محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830986209
رتبه ایران در بین شادترین های جهان
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
رتبه ایران در بین شادترین های جهان
«شاد باش و دیر زی.» همین نیممصراع دعایی رودکی برای بخارا، دنیایی از حرف و عمل در خود دارد. شاید به ظاهرش نیاید، اما این مصراع یکی از سیاستهای اصلی کشورهای پیشرفته است.
روزنامه شرق: «شاد باش و دیر زی.» همین نیممصراع دعایی رودکی برای بخارا، دنیایی از حرف و عمل در خود دارد. شاید به ظاهرش نیاید، اما این مصراع یکی از سیاستهای اصلی کشورهای پیشرفته است. «شادبودن» مردم، یکی از نیروهای محرکه اصلی کشورها در رسیدن به اهدافشان اعم از فرهنگی، اقتصادی، صنعتی و... است وقتی که آسایش خاطر، احساس امنیت، شادیهای جمعی و... باعث میشوند تا چرخ مملکت بدون نقص بچرخد و انسان را به سر منزل مقصود برساند.
نشریه فوربس، چندی پیش فهرست شادترین کشورهای جهان را درسال 2013 منتشر کرد؛ فهرستی که مطالعه جزییات آن نشان میدهد شادبودن، فقط در گرو تفریحات و سرگرمی نیست؛ بلکه ارتباط بسیار تنگاتنگ و محکمی با اقتصاد، صنعت، فرهنگ، دولت و... دارد؛ تاثیر میگیرد و تاثیر میگذارد.
گزارش امسال نشریه فوربس از جهاتی نسبت به سالهای پیش، حایز اهمیت بیشتری است. موسسه تحقیقاتی لگاتوم که هرسال در ارایه و انتشار این فهرست دستاندرکار بوده، حالا بعد از پنجسال فعالیت مداوم روی این موضوع، گزارش جامعی منتشر کرده که در واقع جمعبندی وضعیت پنجسال گذشته کشورهاست. این موسسه از سال 2009 میلادی اقدام به کار در این زمینه کرده و حالا بعد از پنجسال، به نظر میرسد که نتایج آن با وضعیت موجود همخوانی داشته باشد.
در این گزارش 142 کشور جهان در هشت زمینه اصلی اقتصاد، کارآفرینی و فرصتها، دولت، آموزش، سلامت، اطمینان و امنیت، آزادیهای فردی و سرمایه اجتماعی و بر اساس 89 متغیر مورد مطالعه قرار گرفته و با یکدیگر مقایسه شدهاند. این موسسه برای جمعآوری اطلاعات خود در هر کشور، سالانه بهطور متوسط با هزارو588نفر مصاحبه کرده و از 13 مرکز جهانی اطلاعاتی که سازمان سلامت جهانی، موسسه نظرسنجی گالوپ، بانک جهانی و... از جمله آنها هستند، کمک گرفته است. همچنین این گزارش 96درصد جمعیت جهان را تحت پوشش میگیرد.
در این گزارش ابتدا وضعیت کشورها در هر متغیر بررسی شده و سپس وضعیت آنها با یک معیار واحدِ قابل سنجش، تعریف میشود. این معیارها سپس تبدیل به نمراتی میشوند که وضعیت هر کشور را در هر زمینه مشخص میکند. مجموع نهایی نمرات در هشت زمینه اصلی، مشخصکننده رتبه نهایی کشور در ردهبندی شادترین کشورهاست.
شمال اروپا؛ شادترین جای جهان
از میان هفتمیلیاردو 193میلیوننفر جمعیت فعلی جهان، تنها پنجمیلیوننفر شامل لقب«شادترین» یا«دارنده بیشترین میزان شادی» میشوند. پنجمیلیونی که در کشور نروژ زندگی میکنند. کشوری که در پنجسال گذشته، به طور مداوم جایگاه شادترین کشور جهان را به خود اختصاص داده. اما به طور کلی شاید بتوان شبهجزیره اسکاندیناوی و شمال اروپا را شادترین جای جهان برای زیستن دانست وقتی که هفت کشور از این منطقه، در میان 20 کشور شاد جهان حضور دارند.
از طرف دیگر به طور کلی کشورهای نیمکره شمالی شادتر از کشورهای نیمکره جنوبی هستند. در بین 20 کشور بالای جدول، تنها سه کشور استرالیا، نیوزیلند و سنگاپور از نیمکره جنوبی و بقیه تماما از نیمکره شمالی هستند.
ریزشدن در آمار خروجی موسسه لگاتوم، نتایج جالبی به همراه دارد. کشورها در ردهبندی نهایی این موسسه به چهار دسته «رده بالا»، «بالاتر از میانگین»، «پایینتر از میانگین» و «رده پایین» تقسیمبندی میشوند. ایالات متحده که در این ردهبندی رتبه 11 را به خود اختصاص داده، در بخش«اطمینان و امنیت» رتبه 31 جهان را دارد که برخلاف انتظار رتبه خوبی نیست و بین کشورهای «بالاتر از میانگین» دستهبندی میشود. فرانسه نیز که در رتبه بیستم این فهرست قرار دارد، رتبه 42 «سرمایههای اجتماعی» را به دست آورده و در این زمینه در ردیف کشورهای «رده بالا» نیست.
ژاپن بهعنوان یک کشور صنعتی و یک غول اقتصادی شرایط پیچیدهای در این فهرست دارد. این کشور در حالیکه در زمینه «دولت» و «سلامت» در میان 10 کشور برتر جهان قرار دارد، در«آزادیهای فردی» رتبه پایین 48 را دارد و در دیگر زمینهها نیز رتبههایی بین 20 تا 30 را به خود اختصاص داده. ژاپن که تا سالها، بالاترین آمار خودکشی را در جهان داشت، حالا در رتبه 21 کشورهای شاد جهان قرار دارد. در این فهرست همچنین اماراتمتحدهعربی در رتبه 28، ایتالیا 32، آرژانتین 45، برزیل 46، عربستانسعودی 50، چین 51، روسیه 61، آفریقایجنوبی 77 و لبنان 98 هستند.
کشوری با مردمانی طناز که شاد نیستند!
غالبا وقتی بحث «شادی» پیش میآید، فکرها به سمت جشنهای چنین و چنان، سرگرمی، خندیدن و... در یک کلام تفریح میرود. اما این عامل تنها یکی از عوامل برای شادی است. شادی را قبل از هر چیز دیگر، آسایش و امنیت خاطر تامین میکند که در این تحقیق، در هشتعامل در نظر گرفته شده لحاظ شده است. ایران، کشوری که طنازی مردمان آن زبانزد است، در این فهرست جایگاه 101 را دارد. مردمی که از هر اتفاق روزمره یا سیاسی یا... لطیفه میسازند و آن را دستمایه شادی و خنده خود قرار میدهند، مردمی که در فرهنگ و سنت خود بیشترین میزان جشنهای عمومی و مناسبتی را دارند، کسانی که تعداد بسیار زیادی مکانهای دیدنی، آثار باستانی و مناطق توریستی در یک کشور چهارفصل دارند، مردم چندان شادی نیستند.
رتبه 101 ایران را در دسته کشورهای «پایینتر از میانگین» و در رده کشورهایی چون مصر، بنگلادش، گواتمالا، آلبانی، جمهوریآذربایجان، السالوادور و... قرار میدهد. در این فهرست ایران در دو زمینه «اقتصاد» و «کارآفرینی و فرصتها» به ترتیب رتبه 91 و 93 را دارد که ایران را در دسته «پایینتر از میانگین» قرار میدهد. در چهار زمینه «دولت»، «اطمینان و امنیت»، «آزادیهای فردی» و «سرمایههای اجتماعی» ایران به ترتیب با رتبههای 120، 123، 126 و 120 در ردیف کشورهای«رده پایین» قرار میگیرد. اما ایران در دو زمینه نیز از کشورهای جهان سوم فاصله گرفته و خود را به کشورهای در حال توسعه میرساند.
ایران با کسب رتبه 57 در «آموزش» و همچنین 67 در «سلامت» جایگاه خود را بهبود بخشیده و اندکی خود را به چهره کشوری که در سال 2010 با آمار هزاردرصدی افزایش تولید علم و تکنولوژی در جهان، عنوان سریعترین رشدسالانه در علم و تکنولوژی دنیا را به خود اختصاص داده بود، نزدیک کرده است. ایران همچنین در میان 16 کشور خاورمیانه و شمالآفریقا، رتبه یازدهم را دارد.
مقایسه با چند کشور جهان
مطالعه مجرد وضعیت یک کشور، شاید تصویر درستی از شرایط آن به دست ندهد. برای همین هم هست که همیشه پژوهشهایی از این دست، به شکل مقایسه بین کشورها، منتشر میشوند. برای اینکه ما هم تصویر بهتری از شرایط کشورمان داشته باشیم، بد نیست نگاهی مقایسهای بیندازیم به وضعیت ایران با کشورهای همسایه و همرده ایران، کشورهای درجه دو اروپایی، کشورهایی که روزگاری مدل و الگویمان بودند و کشورهایی که همینسالها با برنامهای جامع و دقیق، وضعیت خود را بهبود بخشیدند و به سمت توسعه حرکت کردند. در نمودار بالا وضعیت ایران را با کشورهایی از جمله ترکیه، امارات متحده عربی، مالزی، ونزوئلا، ژاپن، کرواسی و... مقایسه کنید.
... و راهحل؟
خردادماه امسال برای مردم ایران برخلافسالهای قبل، خردادماه خوبی بود. ابتدا انتخابات ریاست جمهوری و شادیهای خیابانی پس از آن، سپس راهیابی تیمملی فوتبال ایران به جام جهانی، بلافاصله بعد از آن موفقیتهای پیاپی تیمملی والیبال در لیگ جهانی و... شادی را به جامعه ایرانی بازآورد. اما همانطور که میدانیم شادی تنها منحصر به این مسایل نبوده و درواقع محصول نهایی کارخانهای است که عوامل متعددی از جمله امنیت شغلی، امنیت اقتصادی و... آن را میسازند.
اگرچه اخیرا اقداماتی برای افزایش سطح شادی و نشاط جامعه به صورت زیرساختی انجام شده از جمله راهاندازی رشته مدیریت اوقات فراغت در برخی دانشگاهها چون علم و صنعت، واردشدن بخش خصوصی برای افزایش سطح نشاط جامعه با همراهی هنرمندانی مثل حبیب رضایی و رامبد جوان و اقداماتی از این دست، اما تمام این اقدامات - باوجود ارزشمندبودن - مانند مسکنی است که به طور موقت درد را تسکین میدهد. حال اینکه شادی واقعی آنجاست که کسی نگرانی از هزینههای درمانی، نگرانی از آینده و شبیه به آنها نداشته باشد.
اگرچه عموما در فرهنگ فعلی ایرانیان غم نقش پررنگی دارد و نمیتوان تمام مساله را متوجه دولت دانست اما کنترل و ارتقای کیفی مواردی که برای شادی یک کشور در نظر گرفته شده، مطلقا در اختیار دولت و حاکمیت است؛ مسالهای که بهعنوان یک نتیجه، ناظر به تمامی عملکرد دولت در عمل به وظایف و وعدههایش است.
بنابراین شاید رتبه ایران در سالهای آینده در میان شادترین کشورها، بتواند تعیینکننده موفقیت دولت در انجام کارها و پیشرفت همهجانبه کشور باشد.
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]
صفحات پیشنهادی
كرانچار: به صعود تيم ملي ايران در جامجهاني خوشبينم
كرانچار به صعود تيم ملي ايران در جامجهاني خوشبينم سرمربي تيم فوتبال سپاهان با ابراز اميدواري نسبت به صعود تيم ملي از گروهش در جام جهاني گفت ايران در گروه سختي قرار دارد اما به صعودش خوشبين هستم زلاتكو كرانچار در گفتوگو با خبرنگار ورزشي خبرگزاري دانشجويان ايران ايسنا درايران در توليد جهاني طلا رتبه ۴۲ دارد/بيكاري شهرهاي زرخيز جهان
ايران در توليد جهاني طلا رتبه ۴۲ دارد بيكاري شهرهاي زرخيز جهان با كاهش شديد قيمت طلا طي سال گذشته توليد اين فلز گران بها در بسياري از معادن متوقف و يا كاهش قابل توجهي داشته است به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از فاينانس آنلاين با كاهش شديد قيمت طلا طي يك سال گذشته توليد اين فلزدر جلسه ستاد راهبري نقشه جامع علمي اعلام شدايران با كسب رتبه ۸ جهان ۴ درصد علم نانوفناوري را توليد مي كند
در جلسه ستاد راهبري نقشه جامع علمي اعلام شدايران با كسب رتبه ۸ جهان ۴ درصد علم نانوفناوري را توليد مي كند درجلسه 41 ستاد راهبري اجراي نقشه جامع علمي اعلام شد كه ايران 4 درصد از توليد علم جهان را در حوزه نانو فناوري در اختيار دارد به گزارش مهر دكتر كبگانيان قائم مقام ستاد راهبريتيم ملي گلبال ايران در رده نخست رتبه بندي جهان قرار گرفت
تيم ملي گلبال ايران در رده نخست رتبه بندي جهان قرار گرفت تهران واحد مركزي خبر ورزشي 1392 09 25 تيم ملي گلبال آقايان ايران در رده بندي جديد فدراسيون جهاني نابينايان رتبه نخست دنيا را كسب كرد به گزارش خبرنگار واحد مركزي خبر بر اساس رده بندي فدراسيون جهاني نابينايان IBSAصعود ايران به رتبه 15 علمي جهاني / 14.58 درصد توليد علم در كشور مربوط به گروه پزشكي است
صعود ايران به رتبه 15 علمي جهاني 14 58 درصد توليد علم در كشور مربوط به گروه پزشكي است رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي از صعود علمي ايران به مرتبه ۱۵ جهان خبر داد و گفت بر اساس اعلام سايتهاي رسمي علمي دنيا در 15 سال گذشته ايران پيشرفت سريعي را در توليد علم داشته است به طورايران در توليد جهاني طلا رتبه 42 دارد
ايران در توليد جهاني طلا رتبه 42 دارد با كاهش شديد قيمت طلا طي سال گذشته توليد اين فلز گران بها در بسياري از معادن متوقف و يا كاهش قابل توجهي داشته است به گزارش فارس به نقل از فاينانس آنلاين با كاهش شديد قيمت طلا طي يك سال گذشته توليد اين فلز گران بها در بسياري از معادن متوقفبين واقعيت و خيال پراكنيهاي غرب فاصله زياد است/ ايران از امنترين و آرام ترين نقاط جهان است
بين واقعيت و خيال پراكنيهاي غرب فاصله زياد است ايران از امنترين و آرام ترين نقاط جهان است بوشهر - خبرگزاري مهر دوچرخه سوار توريست آلماني گفت بين واقعيت و خيال پراكنيهاي غرب فاصله زياد است به گزارش خبرنگار مهر اريك هرمان دوچرخه سوار38ساله آلماني پس از پنج هفته حضور در ايرادر همايش بينالمللي روشنايي و نورپردازي ايران صورت گرفتكسب رتبه نخست طرح نورپردازي سعدالسلطنه قزوين
در همايش بينالمللي روشنايي و نورپردازي ايران صورت گرفتكسب رتبه نخست طرح نورپردازي سعدالسلطنه قزوين مديرعامل سازمان نوسازي و بهسازي شهر قزوين گفت طرح نورپردازي مجموعه تاريخي سعدالسلطنه شهرداري قزوين در همايش بينالمللي روشنايي و نورپردازي ايران در بخش بناهاي تاريخي رتبه نخست راسايت رسمى كميته بينالمللى پارالمپيك اعلام كردبانوي كماندار ايراني در جمع 50 چهره تأثيرگذار ورزش جهان
سايت رسمى كميته بينالمللى پارالمپيك اعلام كردبانوي كماندار ايراني در جمع 50 چهره تأثيرگذار ورزش جهان سايت رسمى كميته بينالمللى پارالمپيك با معرفى 50 چهره تأثيرگذار ورزش جهان زهرا نعمتى را به عنوان يك الگوى ايرانى براى جامعه زنان و مسلمانان معرفي كرد به گزارش خبرگزاري فارس سارياضيدان ايراني در بين100دانشمند برترجهان
رياضيدان ايراني در بين100دانشمند برترجهان اكونيوز استاد 41 ساله رياضي دانشگاه سمنان توانست در زمره 100 دانشمند برتر رياضي جهان در سال 2013 قرار گيرد به گزارش خبرگزاري اقتصاد ايران econews ir پايگاه تامسون رويترز ISI كه هر سه ماه يك بار فهرست دانشمندان برتر رياضي جهان ررتبه جهاني ايران در مصرف لوازم آرايشي
رتبه جهاني ايران در مصرف لوازم آرايشي ال مانيتور طي گزارشي از اقتصاد لوازم آرايشي در ايران با اشاره به توجه غيرعادي زنان ايراني به آرايش خود اعلام كرد زنان ايراني مقام هفتم در مصرف لوازم آرايشي را در جهان دارند و يك سوم مصرف خاورميانه مربوط به ايران است به گزارش خبرگزاري تسنيمرتبه علمی ایران در جهان چقدر است؟
رتبه علمی ایران در جهان چقدر است دکترجعفر مهراد رئیس مرکز منطقهای علوم و فناوری ISC گفت با افزایش تعداد مقالات پژوهشگران ایرانی رتبه علمی ایران از سه کشور سوئد روسیه و ترکیه پیشی گرفت آفتاب به نقل از روابط عمومی وزارت علوم دکتر مهراد افزود درحالیکه ایران رتبه اول منطقهكسب رتبه اول مركز تحقيقات سلولي و مولكولي در بين مراكز تحقيقاتي دانشگاه علوم پزشكي ايران
كسب رتبه اول مركز تحقيقات سلولي و مولكولي در بين مراكز تحقيقاتي دانشگاه علوم پزشكي ايران مركز تحقيقات سلولي و مولكولي در بين مراكز تحقيقاتي دانشگاه علوم پزشكي ايران درارزشيابي سال 1391 رتبه اول را كسب كرد دكتر جغتايي در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي باشگاه خبرنگاران افزود بر ا-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها