واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
نخستین کتابخانه بدون کتاب جهان +عکس
کتابخانه ای که قرار است در ادامه معرفی کنیم، کتابخانه ای از آینده است که در سان آنتونیو که به طور غیر معمول مجموعه ای از کتاب های دنیا را در اختیار کاربران قرار می دهد.
برترین ها: کتابخانه ای که قرار است در ادامه معرفی کنیم، کتابخانه ای از آینده است که در سان آنتونیو که به طور غیر معمول مجموعه ای از کتاب های دنیا را در اختیار کاربران قرار می دهد.
به گزارش برترین ها به نقل از یاهو نیوز؛ در واقع این کتابخانه، نخستین کتابخانه دیجیتال و عمومی دنیا است که در روز چهارشنبه 11 دسامبر سال 2013 میلادی گشایش یافته است. این کتابخانه شبیه فروشگاه های اپل است: ردیف های متعدد از آیمک ها آنجا چیده شده است. آیپدها روی میزهای نارنجی رنگ، خوره های کتاب را به مطالعه کتاب های مجازی قرا می خوانند.
مسوولان این کتابخانه از سیستم کدینگ اپل نیز تقلید کرده اند، کاربران باید لباس های مخصوص و کلاه بر سر بگذارند. اما عجیب ترین بخش این کتابخانهی 2.3 میلیون دلاری این است که هیچ کتاب واقعی در آن نمی یابید. این مساله باعث جذب بسیاری از کتابخوان های حرفه ای و به اصطلاح خوره های کتاب است که در چنین کتابخانه عجیبی کتاب های موردعلاقه خود را مطالعه کنند.
این ایده از نظر بسیاری مسوولان جالب به نظر می رسد و احتمالا در آینده ای نه چندان دور شاهد کتابخانه های بزرگی باشیم که کتاب های مجازی را در اختیار کاربران قرار می دهند.
نخستین باری که ایده چنین کتابخانه ای مطرح شد، قرار بود در کالیفرنیا ساخته شود. اما از سال 2011 میلادی تاکنون در حد ایده باقی مانده است. البته ده سال پیش از آن، کتابخانه ای در آریزونا نیز بخش دیجیتال خود را راه اندازی کرده بود.
همان طور که اشاره کردیم، کتابخانه BiblioTech در سن آنتونیو تگزاس قرار دارد. این شهر، هفتمین شهر بزرگ است اما از نظر سوادآموزی در رتبه شصتم واقع شده است. موسسان این کتابخانه اعتقاد دارند این کتابخانه در سال نخست، بیش از 100 هزار بازدیدکننده خواهد داشت و یافتن آیمک خالی برای کاربران برای استفاده دشوار خواهد بود.
BiblioTech، 10 هزار نسخه کتابی که در خود دارد را با قیمت همان کتاب های چاپی خریداری کرده است اما باز هم میلیون ها دلار در گشایش این کتابخانه در جیبش مانده است. آنها برای ساختن فضای کتابخانه، قفسه ها، فضای مطالعه و ... هیچ مبلغی هزینه نکرده اند و از این نظر بسیار به سودشان بوده است که تبلت و کامپیوترهای درجه یک برای کتابخانه خود استفاده کنند.
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]