واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: مذاكرات كارشناسي ايران و 1+5 به روز سوم كشيده شد
مذاكرات كارشناسي ايران و كشورهاي گروه ۱+۵ كه روز پنجشنبه از سر گرفته شده بود، به روز سوم كشيده است و دستكم در روز شنبه ادامه پيدا ميكند.
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از بيبيسي، ديپلماتها به خبرگزاريها گفتهاند اين مذاكرات همچنان ادامه دارد.
مذاكرات كارشناسي ايران و شش قدرت جهان، اواخر دو هفته پيش به دنبال توسعه فهرست تحريمهاي آمريكا متوقف شد اما شامگاه پنجشنبه از سر گرفته شد.
دور قبلي اين مذاكرات در وين و با حضور نمايندگاني از آژانس بينالمللي انرژي اتمي برگزار ميشد اما با انتشار خبر افزودهشدن نام ۱۹ فرد و شركت ايراني به فهرست تحريمهاي پيشين آمريكا، گروه مذاكرهكنندگان ايران با ترك مذاكره به تهران بازگشت.
مقام هاي ايراني گفته بودند اين اقدام آمريكا خلاف "روح توافق ژنو" بوده كه طي آن تصويب تحريمهاي جديد عليه ايران متوقف و اجراي برخي از تحريمهاي پيشين معلق شود.
كارشناسان ايران و گروه ۱+۵ در حال حاضر بر سر چگونگي اجراي مفاد اين توافق مذاكره ميكنند.
گروه ۱+۵ شامل پنج عضو دائمي شوراي امنيت (آمريكا، بريتانيا، چين، روسيه، فرانسه) و آلمان است.
رياست گروه ايراني مذاكرات كارشناسي ژنو را حميد بعيدينژاد، مديركل سياسي و بينالمللي وزير امور خارجه برعهده دارد و كارشناسان اتمي، بانكي، نفت و حمل و نقل نيز او را همراهي ميكنند. معاون كاترين اشتون، مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا هم به نمايندگي از شش كشور در اين مذاكرات شركت دارد.
مذاكرات كارشناسي در حالي در جريان است كه در ايالات متحدي گروهي از سناتورها طرحي براي تشديد تحريم ايران پيشنهاد دادهاند.
اين طرح، واكنش قاطع دولت آمريكا را در پي داشته و سخنگوي كاخ سفيد گفته است اگر چنين طرحي تصويب شود، رئيسجمهوري ايالات متحده آن را وتو خواهد كرد.
خود اوباما هم روز جمعه در نشست مطبوعاتي پايان سال، تاكيد كرد مخالف اين تحريمهاي بيشتر است چون فعلا لزومي براي آنها نيست.
رئيسجمهوري آمريكا بر اهميت دنبالكردن توافق اوليه ژنو براي دستيابي به يك راهحل مسالمتآميز براي مسئله هستهاي ايران پافشاري كرده است.
در همين حال ده سناتور بانفوذ دموكرات كه رياست كميتههاي مختلفي را در مجلس سنا به عهده دارند، در نامهاي خطاب به رهبر اكثريت سنا، با تحريم بيشتر ايران مخالفت كردهاند.
اگر نهايتا طرح سناتورهايي كه حامي شدتعمل عليه ايران هستند تصويب شود و باراك اوباما آن را وتو كند، آنگاه بايد هم در مجلس نمايندگان و هم در مجلس سنا دو سوم آرا را كسب كند تا وتو رئيسجمهوري بياثر شود.
با تعطيلات سال نو در سنا، بررسي چنين طرحي به هفتههاي آينده موكول شده است.
انتهاي پيام/
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]