تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):من ادب آموخته خدا هستم و على، ادب آموخته من است . پروردگارم مرا به سخاوت و نيكى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830129923




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نبرد با درد بي امان افسردگي


واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: نبرد با درد بي امان افسردگي

افسردگی می تواند مزمن هم باشد یعنی ممکن است از دوره نوجوانی شروع شود که این نوع از افسردگی علائم و دوره های بهبود خاص خود را دارد.


نبرد با درد بي امان افسردگي
افسردگی می تواند مزمن هم باشد یعنی ممکن است از دوره نوجوانی شروع شود که این نوع از افسردگی علائم و دوره های بهبود خاص خود را دارد.
نبرد با افسردگی
مثل این که برای همیشه، آرام و قرار را از او گرفته بودند. احساس خلأ می‌کرد، نمی‌توانست یکجا بنشیند، زیر پایش یکهو خالی شده بود، از همه فرار می‌کرد، حرف نمی‌زد یا خیلی کم و در مواقع ضروری. وزنش کم شده بود، همه می‌گفتند. کم‌خواب شده بود، قرص که می‌خورد، همه روز را می‌خوابید. دلشوره‌ای در دلش به پا بود که همه از آن بی‌خبر بودند... .افسردگی می تواند واکنشی غریزی به شرایط پیش آمده باشد. برای نمونه وقتی یکی از نزدیکان فرد فوت می کند، دچار ضرر مالی می شود، درگیر پروسه طلاق و جدایی می شود و بسیاری حوادث نظیر آن، واکنشی به واقعه نشان می دهد که در حیطه افسردگی واکنشی جای می گیرد، اما افسردگی می تواند مزمن هم باشد یعنی ممکن است از دوره نوجوانی شروع شود که این نوع از افسردگی علائم و دوره های بهبود خاص خود را دارد.
آناهیتا خدابخشی کولایی، مشاور خانواده و مدرس دانشگاه می گوید؛ زمانی می توان یک اختلال را افسردگی نامید که علائم آن حدود شش ماه به صورت مداوم وجود داشته باشد که این با حالت غم معمولی که گاه افراد دچار آن می شوند، متفاوت است. وقتی مرد، افسرده است
خدابخشی کولایی معتقد است، افراد یک خانواده می توانند در بروز افسردگی بر یکدیگر، تاثیرگذار باشند، اگر پدر خانواده افسرده باشد برای مثال، درگیر مشکلات زندگی مثل مشکلات اقتصادی، فردی یا شخصی شده باشد یا فردی کمال طلب بوده که به آرزوهای خود نرسیده باشد، طبیعی است که بر همسر و فرزندان خود تاثیر داشته باشد. به این دلیل که افراد افسرده از نظر بیان احساسات و برقراری رابطه جنسی با همسر خود دچار ضعف می شوند، افرادی هم که با آنها زندگی می کنند با مشکلاتی مواجه می شوند؛ ممکن است در همسر فرد افسرده، این احساس ایجاد شود که او هر کاری انجام می دهد، مورد قبول و رضایت همسرش نیست و پس از این که هیچ یک از کارهایی که برای جلب توجه همسر خود انجام می دهد، دیده نمی شود، فرآیندی را در پیش می گیرد که به بافت خانواده ضربه خواهد زد.
پرخاشگری، غُرزدن، تشنج و درگیری لفظی و فیزیکی ازجمله واکنش هایی است که از سوی هر دو طرف دیده می شود. پس از مدتی همسر مرد افسرده، دست از آراستگی و توجه به خود برمی دارد و علائم افسردگی در او نیز دیده می شود، او احساس گناهی پیدا می کند که چرا من هر کاری انجام می دهم نمی توانم همسرم را خوشحال کنم و به دنبال پیداکردن مشکل در وجود خود، مدام خود را کنکاش و شماتت می کند. زن، افسرده می شود
خدابخشی کولایی می گوید: اگر در یک خانواده، زن افسرده باشد، طبیعتا میل و رغبت او برای عمل جنسی کاهش پیدا می کند، توجه به خود و رسیدگی به ظاهر در او بتدریج کاسته می شود، بشدت، افزایش یا کاهش وزن پیدا می کند و در واقع، خود را فراموش می کند. ممکن است اوقات طولانی از روز را در خواب بگذراند و از رسیدگی به وظایف و فرزندان خود بازماند. او رغبتی برای انجام وظایف همسری و مادری اش ندارد. در این گونه موارد، مرد اغلب پرخاشگر می شود و از راه های مختلف به همسر خود فشار وارد می کند. فرزندان افسرده
علائم افسردگی والدین، بشدت روی فرزندان هم اثر می گذارد. خدابخشی کولایی معتقد است، فرزندان بدون این که متوجه باشند، الگوهای رشدی و شخصیتی را از والدین خود کسب می کنند. خانواده هایی که پرخاشگری و تنش در آنها روز به روز، بیشتر می شود، فاقد الگوی نرمال برای شکل گیری شخصیت هستند و به این دلیل است که افراد، به الگوهای معیوب روی می آورند.
از نظر او، افرادی که والدین افسرده، همیشه نگران و مضطرب دارند، الگوهای ارتباطی شان هم محدود می شود، کمتر دوست پیدا می کنند و در سطح می مانند و به این دلیل که وظایف والدین در قبال آنها انجام نمی شود، آنها از طریق کوشش و خطا رشد می کنند. از سوی دیگر در رشد عاطفی، احساسی و اجتماعی این افراد تاخیر ایجاد می شود، به این دلیل که این افراد در محیطی رشد کرده اند که میان افراد خانواده، گسست عاطفی وجود داشته است. گاه ممکن است در حالی که همه افراد خانواده به لحاظ هیجانی، عصبی هستند، هر کدام به انزوای خود بروند. برای درمان چه باید کرد؟
این مشاور خانواده معتقد است، برای درمان خانواده، نکته مهم این است که ببینیم افراد به چه شکل عمل می کنند؟ آیا دلیل افسردگی، محیط خانواده، نگرانی ها و واکنش به اتفاقاتی است که در خانواده رخ داده یا دلایل طولانی مدت تری دارد؟ او به خانواده به عنوان یک سیستم نگاه می کند، نه شخصی که دچار افسردگی شده است. به این دلیل که اگر یک فرد افسرده برای درمان اقدام کند، زمانی که همان شرایط و فضایی که باعث افسردگی او شده است، وجود داشته باشد، افسردگی او باز خواهد گشت. بنابراین نمی توان با درمان فردی، مساله خانواده را حل کرد. خدابخشی کولایی تاکید می کند باید دید فرد افسرده در چه چرخه ای از خانواده قرار دارد؟ برای نمونه، خانواده ای که والدین سالمند یا میانسال دارد، به تبع تغییرات فیزیولوژیکی والدین مثل یائسگی زن و افسردگی که او ممکن است داشته باشد، دچار نوع خاصی از افسردگی خواهد شد. زنی که به تبع افسردگی همسرش، افسرده شده، اگر الگوهای تعاملش را تغییر دهد به این معنا که علائم ناراحت کننده را کمتر انجام دهد، به کل خانواده کمک خواهد کرد. این مدرس دانشگاه، جدا از این که تغییر را به نوبه خود استرس آور می داند، معتقد است، سن افراد که بالا می رود، مقاومت در برابر تغییر هم بیشتر می شود، اما این گفته کاملا صحیح نیست فردی که سنش بالا رفته، به هیچ وجه تغییر نمی کند. ممکن است تغییر در این افراد به اندازه افراد جوانتر نباشد، اما می توانند سازگاری پیدا کنند البته نباید انتظار داشته باشیم بدون تغییر در فرزندان، والدین، تغییر داشته باشند؛ این تاثیر متقابل است.
وقتی فرد افسرده وارد اجتماع می شود به اعتقاد خدابخشی کولایی، فردی که در خانواده اش دچار مشکلی بوده، با ایجاد فاصله جغرافیایی نمی تواند این مشکلات را حل کند؛ اگر مشکلات لاینحل باشند، به قاره دیگری هم سفر کنید، این مشکلات، همچنان با شما هستند.
از نظر او، افسردگی ای که فرد با خود از محیط خانواده، به اجتماع حمل می کند، با در نقشی که در اجتماع دارد نیز تاثیرگذار خواهد بود. فردی که در یک خانواده پرتشنج که اعضای آن همه علائم افسردگی را دارند، رشد می کند، با پیش زمینه ای از مشکلات روحی وارد اجتماع می شود. چنین فردی در مقابل آسیب های اجتماعی شکننده تر و آسیب پذیرتر است، در صورتی که اگر ساختار خانواده از استحکام بیشتر برخوردار بود و تعاملات بهتری در محیط خانواده شکل گرفته بود، برخورد با مسائل و مشکلات زندگی اجتماعی هم شکل دیگری به خود می گرفت.
 جام جم

یکشنبه 15 دی 1392 





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نیک صالحی]
[مشاهده در: www.niksalehi.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن