشه کرده اند و رضایتشان تنها در ضرر انسانیت است، آن ها نه تنها اخلاق را رعایت نمی کنند بلکه حقوق مسلمانان را نیز به راحتی زیرپا می گذارند و برایشان شیعه و سنی نیز فرقی ندارد، حرکت تکفیری ها امروز یک حرکت سازمان یافته از سوی دشمنان دین اسلام است و وظیفه مسلمانان است تا زمینه گسترش این تفکرات را از بین ببرند، چرا که این رویه به هیج عنوان رویه اسلامی نیست، اسلام نبی اکرم (ص) به گونه ای بود که اجازه می دادند همه ادیان و فرقه ها زیر سایه پرچم اسلام زندگی کنند.




تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۲ - ۱۸:۲۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن