واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
اقدام پوششی سعودی ها برای فتنه انگیزی/ فرمان پادشاه صادر شد
به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز، پادشاه عربستان فرمانی را برای فتنه انگیزی در لبنان صادر کرد. پادشاه عربستان با اعطای رشوهای 3 میلیارد دلاری به رئیس جمهور فرانسه، پروژه تشکیل دولت جدید و کنار گذاشتن حزب الله و آغاز جنگ با مقاومت لبنان را کلید زد. هیثم الموسوی روز گذشته در مطلبی در روزنامه لبنانی «الاخبار» با اشاره به دیدار دیروز پادشاه عربستان و رئیس جمهور فرانسه و تصمیمهای فتنه انگیزانه آنان برای آینده لبنان این سئوالات را مطرح کرد: آیا این تصمیم جدید سعودی – فرانسوی به هدف قرار دادن دوباره لبنان در "کام اژدها" است؟ آیا تصمیم گرفته شده است تا اوضاع لبنان بحرانی شود و باقیمانده ساختار دولت، قانون اساسی و نهادهایی که از ادامه کار باز ماندهاند، کاملا نابود شوند؟ آیا گروه 14 مارس و میشل سلیمان رئیس جمهور جنگی جدید را در لبنان علیه حزب الله گشود تا مقاومت نیروهای خود را از سوریه خارج کند؟
همه نشانههای سیاسی مطرح شدن این سئوالات را کاملا امکان پذیر ساخته است.
به نوشته العالم، عبدالله بن عبدالعزیز و فرانسوا اولاند (که در ریاض با سعد الحریری نیز دیدار کرد) در عربستان تصمیم گرفتند تا 3 میلیارد دلار به صورت مستقیم از سوی پادشاه به فرانسه پرداخت شود، به این هدف که سلاح و تجهیزات نظامی در اختیار ارتش لبنان قرار گیرد. این "حاتم بخشی" مشروط به تشکیل دولت بدون حضور حزب الله است. رئیس جمهور (لبنان) هم مسئولیت اعلام این "حاتم بخشی" و اعلام شرط را برعهده گرفت.
وی چند هفته قبل به نبیه بری و ولید جنبلاط و حزب الله ابلاغ کرد که تصمیم دارد "دولتی بی طرف" را تشکیل دهد، بدون آنکه مشورتی در خصوص اسامی اعضای دولت صورت گیرد. این دولت با 14 وزیر طبق ساختار ارائه شده از سوی "تمام سلام" تشکیل میشود.
سلیمان پس از ان زمانی را برای این موضوع تعیین کرد: بعد از گذراندن تعطیلات اول سال (میلادی) در بوداپست و بازگشت به کشور، و پیش از 7 ژآنویه 2014.
گروه های 8 مارس و جنبلاط تلاش کردند که میشل سلیمان و تمام سلام را از این موضوع منصرف کنند ولی سلیمان بر آن پافشاری کرد. ترور "محمد شطح" هم تأثیری بر این تصمیم نگذاشت. این درحالی است که برخی امیدوار بودند پس از حادثه تروریستی جمعه گذشته و رسوا شدن وضعیت بحرانی امنیتی در لبنان، میشل سلیمان در تصمیم خود تجدید نظر کند. ولی گروه 14 مارس با فرار به جلو خواستار بازگشت به قدرت بدون حضور حزب الله شد. امری که در ادامه برنامهای است که بعد از ترور سرلشکر "وسام الحسن" طرح ریزی شد. در آن زمان "عبداللطیف الزیانی" دبیرشورای همکاری خلیج فارس تصمیم عربستان سعودی را به میشل سلیمان ابلاغ کرد: حزب الله باید بین حضور در جنگ سوریه یا مشارکت در دولت یکی از آنها را انتخاب کند. پس از آن دولت نجیب میقاتی سرنگون شد.
پس از ترور شطح، مطالبات 14 مارس برای کنار گذاشتن حزب الله از دولت و گفت وگو نکردن با این حزب به بالاترین حد خود رسید.
«سمیر جعجع» رئیس حزب «القوات» لبنان درباره این «حاتم بخشی» عربستان سعودی آشکارا اعلام کرد: «حکومت سیاسی اصلی است که ما خواستار آن هستیم، در غیر این صورت هیچ چیز حتی بخشش های مادی به درد ما نمی خورد.»
«ولید جنبلاط» هم با این طرح مخالف است. منابعی تأکید کردند که جنبلاط به سلیمان و سلام موضع آشکار خود را اعلام کرده است: این اقدام شبیه تصمیمهایی است که در دوره دولت «فئواد سنیوره» در 5 مه 2008 اتخاذ شد، که در پی آن حوادث 7 مه اتفاق افتاد. کشور نیازمند یک دولت وحدت ملی برای از بین بردن اختلافات داخلی است.
جنبلاط به نبیه بری (رئیس مجلس لبنان) تأکید کرد که به هیچ دولتی که بری و حزب الله با آن موافق نباشند، رأی اعتماد نخواهد داد. از سوی دیگر «میشل سلیمان» رییس جمهور لبنان به علت موافقت با دریافت کمک نظامی هنگفت از عربستان سعودی مورد انتقاد قرار گرفته است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، روزنامههای چاپ لبنان روز دوشنبه (۹ دی) از طریق درج تیترهایی نظیر «یک فرمان سلطنتی برای نزاع و درگیری»، «پرداخت ۳ میلیارد دلار به فرانسه از طریق ارتش لبنان» و «استعفا، لطفا!» مخالفت خود را با این اقدام میشل سلیمان نشان دادند. سلیمان روز یکشنبه (۸ دی) گفت عربستان سعودی به ارتش لبنان برای خرید تجهیزات از فرانسه ۳ میلیارد دلار کمک نظامی میکند و این اقدام را بزرگترین کمک نظامی به بیروت در تاریخ این کشور دانست. سلیمان افزود ریاض «تصمیم گرفت این کمک سخاوتمندانه را در قالب پرداخت ۳ میلیارد دلار به ارتش لبنان برای تقویت توانمندیهای خود فراهم کند.» این در حالی است که فینیان کانینگام، تحلیلگر سیاسی که در پایگاه اینترنتی شبکه پرس تیوی مقاله مینویسد روز دوشنبه در مقالهای خاطرنشان کرد عربستان سعودی این کمک را که ۲ برابر بودجه نظامی لبنان است به این کشور اعطا کرده آن هم در حالی که «منبع اولیه خونریزی در لبنان» به خود ریاض مرتبط است. کانینگام افزود :«ولخرجی ۳ میلیارد دلاری عربستان سعودی برای «افزایش امنیت لبنان» صرفا یک روابط عمومی بدبینانه و کنایه آمیز است تا منبع واقعی خشونت آفرینی در این کشور را پنهان کند و قدرت نفوذ نظامی برای پیگیری حزبالله در داخل لبنان را در اختیار ریاض قرار دهد.» کامل وزنی، تحلیلگر سیاسی نیز روز شنبه (۷ دی) در گفتگو با شبکه پرس تیوی تاکید کرد عربستان سعودی در کل منطقه خاورمیانه و از جمله لبنان نقشی مخرب ایفا میکند. وزنی افزود :«من فکر نمیکنم که سعودیها برای به ارمغان آوردن ثبات در لبنان در حال ایفای یک بازی و نقش منصفانه باشند. آنها لبنانیها را از تشکیل دولت باز میدارند و این مساله در واقع مانعی در مسیر روند بهبود اوضاع به شمار میرود. بنابراین رژیم سعودی ندای برقراری ثبات در لبنان نبوده است.» وی تاکید کرد :«من فکر میکنم که عربستان سعودی نه تنها در لبنان بلکه در سراسر منطقه نقشی منفی ایفا میکند. ریاض مانع یافتن راهحلی برای یک سری از بحرانها میشود چه در لبنان، چه در یمن، چه در بحرین و حتی در سوریه.» 101
۱۳۹۲/۱۰/۱۰ - ۱۱:۲۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]