محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830745298
سناریوی روز قیامت در عربستان ؛ خوابیدن با شیطان / بخش سوم
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
سناریوی روز قیامت در عربستان ؛ خوابیدن با شیطان / بخش سوم
يكي از افسران عملياتي سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، در كتاب جنجالي خود به موضوع نحوه پيدايش تروريسم تكفيري در منطقه خاورميانه پرداخته است. شبكه خبري العالم براي نخستين بار ترجمه مهمترين بخشهاي اين كتاب را در چند قسمت منتشر كرد.
به گزارش جام نیوز ؛ "رابرت باير" مؤلف كتاب "خوابيدن با شيطان" از افسران عملياتي سابق دستگاه اطلاعات مركزي آمريكا است. وي پستهاي مختلفي را در "سي. آي. اي" برعهده داشت كه از جمله آنها رياست تيم اين سازمان در لبنان در سال 1983 و انفجار بئر العبد است.
وي در اين كتاب فصلهايي را به عمليات تعقيب "شهيد عماد مغنيه" از فرماندهان مقاومت اختصاص داده است. باير پس از ناكامي در ترور مغنيه در لبنان، مسئوليت پرونده عراق را برعهده گرفت.
اين مسئول سابق سيا در كتابش، به مسائلي در خصوص همكاري عربستان و آمريكا در ايجاد تروريسم تكفيري و هدايت آن اشاره مي كند.
با وجود انتشار اين كتاب در سال 2003 ، ترجمهاي از آن به زبان عربي يا فارسي منتشر نشد. البته اين كتاب در بين خبرنگاران با نام "كاخ سفيد و طلاي سياه" نيز شناخته ميشود. * پيامدهاي ويراني تأسيسات نفتي عربستان
خودروي فورد سفيد من را نزديك برج شماره 7 كه يكي از ده ساختمان مهم در "بقيق" بود، رساند. اين برج براي خارج كردن گوگرد از نفت و طبق اصطلاحات نفتي جهت تبديل آن از "ترش" به "شيرين" استفاده ميشود.
در شرق عربستان از طريق صحراي اين كشور -و آنجايي كه صبحدم خورشيد در افق ديده ميشود- راننده خودرو توقف مي كند. وي يكي از هزاران مسلمان شيعه است كه در چاه هاي نفت عربستان كار مي كند. موتور را خاموش كرد و براي آخرين بار نگاهي به ساعتش انداخت. سپس آياتي از قرآن كريم را كه از مدتها قبل حفظ كرده بود، تلاوت كرد، درحاليكه نور بزرگترين تأسيسات استخراج و تصفيه نفت دنيا اطراف او ميدرخشيد.
در غرب "بقيق" در دامنه كوه "الرماح" در قلب منطقه بدويها، يك سعودي وهابي را ميبيني؛ او يكي از افراد متعصبي است كه آل سعود را به قدرت رساندند. آن مرد در افغانستان توسط فردي كه در آژانس اطلاعات مركزي آمريكا درس ميخواند، آموزش ديده است.
"آل سعود" به شدت در حال عقبگرد است. زيرا با وجود شيطان آمريكايي و حمايت اسرائيلي، ديگر نفتي كه تمايلات و هوسهاي آنان را تغذيه ميكرد، مانند قبل توليد نميشود. دنيا بايد متوجه شود كه اقتصاد در حال فروپاشي است.
من جزئيات را بررسي كردم و از آنها سخن گفتم و هيچ چيزي را از خودم نگفتم. اينها مطالعات افراد متخصص در صنعت نفت است. در دوره سالهاي 1930 تا 1960 عربستان سعودي يكي از دفاتر فرعي "آمريكاي بزرگ" بود. آمريكا به دليل اينكه نفت عربستان را هميشه براي خود ميديد، احساس امنيت مي كرد. نفتي كه زير شنها بود. ما بخش نفت عربستان را بنا نهاديم و با تلاشهايمان، حق كامل و آسان دستيابي به نفت خام اين كشور را كسب كرديم.
* وحشت آمريكا و بحران نفت در سال 1973
بحران نفت در سال 1973 و با آغاز جنگ عراق و ايران و احتمال كشيده شدن جنگ به كشورهاي عربي حوزه خليج فارس، آغاز شد.
اين كابوس موجب كاهش رشد اقتصاد دنيا شد. و كارشناسان بحرانها در دولت آمريكا و خارج از آن سئوالهاي نگران كننده اي را مطرح كردند. حملات كدام مناطق نفتي و زيرساختهاي عربستان سعودي را تهديد ميكند؟ پيامدهاي كوتاه مدت و بلند مدت قطع نفت چيست؟ پيامدهاي اقتصادي آن چه خواهد بود؟ .
كارشناسان بحرانها به اين نتيجه رسيدند كه تأسيسات نفت خام در "بقيق" ضعيفترين منطقه در تأسيسات نفتي عربستان سعودي است. اين تأسيسات با توليد روزانه هفت ميليون بشكه نفت، "گودزيلاي" تأسيسات نفتي عربستان به شمار ميآيد.
به صورت كلي، كارشناسان به اين نتيجه رسيدند كه هر حمله اي به "بقيق" به مخازن نفت، به تأسيسات كروي مانندي كه براي كاهش فشار در جريان پالايش از آنها استفاده ميشود، خسارتهاي فراواني را وارد ميكند.
هرگونه حمله نيمه سنگين و موفق به تأسيسات "بقيق" موجب نشتي هفت درصد در ميليون ماده (سمي) "سولفيد هيدروژن" ميشود. اثر اين ماده از بين خواهد رفت ولي نه آن قدر سريع كه از مرگ كارگران در اين تأسيسات و وارد شدن آسیب های جدي به ساكنان اطراف آن جلوگيري كند. علاوه بر اين گاز دي اكسيد كربن به قلب تأسيسات نفتي سعودي نشت خواهد كرد. اين امر مانعي در فرايند بازسازي خواهد شد و بازسازي تأسيسات را يك ماه به تأخير خواهد انداخت.
حمله به "بقيق" توليد نفت خام را به اندازه يك سوم مصرف روزانه آمريكا كاهش مي دهد.
سناريوي بقيق، يكي از چندين سناريوهايي است كه كارشناسان بحرانها در دوره ريگان مطرح كردند. البته اين سناريوها جزئي بود زيرا مجموعه بسيار غني نفت عربستان، هدف قرار گرفته است. هر مقدار نفتي كه استخراج و توليد و صادر ميشود در معرض تهديد است.
جغرافياي شرق منطقه عربستان را كه چاههاي نفتي عظيمي در آنجا قرار دارد، به اين مسائل اضافه ميكنم؛ شنهاي متحرك به سوي خليج فارس حركت مي كند .. اين موضوع بدترين كابوس را براي امنيت ملي ايجاد كرده است. كاهش زيرساختهاي نفتي عربستان مانند آن است كه افرادي ماهي ها را براي صيد درون بشكه بريزند. اين مسأله فرصتها نيست، بلكه مسأله مرداني قوي است و اينكه آنها چه كاري مي توانند انجام دهند؟
عربستان سعودي بيش از 80 حوزه نفت و گاز فعال و بيش از هزار چاه نفت خوب دارد. ولي "الجعيمه" و سكوي "القياس" كه در 11 كيلومتري ساحل است، بيشتر از همه مناطق ديگر در معرض هجوم قرار دارد. 4 لوله نفت زير آب نفت خام را از سكوي زميني تغذيه مي كند. اين سكو همچنين 5 مركز جداگانه را تغذيه مي كند ومي تواند 2.5 ميليون بشكه نفت و انواع سوخت ديگر را به نفتكش ها منتقل كند.
در يك روز عادي، حدود 4.3 ميليون بشكه نفت از طريق ايستگاه "الجعيمه" از عربستان خارج ميشود. هر حمله اي كه تأسيسات سكوي "القياس" را هدف قرار دهد و به نيمي از شناورهاي موجود در ساحل خسارت وارد كند، و به مخازن زميني صدمه بزند، توليد نفت پس از دوماه به 1.6 تا 2.6 ميليون بشكه كاهش خواهد يافت و 7 ماه زمان نياز است تا اين منطقه دوباره به ظرفيت قبلي خود باز گردد.
گروهي از كماندوها روي قايق مي توانند به چنين كاري دست بزنند. آبهاي سواحل شبه جزيره يكي از خطرناكترين مناطق روي زمين است؛ در اين مناطق امكان غرق شدن ناوهاي بزرگي مانند يو اس اس كول وجود دارد.
خطر تأسيسات نفت رأس التنوره كمتر از "الجعيمه" است. اين تأسيسات روزانه 4.5 ميليون بشكه نفت صادر مي كند و در اين منطقه مجموعه متنوعي از اهداف وجود دارد.
"جزيره البحر" به وسيله مجموعه اي پيچيده از مخازن و خطوط لوله و پمپ به لوله هاي "الجعيمه" متصل شده است. اين تأسيسات زميني از هوا و زمين در معرض حمله قرار دارد.
"رأس التنوره" در صد كيلومتري شمال قطر نيز منطقه اي براي تجمع اصولگرايان اسلامگرا است.
"ينبع" در درياي سرخ در برابر هر حمله اي مصون است. به گفته مهندسان در صورت حمله، اين تأسيسات فقط نياز به انتقال روزانه هزار بشكه به يك ايستگاه ديگر است.
البته خسارت چنين حملاتي از نظر اقتصادي بدتر از انفجار بمب هسته اي در مركز منهتن يا كنار كاخ سفيد است.
عربستان سعودي در گذشته تكيه گاه آمريكا در كشورهاي عربي خاورميانه بود. اين كشور نفت ما را زير شن هاي خود انبار كرده بود. عربستان حتي اگر ضد آمريكا شود هيچگاه نميتواند صادرات نفت را متوقف كند، زيرا اين امر به معناي خودكشي اين كشور خواهد بود.
* تبديل فرصتها در عربستان به تهديد
البته همه اين مسائل مربوط به قبل از صبح 11 سپتامبر 2001 بود. پيش از آن كه 15 سعودي و 4 شهروند تبعه كشورهاي عربي 4 هواپيماي تجاري را بربايند و آنها را با سرنشينانش به سوي ساختمانهاي نيويورك و واشنگتن و اراضي زراعي شانكسويل در ايالت پنسيلوانيا هدايت كنند؛ قبل از آنكه اسامه بن لادن به محبوبترين فرد در تاريخ عربستان تبديل شود؛ قبل از آنكه همه بدانند كه همسر سفير سعودي در واشنگتن براي ربايندگان (هواپيماها) پول مي فرستاد. معادلات اكنون تغيير كرده است. و اين گزارش به شوراي امنيت سازمان ملل متحد رسيد كه عربستان سعودي از سال 1992 به مدت ده سال نيم ميليارد دلار به القاعده داده است. معادلات قديمي همگي از برنامه خارج شد و واقعيت هاي جديد قابل اطمينان نيستند.
5 خانواده به صورت جداگانه حدود 60 درصد از ذخاير نفت دنيا را در اختيار دارند؛ ولي آل سعود در عربستان بیش از يك سوم اين ذخاير را در دست دارند .. يك بشكه از هر پنج بشكه اي كه در دنيا مصرف مي شود. اين درحالي است كه در مساجد عربستان سعودي مردم به نفرت از غرب و دنياي غير اسلام دعوت مي شوندو مدارس ديني در عربستان به پناهگاهي براي افراطيها و تروريستها تبديل شده است .. در بالي، كنيا، بوسني، چچن، و منهتن مدارسي ايجاد شده كه همگي به عربستان سعودي مرتبط هستند.
آل سعود از ترس جريانهاي متعصب پول هاي خود را از حسابهايشان در بانكهاي سوييس بيرون مي كشند. البته هيچگاه فراموش نمي كنيم كه آل سعود براي تأسيس اين مدارس چك امضا كرده است.
آل سعود به همين دليل از جريانهاي افراطي اسلامگرا را در منطقه خاورميانه، آفريقا، آسياي ميانه، و كل آسيا حمايت مالي مي كند.
اين رشوه ها براي منحرف كردن توجه مسلمانان از دارايي هاي به سرقت رفته نزد آل سعود است؛ سرمايه هايي كه اين خاندان جمع مي كنند تا با آن بتوانند از صحرا به ويلاهاي خود در سواحل و آپارتمانهايشان در پاريس، لندن و نيويورك بگريزند.
به همين دليل است كه مجبور مي شويم كه بگوييم اگر آل سعود خودشان نتوانند خود را درمان كنند، ما بايد چاه هاي نفت آنان را تحت كنترل خود در آوريم.
اگر به اين وضعيت برسيم چه كسي اين كار را انجام خواهد داد؟ آينده مشخص نيست؛ مواضع عربستان در خصوص اصلاحات دموكراتيك چيزي بيشتر از سرپوش است. شايد جنگ آمريكا در عراق بار ديگر همه احتمالات گذشته را تضعيف كرده است. همه چيز از انتفاضه جمعي اسلامگرايان ضد غرب كافر حكايت دارد. با توجه به اينكه به اندازه كافي در خاورميانه چندين سال را سپري كرده ام، ميدانم كه در جايي مثل عربستان سعودي همه چيز به صورت طبيعي به سوي تركيبي قابل اشتعال پيش مي رود.
در آنجا (عربستان) خشم شديدي ضد غرب و آل سعود وجود دارد. در آنجا (مردم) قانع شده اند كه پول نفت خاندان حاكم را فاسد كرده و سران سعودي با دادن اجازه ورود به نيروهاي آمريكايي به عربستان، به خاك كشورشان توهين كرده اند.
رهايي از وجود نظامي آمريكا (به حل اين مسأله) كمك ميكند، ولي خشم مردم از خاندان حاكم بسيار فراتر از موضوع حضور آمريكاييها است. جامعه عربستان از آل سعود به دليل شكست در حمايت از شهروندان مسلمان در فلسطين و عراق و ناتواني در برابر به ذلت كشيده شدن مسلمانان، انتقاد مي كند.
در آغاز هزاره جديد، بسياري از سعوديها معتقدند كه اگر همگي به صحرا باز گردند و زندگي خود را با خرما و شير شتر سپري كنند، اوضاع كشورشان از اكنون بهتر خواهد شد.
* عربستان در انتظار انفجار است
در سالهايي كه به عنوان افسر سي. آي. اي در مناطقي مانند لبنان، سودان، شمال عراق و آمريكا به كشورم خدمت كردم، آموختم كه مسلمانان آسياي ميانه چيز ديگري هستند. شاهد رنجها و كشتاريي بودم كه آمريكا همواره پس از آن سر خود را در شن فرو مي كرد. عربستان سعودي مانند بشكه اي از باروت در انتظار انفجار است.
ربع قرن تلاش كردم تا ريشه خشونتها در خاورميانه را بفهمم. من اين موضوع را بعد از 11 سپتامبر آغاز نكردم و براي آن به عربستان سعودي و نفت خام اين كشور توجه نداشتم. خواستم بيشتر درباره اخوان المسلمين بدانم: آنها چه كساني هستند، چگونه فعاليت مي كنند و چرا آمريكا مسأله آنان را در اماكن دور افتاده و يمن و افغانستان به عنوان یک موضوع مشترك در نظر گرفته است.
به برخي پاسخ ها رسيدم. مي دانستم كه اين موضوع من را به دو راه مي رساند . رياض و واشنگتن و نفتي كه اين دو را به يكديگر پيوند مي دهد.
از نظر من اين مسأله به سه موضوع مربوط مي شود. - آيا همه كساني كه در جزيره العرب به دنبال سرنگوني ال سعود هستند، دست در دست يكديگر قرار مي دهند تا قدرت كافي را براي اين كار داشته باشند؟ اين كار به نظر ساده مي ايد ولي باور كنيد كه مسائل اين چنين نيست.
- آيا از آل سعود به اين دليل كه قدرت حاكم است، حمايت مي شود؟
- آيا واشنگتن توانايي آن را دارد كه واقعيتها را در عربستان دريابد؟ يا اينكه دخالت چنداني در عربستان نداشته و مي گويد كه چيزي نمي بيند و دخالتي نمي كند؟ العالم ادامه دارد...
۱۳۹۲/۱۰/۱۲ - ۰۷:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]
صفحات پیشنهادی
ترجمه خوابیدن با شیطان / بخش 2
ترجمه خوابیدن با شیطان بخش 2 يكي از افسران عملياتي سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمريكا در كتاب جنجالي خود به نحوه پيدايش تروريسم تكفيري در منطقه خاورميانه و ارتباط عربستان و آمریکا با این موضوع پرداخته است شبكه خبري العالم براي نخستين بار ترجمه مهمترين بخشهاي اين كتاب را در چنددر سومين روز از دي ماهغلظت آلايندههاي هواي اراك از حد مجاز گذشت
در سومين روز از دي ماهغلظت آلايندههاي هواي اراك از حد مجاز گذشت مديركل حفاظت محيط زيست استان مركزي از افزايش غلظت آلايندههاي هواي اراك در سومين روز از دي ماه خبر داد امير انصاري امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراك اظهار داشت امروز همزمان با سومين روز از دي ماه غلظت آلاينراهبرد مناسب توسعه صنعتي كشور(بخش سوم)؛بهبود فضاي كسب و كار و اقتصاد دانش بنيانصابر ميرزايي، 4 مهر 92
راهبرد مناسب توسعه صنعتي كشور بخش سوم بهبود فضاي كسب و كار و اقتصاد دانش بنيانصابر ميرزايي 4 مهر 92 در دو مطلب قبلي با عنوانهاي راهبرد مناسب توسعه صنعتي كشور بخش اول رويكرد آمايش صنعتي راهبرد مناسب توسعه صنعتي كشور بخش دوم رويكرد برنامه هاي پروژه محور به بخشهايي از اين موضاسكاي نيوز عربي:در سومين سالروز انقلاب تونس مردم از اوضاع اقتصادي اين كشور ناراضي اند
اسكاي نيوز عربي در سومين سالروز انقلاب تونس مردم از اوضاع اقتصادي اين كشور ناراضي اند تهران واحد مركزي خبر سياسي 1392 09 26 00 07 15 20 پس از گذشت سه سال از انقلاب تونس اوضاع اقتصادي و سياسي در اين كشور همچنان نابسامان است شبكه اسكاي نيوز عربي گزارش داد امروز سومين سالروز اهفته سوم ليگ برتر واترپلودانشگاه آزاد در خانه مغلوب شد/ پيروزي ارزشمند براي اميديه
هفته سوم ليگ برتر واترپلودانشگاه آزاد در خانه مغلوب شد پيروزي ارزشمند براي اميديه مصاف تيمهاي قدرتمند نفت اميديه و دانشگاه آزاد در ديدار نخست هفته سوم ليگ برتر واترپلو گروه A به سود تيم اميديه به پايان رسيد به گزارش خبرگزاري فارس در ديدار نخست هفته سوم ليگ برتر واترپلو دو تيمهفته سوم از دور برگشت ليگ برتر كشتي آزاد - جام ولايتپيروزي گروه ساختماني كفايتي مقابل استيل آذين ايرانيان
هفته سوم از دور برگشت ليگ برتر كشتي آزاد - جام ولايتپيروزي گروه ساختماني كفايتي مقابل استيل آذين ايرانيان تيم كشتي آزاد گروه ساختماني كفايتي مشهد از سد تيم استيل آذين ايرانيان گذشت به گزارش خبرگزاري فارس و به نقل از روابط عمومي فدراسيون كشتي ديدار هفته سوم و پاياني مرحله مقدماتواگذاري سهام شركت ملي حفاري به صورت هلدينگ در چهار بخش/حركت تدريجي از روزمزدي به كارمزديدر انجام پروژه ها
واگذاري سهام شركت ملي حفاري به صورت هلدينگ در چهار بخش حركت تدريجي از روزمزدي به كارمزدي در انجام پروژه ها جوادي گفت قبل از اينكه سهام ملي حفاري واگذار شود بايد ساختار آن اصلاح شود زيرا اين شركت بيش از حد بزرگ شده و اگر ساختار آن متناسب و بر مبناي دانش تخصصي شكل نگيرد با واآیا بابانوئل «بخشنده» است و حاجیفیروز «گدا»؟!
آیا بابانوئل بخشنده است و حاجیفیروز گدا یک اسطورهشناس گفت شخصیتی که امروزه از بابانوئل و حاجیفیروز میشناسیم با تصویری که در متون کهن از این اشخاص وجود دارد متفاوت است به گزارش نامه نیوز بهار مختاریان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد درک شخصیتهای نمادین جشنهای فرهنگ ایافتخاري در گفت و گو با فارس خبر دادبررسي بودجه بخش فرهنگ در جلسه امروز كميسيون فرهنگي
افتخاري در گفت و گو با فارس خبر دادبررسي بودجه بخش فرهنگ در جلسه امروز كميسيون فرهنگي نماينده مردم تهران در مجلس از بررسي بودجه بخش فرهنگ در جلسه امروز كميسيون فرهنگي خبر داد لاله افتخاري نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به جلسه امروز كميسيون فرهنگي مجلس گفت درمذاكرات كارشناسي ايران و 1+5 به روز سوم كشيده شد
مذاكرات كارشناسي ايران و 1 5 به روز سوم كشيده شد مذاكرات كارشناسي ايران و كشورهاي گروه ۱ ۵ كه روز پنجشنبه از سر گرفته شده بود به روز سوم كشيده است و دستكم در روز شنبه ادامه پيدا ميكند به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از بيبيسي ديپلماتها به خبرگزاريها گفوزير نيرو:آب شيرين از بخش خصوصي ميخريم/سومين نشست شوراي عالي آب هفته آينده
وزير نيرو آب شيرين از بخش خصوصي ميخريم سومين نشست شوراي عالي آب هفته آينده وزير نيرو با بيان اينكه سومين نشست شوراي عالي آب هفته آينده برگزار ميشود گفت چنانچه بخش خصوصي اقدام به شيرين كردن آبهاي لب شور و آب درياها كند وزارت نيرو با رقمهاي بسيار خوبي اين آب را از بخش خصوصي خپيروزي نايمخن در حضور 84 دقيقهاي جهانبخش
پيروزي نايمخن در حضور 84 دقيقهاي جهانبخش تيم نايمخن در جام حذفي هلند به پيروزي رسيد نايمخن که پنجشنبه شب در مرحله دوم جام حذفي هلند در حضور بيش از 10 هزار تماشاگر ميهمان خرونينخن بود به برتري يک بر صفر دست يافت و صعود کرد سورن ريکس در دقيقه 45 تک گل نايمخن را در اين بازيبخشدار بردخون:نهم دي روز عشق به ولايت است
بخشدار بردخون نهم دي روز عشق به ولايت است بخشدار بردخون گفت نهم دي روز تجلي بصيرت و عشق به ولايت است به گزارش خبرگزاري فارس از بوشهر مسعود محمّدپور صبح امروز در جلسه شوراي اداري بردخون اظهار داشت بصيرت و وقت شناسي مردم تبعيت از ولايت و رهبري داهيانه مقام معظم رهبري و تجلي غي-
گوناگون
پربازدیدترینها