محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832265708
پایان دوران طلایی قاریان مصری/ معرفی ۵ استاد صاحبسبک تلاوت
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:
پایان دوران طلایی قاریان مصری/ معرفی ۵ استاد صاحبسبک تلاوت خبرگزای رسا - «عبدالباسط، منشاوی، شحات، مصطفی اسماعیل و شعیشع» پنج استاد صاحبسبکی هستند که با رحلت آنان دوران طلایی تلاوت مصر به پایان رسید.
به گزارش خبرگزاری رسا، مصطفی اسماعیل، محمد صدیق منشاوی، عبدالباسط محمد عبدالصمد، ابوالعینین شعیشع و محمد شحات انور پنج استاد صاحب سبک تلاوت قرآن کریم هستند که همگی اهل کشور مصر و در همه جهان شناخته شدهاند.
این اساتید به همراه برخی دیگر از قاریان سرشناس مصری در دورهای میزیستند که به دوران طلایی قاریان مصری معروف است و با درگذشت این اساتید این دوران هم غروب کرد، همچنین باوجود گذشت سالها از درگذشت این افراد هنوز سبک تلاوت آنان مورد استفاده بسیاری از قاریان قرار گرفته و صوت تلاوت آنان در بسیاری از رادیو و تلویزیونهای جهان پخش میشود.
در این گزارش به معرفی پنج استاد مطرح و صاحب سبک تلاوت قرآن کریم میپردازیم.
شحات محمد انور
شحات محمد انور در تاریخ 1 ژوئیه 1950 در قهلیه مصر به دنیا آمده است و در همان بدو تولد پدرش را از دست داد، اما پس از چندی به آموختن قرآن کریم مشغول و در 8 سالگی حافظ کل قرآن شد.
شحات در سن 10 سالگی فنون تجوید را نزد استاد سیداحمد فرارحی آغاز کرد و در جلسات اساتیدی مانند جوده ابوالسعود، سعید عبدالصمد زناتی و حمدی زامل شرکت میکرد تا جایی که با وجود سن کم، مهارت خاصی در تلاوت قرآن کریم پیدا کرد و همگان او را به عنوان یک قاری آیندهدار خطاب میکردند.
شحات انور در سال 1979 مجوز ورود به رادیوی مصر را دریافت کرد و پس از آن به منظور تلاوت به کشورهای زیادی از جمله جمهوری اسلامی ایران سفر کرد، همچنین این سفرها سبب شد آوازه این قاری قرآن کریم در سراسر جهان طنینانداز شود.
این استاد تلاوت قرآن کریم، سه پسر و شش دختر دارد که همگی حافظ کل قرآن هستند و در این بین انور شحات انور و محمود شحاتانور به قاریانی سرشناس تبدیل شدند که در کشورمان محبوب مردم هستند.
شیخ شحات محمد انور در 23 دیماه 1386 برابر با 2007 میلادی در سن 58 سالگی در یکی از بیمارستانهای تهران درگذشت.
مصطفی اسماعیل
مصطفی اسماعیل معروف به اکبرالقراء در تاریخ 17 ژوئن 1905 در ناحیه طنطای مصر متولد شد. وی تلاوت قرآن را نزد استاد البدوی فراگرفت، سپس به همراه خلیل الحصری در محضر استاد ابراهیم سلام به تحصیل علوم و فنون قرائت پرداخت.
در جوانی شیخ محمد رفعت با شنیدن صدای مصطفی، آیندهای درخشان به او نوید داد و دیری نپایید که مصطفی اسماعیل یکی از مشاهیر و نوابغ قرائت قرآن در طول تاریخ شد.
به نظر مصطفی اسماعیل اگر قاری صوت زیبایی دارد، باید با موسیقی آشنا باشد و وقف و ابتدا بداند، همچنین مصطفی میگوید؛ طریقه تجوید و صوت در تلاوت، برپایه هجده مقام استوار است که صبا، شور، حجاز، بیات و مشتقات آن، رست، سهگاه، عجم، مرسل و نهاوند برخی از این مقامها است.
مقام معظم رهبری درباره مصطفی اسماعیل میگوید: «هنر قاری قرآن این است که هرچه بیشتر معانی قرآن را در ذهن مستمع مجسم بکند؛ به این نکته توجه کنید: اینکه میبیند یک تلاوتگری یک دفعه گل میکند و اهل نظر و اهل بصیرت او را قبول میکنند بیجهت نیست یک علتی دارد.
شیخ مصطفی اسماعیل یا عبدالفتاح و اساتیدی از این قبیل کسانی هستند که وقتی قرآن میخوانند شما میبینید مفاهیم قرآن در ذهنشان مجسم است؛ احساس میکنید او دارد مفاهیم را به شما میدهد نه حرف را؛ علت (شهرتشان) اینها هست لذاست که اینها در همان منطقه خودشان هم معروف میشوند و دیگران و شاگردهایشان مقلد اینها میشوند و شما نگاه کنید بین این قراء بزرگ؛ مثلا شیخ مصطفی اسماعیل که من دقت کردم و شاید دیگران هم همین طور باشند من ندیدم جایی در وقف مطلق مصطفی اسماعیل نایستد؛ معمولا میایستد؛ شما هم بایستید؛ این ایستادن صدا را زیباتر و دلنشین تر میکند و هم معنی؛ این هم یک نکته بسیج بود».
شیخ مصطفی اسماعیل در تاریخ 26 دسامبر 1978 درگذشت و با درگذشت او، پایان دوران طلایی قاریان مصری آغاز شد.
عبدالباسط محمد عبدالصمد
در سال 1927 در روستای المزاعزه از توابع شهر ارمنت در استان قنا در جنوب مصر به دنیا آمد. خانواده وی از کردهای مهاجر هستند که به هنگام لشکرکشیهای صلاحالدین ایوبی از ترکیه به مصر مهاجرت کردند.
عبدالباسط با تشویق پدر که از مدرسان حفظ و تجوید قرآن بود، در سن شش سالگی به مکتبخانه ارمنت رفت و در ده سالگی حافظ کل قرآن شد.
وی در 12 سالگی به علوم و فنون تلاوت تسلط پیدا کرد تا جایی که از او برای تلاوت در محافل و مراسمات دعوت میکردند، همچنین این قاری سرشناس مصری در سال 1951 در 24 سالگی به رادیوی مصر رفت و پس از آن به قاهره مهاجرت کرد.
صوت زیبای عبدالباسط سبب شد استقبال مردم مصر برای خرید گیرنده رادیو بسیار زیاد شود و این امر سبب گسترش رادیو در مصر شد. طولی نکشید آوازه این استاد تلاوت در سراسر جهان گسترش یافت و وی به نقاط مختلف دنیا سفر کرد.
عبدالباسط میگوید: در لسآنجلس آمریکا شش نفر پس از شنیدن تلاوت من اسلام آوردند، همچنین در اوگاندا طی چند مرحله تلاوت، 92 نفر به دین اسلام گرایش پیدا کردند که یکی از این افراد خانمی بود که از من خواست نامی برای او انتخاب کنم، من هم نام او را آمنه گذاشتم.
این قاری ممتاز قرآن کریم در یکی از سفرهای خود به فلسطین پیش از اشغال، سوره مبارکه اسراء را در مسجدالاقصی تلاوت کرد و پس از اشغال قدس، همواره افسوس میخورد و از اشغالگران ابراز انزجار میکرد. همچنین وی آرزو داشت بار دیگر در مسجدالاقصی تلاوت کند.
عبدالباسط در تاریخ سیام نوامبر 1988 بر اثر دیابت و سرطان کبد درگذشت.
محمد صدیق منشاوی
20ژانویه 1920 میلادی در شهر منشأ در استان سوهاج از منطقه صعید مصر پسری به دنیا آمد و پدر وی او را محمد نام نهاد. پدر محمد از شیوخ روستا و قاری قرآن بود و محمد هم به تبعیت از پدر پای به این عرصه گذاشت.
منشاوی نخستین قاری مصری است که رادیو این کشور تجهیزات خود را برای ضبط تلاوت او به محل تلاوت منتقل کرد، زیرا او و پدرش هیچگاه دعوت رادیو را نپذیرفتند و محمد برای تلاوت در رادیو امتحان نداد، البته سالها بعد محمد با توصیه برخی از اساتید در رادیو مصر حاضر شد اما پدرش گفت: برای خاندان منشاوی حضور محمد در رادیو کافی است.
وی در 9 سالگی علوم و فنون قرائت قرآن را فراگرفت و با ورود به رادیوی مصر شهرت او خیلی زود گسترش یافت. سبک خاص تلاوت، صوت زیبا، لحن گرم و حزین و تلفظ صحیح و بیان قوی کلمات از خصوصیات تلاوت این قاری نامدار مصری بود.
منشاوی در طول عمر کوتاهش به کشورهای محدودی سفر کرد، اما تلاوتهای ماندگاری برجای گذاشت و این تلاوتها هنوز از رادیو قرآن کشورمان و بسیاری از کشورهای دیگر پخش میشود.
این استاد تلاوت قرآن کریم در سال 1966 در سن 49 سالگی بر اثر بیماری تصلب شرائین جان به جان آفرین تسلیم کرد، البته عبدالناصر پادشاه مصر به محض اطلاع از بیماری وی، دستور انتقال شیخ به لندن را صادر کرد، اما دست اجل مهلت نداد و شیخ درگذشت.
ابوالعینین شعیشع
شیخ ابوالعینین معروف به شیخالقراء در سال 1922 در بیلا از توابع استان کفرشیخ به دنیا آمد. او در همان کودکی تلاوت را نزد برادرش احمد شعیشع فراگرفت.
وی در سن هفده سالگی برای اولین بار به عنوان جوانترین قاری قرآن در رادیوی مصر تلاوت کرد و این حضور شهرت استاد را در سراسر جهان گسترش داد.
شعیشع صوتی گرم و دلنشین داشت. از این رو صدای تلاوت وی محبوب قلوب بسیاری از مسلمانان بود، همچنین او در طول سالهای زندگی خود به بسیاری از کشورهای دنیا از جمله جمهوری اسلامی ایران سفر کرد و تلاوتهایی در محافلهای مختلف کشورمان از جمله حرم مطهر امام رضا(ع) اجرا کرد، هچمنین شعیشع در سالهای آخر عمر خود مورد تجلیل ایرانیان قرار گرفت و شهردار تهران به وی لقب «شهروند افتخاری» اعطا کرد.
مقام معظم رهبری در دیماه سال 1370 در اختتامیه هشتمین دوره مسابقات بینالمللی حفظ و قرائت قرآن کریم در تمجید از جایگاه این قاری بزرگ مصری، تأکید کردند: قرّاء مصر و بخصوص این مرد کهن و استادِ قدیمى، آقاى شعیشع که از قدیم بنده ایشان را مىشناسم؛ شاید سى سال است که من با تلاوت او آشنایم؛ بحمداللَّه چند سالى است که به اینجا مىآید و از نزدیک ایشان را مىبینیم و تلاوتش را مىشنویم و امروز از آن تلاوتهاى بسیار خوب را انجام داد.
ایشان افزودند: نوارِ امروزِ این شیخ بزرگوار و استاد قرآن، از نوارهاى یادگارى خواهد بود و انشاءالله خواهد ماند. براى خود او هم انشاءالله وسیله یادآورى و براى دیگران هم مایه استفاده است.
مرحوم شعیشع میگوید: اتحاد و همبستگی کشورهای اسلامی از آروزهای من است و آرزو دارم قبل از اینکه از این دنیا بروم، شاهد امتی متحد و یکپارچه باشم
شعیشع در سال 2010 میلادی در سن هشتاد و نه سالگی درگذشت./9598/د101/ن
۱۳۹۲/۱۰/۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[مشاهده در: www.rasanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]
صفحات پیشنهادی
پخش تلاوت قاريان ايراني و مصري در برنامه شبهاي انس از راديو قرآن
پخش تلاوت قاريان ايراني و مصري در برنامه شبهاي انس از راديو قرآن برنامه شبهاي انس كه پنجشنبه شبها از راديو قرآن تقديم شنوندگان ميشود عهده دار ضبط و پخش تلاوت قاريان ايراني و مصري در محافل قرآني است به گزارش حوزه راديو تلويزيون باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومي راديو قپايان جشنواره سينما حقيقت با تشويق مستندسازان و تجليل از ناصر تقوايي تقوايي: در دوران انقلاب حتي يك فريم از في
پايان جشنواره سينما حقيقت با تشويق مستندسازان و تجليل از ناصر تقوايي تقوايي در دوران انقلاب حتي يك فريم از فيلمهايم كم نشد اختتاميه هفتمين جشنواره سينما حقيقت جدا از آنكه برگزيدگان را معرفي ميكرد براي صدها علاقهمند سينماي مستند هم پايان يك مهماني 8 روزه بود و از ديگر سو ربا معرفي برترينهامسابقات استاني اذان، ابتهال و تواشيح سمنان پايان يافت
با معرفي برترينهامسابقات استاني اذان ابتهال و تواشيح سمنان پايان يافت مسابقات استاني اذان ابتهال تواشيح و همخواني قرآن كريم در شبستان اعظم آستان مقدس امامزاده يحيي ابن موسي ع به كار خود پايان داد به گزارش خبرگزاري فارس از استان سمنان به نقل از روابط عمومي و اطلاعرساني انفرات برتر مسابقات قرآني تسنيم و تلاوت در آذربايجان شرقي معرفي شدند
نفرات برتر مسابقات قرآني تسنيم و تلاوت در آذربايجان شرقي معرفي شدند تبريز – خبرگزاري مهر مسول دارالقران الكريم آذربايجان شرقي از برگزاري مراسم اختتاميه مسابقات قرآني تلاوت و تسنيم در آذربايجان شرقي و معرفي نفرات برتر اين مسابقات خبر داد حجت الاسلام والمسلمين حميد حسن جهان صبح پدر پايان مسابقات دو و ميداني روداننفرات برتر دو و ميداني مدارس ابتدايي پسرانه رودان معرفي شدند
در پايان مسابقات دو و ميداني روداننفرات برتر دو و ميداني مدارس ابتدايي پسرانه رودان معرفي شدند مسابقات دو و ميداني مدارس ابتدايي پسرانه شهري رودان با حضور 9 تيم از آموزشگاههاي مختلف با معرفي نفرات برتر به كار خود پايان داد به گزارش خبرگزاري فارس از رودان واقع در شمال شرق مركز ه10مجسمه شهري تا پايان سال به شهر تهران اضافه مي شود/تنديس استاد مطهري ساخته مي شود
10مجسمه شهري تا پايان سال به شهر تهران اضافه مي شود تنديس استاد مطهري ساخته مي شود مدير اداره حجم سازمان زيباسازي شهر تهران با بيان اينكه هم اكنون تعدادي مجسمه شهري در دست ساخت است گفت تا پايان سال 10 مجسمه ديگر به شهر تهران اضافه مي شود به گزارش خبرنگار اجتماعي باشگاه خبرنگارفارس گزارش ميدهدادعاي بازگشت به دوران طلايي خودروسازي با پژوي فرانسه/ وقتي پژو تطهير ميشود
فارس گزارش ميدهدادعاي بازگشت به دوران طلايي خودروسازي با پژوي فرانسه وقتي پژو تطهير ميشود يك روزنامه اقتصادي در حالي با استناد به صحبت برخي دستاندركاران صنعت خودرو بازگشت دوران طلايي خودروسازي ايران را منوط به بازگشت پژو به ايران دانسته است كه عملكرد ۲۰ ساله پژو در ايران باهفته پژوهش با معرفي 17 غرفه برتر به كار خود پايان داد
هفته پژوهش با معرفي 17 غرفه برتر به كار خود پايان داد هفته پژوهش و فناوري امروز با معرفي غرفه هاي برتر در نمايشگاه بين المللي به كار خود خاتمه مي دهد به گزارش خبرنگار مهر هفته پژوهش از روز شنبه 21 آذر ماه با حضور وزير علوم تحقيقات و فناوري رؤساي پارك هاي علم و فناوري مراكز رشميزباني اجلاس هاي بين المللي فرصت طلايي براي معرفي فرهنگ ايران است
ميزباني اجلاس هاي بين المللي فرصت طلايي براي معرفي فرهنگ ايران است هنر مند معمار كشورمان گفت در كشور شاهد برپايي اجلاس هاي بين المللي با موضوعات مختلفي در تهران به عنوان مهماني بزرگ با ميزباني ايران هستيم اين برنامه ها فرصتي طلايي براي معرفي فرهنگ و تمدن ايران است محمد علي خانچرا دوران فیس بوک رو به پایان است؟
چرا دوران فیس بوک رو به پایان است تحقیقاتی که به تازگی روی نحوه استفاده نوجوانان از شبکههای اجتماعی انجام شده نشان میدهد که فیس بوک نه تنها در سراشیبی لغزش قرار گرفته بلکه اساسا مرده و دفن شده و در حال جایگزین شدن با شبکههای اجتماعی سادهتری نظیر توییتر و اسنپچت است خبردرخشش قاريان و حافظان استان البرز در مسابقات سراسري تلاوت قرآن
درخشش قاريان و حافظان استان البرز در مسابقات سراسري تلاوت قرآن گروه خبرنگار افتخاري جواد ملازاده 18 نفر از قاريان و حافظان البرز در اولين دوره مسابقات سراسري تلاوت سازمان تبليغات اسلامي درخشيدند به گزارش خبرنگار افتخاري خبرگزاري بينالمللي قرآن ايكنا محمدرضا رودسرابي مسئولپايان دوران رياست ابن يمينپارسيمنش سرپرست هيئت ورزشهاي رزمي اصفهان شد
پايان دوران رياست ابن يمينپارسيمنش سرپرست هيئت ورزشهاي رزمي اصفهان شد با تصميم اداره ورزش و جوانان استان اصفهان و موافقت فدراسيون حميدرضا پارسيمنش به عنوان سرپرست هيئت ورزشهاي رزمي استان اصفهان انتخاب شد به گزارش خبرگزاري فارس از اصفهان با پايان دوره رياست عليرضا ابن يمينبا پايان رقابت 47 ورزشكاربرترينهاي مسابقات اسكيت ايستگاهي قهرماني قم معرفي شدند
با پايان رقابت 47 ورزشكاربرترينهاي مسابقات اسكيت ايستگاهي قهرماني قم معرفي شدند رقابتهاي اسكيت ايستگاهي قهرماني قم در ردههاي سني مختلف بخش پسران با معرفي نفرات اول تا سوم به كار خود پايان داد به گزارش خبرگزاري فارس از قم هيئت اسكيت استان قم بعد از انتخاب محمد حسني به عنوان ر-
گوناگون
پربازدیدترینها