محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843456349
10 مهارتی که سپر اجتماعی در برابر خشونتهای خانگی است
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: 10 مهارتی که سپر اجتماعی در برابر خشونتهای خانگی است
نتایج یک پژوهش در کشور نشان میدهد: تحصیلات پایین مردان ارتباط بسیار معناداری با خشونت آنها علیه همسران دارد.
آفتاب: به گزارش ایسنا این پژوهش نخست به اهمیت جایگاه خانواده به عنوان کوچکترین واحد اجتماعی و در عین حال بزرگترین و تاثیرگذارترین واحد تربیتی در جوامع اشاره دارد و تاکید میکند که این نهاد میتواند منشأ تحولات عظیم فردی، اجتماعی و رشد ارزشهای انسانی در میان اعضای آن باشد. اما متاسفانه امروز نسبت به گذشته به این نهاد کوچک اجتماعی بهایی کمتر داده شده و در نتیجه جایگاه ارزشمند و حیاتی این نهاد مقدس نیز رنگ باخته است. شاید از همین روست که همه روزه بویژه در کلانشهرها، بیش از پیش شاهد افزایش مشکلات و نابسامانیهای خانوادگی و سیر صعودی آمارهای تکاندهنده و رو به رشد طلاق، کودکآزاری، همسرآزاری، فقر، بزهکاری، اعتیاد، خودکشی، فرار و ... که همگی حکایت از عدم رعایت حقوق و حریم خانواده توسط اعضای آن دارند، هستیم.
بر اساس این پژوهش از مهمترین آسیبهای اجتماعی که در خانوادهها شایع است میتوان به همسرآزاری اشاره کرد. همسرآزاری از طریق اعمال خشونت توسط یکی از زوجین به وجود میآید. خشونت عملی است که با قصد ایجاد درد و جراحت جسمی و روحی و عاطفی علیه فرد دیگر انجام میشود و خشونت خانگی و یکی از رایجترین آنها همسرآزاری، به صورت خشونت فیزیکی، جنسی، روانی، اقتصادی و اجتماعی مطرح میشود.
بررسیها نشان میدهند که خشونت و بدرفتاری نسبت به همسر در بسیاری از کشورهای جهان پدیدهای شایع و به عنوان یک مشکل جدی اجتماعی مطرح است. میزان خشونت علیه زنان در تمامی کشورها، حتی کشورهای پیشرفته که قوانین محکمی برای جلوگیری از خشونت وضع کردهاند نگرانکننده است.
مطالعهای تحلیلی در آمریکا نشان داده است که آزار و اذیت که با هدف کنترل انجام میپذیرد، 90 درصد از سوی مردان نسبت به زنان بوده و 7- 8 درصد از سوی زنان نسبت به مردان و 2-3 درصد هم دو جانبه بوده است.
بر اساس آمارهای بینالمللی حداقل یک نفر از هر پنج زن در دنیا، در طول زندگیشان توسط یک یا گروهی از مردان مورد خشونت جسمی یا جنسی قرار میگیرند. خشونت علیه زنان معمولا با خشونت علیه کودکان نیز همراه است و چنانچه زن و کودکی در معرض آن قرار گیرند سلامت جامعه به کلی تهدید میشود؛ این درحالیست که با در نظر گرفتن این که اکثر افراد خشونت دیده خود به نوعی عامل خشونت در آینده میشوند، سیکل معیوب خشونت سبب خشونت بیشتر خواهد شد.
طبق برآورد انجمن پزشکی آمریکا، سالانه 2 تا 4 میلیون نفر از زنان با خشونت مواجه میشوند و هر زن در طول عمرش به احتمال 20 تا 30 درصد در معرض خشونت قرار میگیرد.
این پژوهش که با همکاری سید مسعود فاطمی، ریحانه داوودی، محمد فشارکی و اصغرگلافشانی انجام شده، در ادامه به پیامدهای روانی خشونت اشاره میکند که از آن جمله افسردگی، سوءمصرف مواد، احساس بیکفایتی، فقدان حرمت خود،اختلالهای خلقی و اضطرابی بخصوص تنیدگی پسضربهای ، رفتارهای خود تخریبی و اقدام به خودکشی است.
در این میان و بنا بر تاکید محققان، حمایت اجتماعی به عنوان یک سپر و عامل محافظتکننده در برابر پیامدهای منفی بدرفتاری میتواند در پیشگیری از بروز اختلالهای روانی قربانیان خشونت خانگی، مقابله بهتر با شرایط خشونتآمیز و کاهش بدرفتاری در روابط زناشویی مؤثر باشد؛ لذا به نظر میرسد مهارتهای زندگی میتواند بر رشد رفتارهای مطلوب و سازنده افراد خانواده و از سوی دیگر در کاهش رفتارهای ناسازگار تاثیرگذار باشد.
بر اساس تحقیق حاضر، مهارتهای زندگی عناصری را شامل میشود که سطح سازگاری و عملکرد ثابت سودمند را مهیا میسازد. این تواناییها فرد را قادر میسازد مسوولیت نقش اجتماعی خود را بپذیرد و بدون آن که سلامت روانی خود و همنوعانش را به خطر اندازد، با توقعات و چشمداشتهایی که در روابط بین اعضای جامعه موجود است، به شکل موثری مواجه شود. منظور از مهارتهای زندگی مهارتهایی است که شخص در موقعیتهای سخت و استرسآور از آنها استفاده میکند.
اما این پژوهش مهارتهای زندگی را شامل 10 مهارت میداند که فرد را در برابر خشونت خانگی محافظت میکند و عبارتند از توانایی برقراری ارتباط موثر اجتماعی، برقراری رابطه موثر بین افردی، تصمیمگیری، مهارت حل مساله، مهارت مقابله با هیجان، مهارت مقابله با استرس، تفکر نقادانه، تفکر خلاق، همدلی و نیز خودآگاهی.
در یک تحقیق نشان داده شده است که آموزش مهارتهای زندگی موجب بهبود شاخص سلامت روانی (استرس خانوادگی و پذیرش اجتماعی) در گروههای شرکتکننده بوده است.
تحقیق حاضر تاکید دارد که با توجه به اهمیت نقش این مهارتها در ارتقای بهداشت روانی،افزایش قدرت سازگاری، عزت نفس، مقابله با کشمکشها و موقعیتهای مختلف زندگی، بالا بودن ظرفیت فردی و اجتماعی و احتمالا پیشگیری از تعارضات زناشویی و همسرآزاری، اعتیاد، فحشا و ... ضروری است به بررسی مهارتهای زندگی در خانوادهها پرداخته شود.
همواره آدمی در طول حیات خود با بازدارندهها برخورد میکند که هر انسانی با توجه به هوش اجتماعی خود برای حل و کنار زدن موانع پیش آمده برنامهریزی میکند؛ لذا اشخاصی که فاقد دانش و مهارت لازم هستند، دچار آسیبپذیری بیشتری میشوند. برخورداری از مهارتهای مقابلهای (مهارتهای زندگی) و داشتن کلید منابع اصلی به آدمی این امکان را میدهد تا به بهترین روش موجود موانع را کنار بزند؛ لذا یکی از سودمندترین مهارتهای مقابلهای مهارتهای زندگی است.
پژوهش پیش رو بر روی 120 زوج مراجعهکننده به دادگاه خانواده شهر تهران به بررسی میزان آگاهی این افراد در حیطه مهارتهای زندگی پرداخته و با 32 سوال ، تصمیمگیری، مهارت حل مساله، مهارت مقابله با هیجان، و مهارت مقابله با استرس را به عنوان چهار زیرگروه مهم مهارتهای زندگی مورد سنجش و ارزیابی قرار داده است.
در این پژوهش اکثر زوجین در گروه زیر 25 سال بودند و سطح تحصیلات آنها بیانگر آن بوده که بیشترین درصد در گروه دیپلم و کمترین در گروه دانشگاهی قرار داشتند. همچنین بیش از 52 درصد زوجین، مستاجر بودند.
یافتههای حاصل از این پژوهش نشان داد مهارتهای حل مساله ، تصمیمگیری، مقابله با استرس و مقابله با هیجان در مردانی که همسرآزاری بیشتری داشتند، به طور معناداری پایینتر از زنان است.
بر اساس این یافتهها، در 64.3 درصد مردان مراجعهکننده به دادگاه خانواده مهارتهای زندگی ضعیف بوده و میزان همسرآزاری در آنها متوسط بوده است. از سویی دیگر بیش از 80.8 درصد زنان مراجعهکننده دارای مهارت زندگی متوسطی بودند که میزان همسرآزاری کمی داشتند.
نتایج حاصل از این پژوهش حاکیست مردانی که همسرآزاری بیشتری دارند،از مهارتهای زندگی کمتری نسبت به زنان برخوردارند و این مساله باعث خشونت بیشتر در خانواده میشود. البته آمارهای جهانی نیز موید این مساله است که زنان بیش از مردان در معرض آسیب ناشی از خشونت خانگی هستند.
نتایج بررسی شدت همسرآزاری و رابطه آن با مهارتهای زندگی در این پژوهش، با برخی پژوهشهای دیگر نیز همخوانی دارد و با توجه به نتایج این مطالعه ضروری است که خانوادهها با راهکارهای کنارآمدن با مهارتهای زندگی آشنا شوند تا بتوانند با کنترل خشم و اضطراب و افسردگی آرامش را جایگزین خشونت و دیگر حالات هیجانی در خانواده کنند.
بررسی عوامل دموگرافیک نتایج نیز نشان داد مردانی که دارای تحصیلات پایینتری هستند به طور معناداری همسرآزاری بیشتری داشتند.
افزون بر عوامل ارتباطی و تعاملی خشونت ، مشکلات ارتباطی دیگر نیز به ابراز خشونت بر همسر میانجامد.
محمدخانی نیز در یک تحقیق نقش عوامل ارتباطی را در بروز خشونت همسران سنجیده است که این عوامل عبارت از مدیریت خشم، سابقه بزهکاری، تعارض ، مشکلات ارتباطی، خصومت جنسی، اسنادهای منفی، حسادت، آشفتگی ارتباطی، سابقه آزار جنسی ، کنترل خود و اجتماعی شدن خشونت بوده است. این پژوهش نشان داده مردان مرتکب خشونت به طور معناداری به مسائل شخصی و ارتباطی بیشتری مبتلا بودهاند.
اجباری بودن ازدواج و تعدد زوجات نیز از امور موثر در بروز خشونت خانگی علیه زنان به شمار میرود. بر اساس تحقیق عبدیپور 90 درصد خانوادههایی که در آنها خشونت مشاهده شده، ازدواج تحکمی و اجباری داشتهاند.
یک تحقیق توسط هاشمینسب در کشور نیز نشان داده است که 23.5 درصد زنانی که به اجبار و 7.8 درصد زنانی که با رضایت ازدواج کردهاند تحت خشونت فیزیکی همسرانشان قرار گرفتهاند.
طبق بررسیهای این پژوهش، مطالعه بر روی مهارتهای زندگی و همسرآزاری نشان داده است که ایمنی در خانواده با آموختن و بکارگیری این مهارتها در بین همسران تفاهم در بین آنها را بالا برده و نتیجتا از میزان پرخاشگری خانگی کم خواهد شد.
بیانیه شماره 239 سازمان بهداشت جهانی در سال 2008 نیز نشان داده است که در کشورهای صنعتی خشونت خانگی تا 20 درصد و در کشورهای جهان سوم تا 70 درصد وجود دارد.
در پژوهش حاضر میزان همسرآزاری در زنان مورد بررسی 117 درصد متوسط بوده که از این تعداد حدود 10 درصد خشونت دو طرفه بوده است و حدود 7 درصد خشونت فقط علیه مردان بوده است؛ این بدان معناست که نمیتوان تمام خشونتهای خانگی را فقط به خشونت مردان علیه زنان نسبت داد.
نکته مهم تحقیقات انجام شده آن است که آموزش مهارتهای زندگی در کوتاهمدت فقط برای مدتی میتواند از خشونتهای خانگی بکاهد اما اگر این آموزشها به نوجوانان و جوانان داده شود نتایج مطلوبتری دربرخواهد داشت.
با توجه به نتایج این پژوهش نیز بهترین زمان برای فراگیری مهارتهای زندگی در دوران نوجوانی و سنین مدرسه است و این تحقیق توصیه کرده است که در برنامههای آموزشی مدارس برای دانشآموزان مقاطع مختلف، برنامه آموزشی مهارتهای زندگی گنجانده شود. همچنین در مقاطع دانشگاهی با برنامهریزی آموزشی مدون و اجرای برنامه آموزشی در جهت مهارتهای زندگی گامی موثر بر کاهش معضلات خانوادگی انجام شود. همچنین در وسایل ارتباط جمعی و آموزشی با اجرای برنامههای آموزشی مهارتهای زندگی به خصوص جوانان ، پدران و مادران میتوان اهمیت مهارتهای زندگی را در تقویت اعتماد به نفس ، خودپنداری معنوی و سازگاری افراد گوشزد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]
صفحات پیشنهادی
با شكست خانگي برابر دانش فريدونكناراوضاع صباي قم در ليگ برتر فوتبال بحراني شد / صبا در مسير سقوط
با شكست خانگي برابر دانش فريدونكناراوضاع صباي قم در ليگ برتر فوتبال بحراني شد صبا در مسير سقوط تيم فوتبال نوجوانان صباي قم در ديداري خانگي از رقابتهاي ليگ برتر فوتبال نوجوانان باشگاههاي كشور به دانش فريدونكنار باخت تا در آستانه سقوط قرار بگيرد به گزارش خبرگزاري فارس از قممديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي: بانوان، متقاضيان اصلي مشاغل خانگي در استان البرز
مديركل تعاون كار و رفاه اجتماعي بانوان متقاضيان اصلي مشاغل خانگي در استان البرز بيش از 80 درصد تقاضا براي ايجاد مشاغل خانگي در استان البرز مربوط به بانوان است مديركل تعاون كار و رفاه اجتماعي بانوان متقاضيان اصلي مشاغل خانگي در استان البرز ايلنا مديركل تعاون كار و رفاه اجشکست خانگي سوانسي برابر اورتون
شکست خانگي سوانسي برابر اورتون تيم فوتبال اورتون به رده چهارم جدول ردهبندي ليگ برتر انگليس صعود کرد در يک ديدار ديگر از هفته هفدهم ليگ برتر انگليس سوانسي سيتي در خانه از اورتون رده پنجمي پذيرايي ميکرد که اين ديدار در نهايت با نتيجه 2 بر يک به سود اورتون خاتمه يافتچند نكته مهم در حاشيه افشاي فساد در تامين اجتماعي كفنپوشان و مدعيان هميشگي كجا هستند؟/ سكوت در برابر فساد نشا
چند نكته مهم در حاشيه افشاي فساد در تامين اجتماعي كفنپوشان و مدعيان هميشگي كجا هستند سكوت در برابر فساد نشانه چيست برخي از جوانان اين كشور گاه حاضر نيستند يك فيلم سينمايي بهخاطر مفسدههاي اخلاقي مترتب بر اكران آن نمايش داده شود اما گاهي در قبال زد وبندهاي باندهاي قدرت و ثروتهشدار رييس انجمن مددكاري اجتماعي درباره رشد 9 برابري ايدز در كشور
هشدار رييس انجمن مددكاري اجتماعي درباره رشد 9 برابري ايدز در كشور رييس انجمن مددكاري اجتماعي با بيان اينكه كودكان خياباني 4 5 درصد مبتلايان به HIV ايدز در كشور را تشكيل ميدهند گفت كودكان خياباني افراد با ريسك بالاي در معرض ابتلا به HIV ايدز هستند و عموما تعداد پسران مبتلا به امدير كل تعاون، كار و رفاه اجتماعي آذربايجان شرقي خبر دادپرداخت تسهيلات به متقاضيان طرحهاي پشتيبان مشاغل خانگي
مدير كل تعاون كار و رفاه اجتماعي آذربايجان شرقي خبر دادپرداخت تسهيلات به متقاضيان طرحهاي پشتيبان مشاغل خانگي تا سقف يك ميليارد ريال مدير كل تعاون كار و رفاه اجتماعي آذربايجان شرقي از پرداخت تسهيلات به متقاضيان طرحهاي پشتيبان مشاغل خانگي تا سقف يك ميليارد ريال توسط صندوق مهر امدرس علوم ارتباطات اجتماعي:عادت مسجد رفتن، نوجوانان را در برابر آسيبهاي اجتماعي مصون ميكند
مدرس علوم ارتباطات اجتماعي عادت مسجد رفتن نوجوانان را در برابر آسيبهاي اجتماعي مصون ميكند مدرس علوم ارتباطات اجتماعي گفت خانوادهها براي مصون ساختن نوجوانان خود از آسيبهاي اجتماعي تربيت ديني فرزندان را جدي بگيرند و با تشويق نوجوانان به مسجد رفتن و انجام فرايض ديني به آنهارييس انجمن مددكاري اجتماعي هشدار داد: رشد 9 برابري ايدز در كشور
رييس انجمن مددكاري اجتماعي هشدار داد رشد 9 برابري ايدز در كشور رييس انجمن مددكاري اجتماعي با بيان اينكه كودكان خياباني 4 5 درصد مبتلايان به HIV ايدز در كشور را تشكيل ميدهند گفت كودكان خياباني افراد با ريسك بالاي در معرض ابتلا به HIV ايدز هستند و عموما تعداد پسران مبتلا به اينخشونت عليه زنان در اجتماع ريشه در خشونتهاي خانگي دارد
خشونت عليه زنان در اجتماع ريشه در خشونتهاي خانگي دارد دبيركل جامعه اسلامي زنان گفت خشونت عليه زنان در اجتماع ريشه در خشونتهاي خانگي دارد چون زماني كه مردان راههاي تعامل صحيح با زنان را در خانه نياموزند در اجتماع نيز عليه آنان رفتارهاي خشونتآميز نشان ميدهند معصومه رضايي درئيس درمانگاه تأمين اجتماعي كاشمر:پارسال 2 برابر بيمه شده در درمانگاه كاشمر ويزيت شدند
رئيس درمانگاه تأمين اجتماعي كاشمر پارسال 2 برابر بيمه شده در درمانگاه كاشمر ويزيت شدند رئيس درمانگاه تأمين اجتماعي كاشمر گفت سال گذشته 2 برابر جمعيت بيمه شده در درمانگاه تامين اجتماعي كاشمر ويزيت شدند به گزارش خبرگزاري فارس از كاشمر محمد مراديان ظهر امروز در جلسه شوراي سلامت وشكست خانگي شهرداري تبريز برابر صدرنشين در هفته نهم
شكست خانگي شهرداري تبريز برابر صدرنشين در هفته نهم تبريز – خبرگزاري مهر تيم بسكتبال شهرداري تبريز با شكست خانگي برابر تيم صدرنشين سولن بهشت هيركان گرگان فرصت صعود در جدول را از دست داد به گزارش خبرنگار مهر هفته نهم رقابتهاي بسكتبال ليگ دسته اول باشگاه هاي كشور روز جمعه با انجامعاون اشتغال و سرمايهگذاري اداره كل تعاون كار و رفاه اجتماعي: ثبت نام بيش از 25هزار نفر در سامانه مشاغل خانگي
معاون اشتغال و سرمايهگذاري اداره كل تعاون كار و رفاه اجتماعي ثبت نام بيش از 25هزار نفر در سامانه مشاغل خانگي استان قزوين معاون اشتغال و سرمايهگذاري اداره كل تعاون كار و رفاه اجتماعي گفت 25 هزار و 131 نفر در سامانه مشاغل خانگي استان قزوين ثبت نام كردهاند به گزارش خبرگزاري برركورد پرسپوليس در بازيهاي خانگي/ آخرين شكست برابر دايي!
ركورد پرسپوليس در بازيهاي خانگي آخرين شكست برابر دايي تيم فوتبال پرسپوليس آخرين باري كه در ورزشگاه آزادي تن به شكست داد برابر تيمي بوده كه هدايت آن را علي دايي برعهده داشته است به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از سايت باشگاه پرسپوليس سرخپوشان پايتخت از روز 20 اسفند سال گذشته كه-
گوناگون
پربازدیدترینها