واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: خدايا! ما را سيراب كن به باراني كه به فرياد ما برسد
گروه سلامت: دعا در طلب باران از سنن مسلمانان براي ريزش رحمت الهي به هنگام خشكسالي بوده است كه امروزه بايد فرياد رس بيماران، كودكان و سالخوردگان در مواجهه با پديده وارونگي دما و تشديد آلودگي كلانشهرها باشد.
دعا در طلب باران از سنن مسلمانان در طلب رحمت الهي به هنگام خشكسالي بوده است كه امروزه نيز بايد د ركنار راهكارهايي چون تعطيلي مدارس و ادرات، فريادرس بيماران، كودكان و سالخوردگان در مواجهه با پديده وارونگي دما و تشديد آلودگي كلانشهرها باشد تا شايد عزم جدي مسئولان امر بر اجراي قوانين زمين مانده جزم شود.
وارونگي دما به عنوان پديدهاي طبيعي كه در ماههاي سرد سال كه شبهايي طولاني و روزهايي كوتاه دارد دوباره در آستانه نخستين روزهاي زمستاني موجب دامن زدن به بحران آلودگي هوا در كلانشهرها شده است و البته آلودگي هواي ناشي از وارونگي دما نيز به عنوان امري قابل پيشبيني بايد از روزهاي قبل، مديريت شود.
اگرچه آلودگي هوا به دليل تعطيلي ادارات و مدارس موجب خوشنودي بخش قابل توجهي از شهرنشينان ميشود اما لطمات جبرانناپذيري بر سلامت عموم مردم به ويژه اقشار آسيب پذيرتر چون زنان، كودكان، سالمندان و بيماران .. وارد ميآورد و بايد راهكارهاي اساسي براي مهار آن ارائه شود تا شاهد كاهش بيماريهاي ناشناخته و صعبالعلاج و مهار مرگ و ميز ناشي از آن بود.
نبود عزم جدي بر اجراي قوانين كاهش آلودگي هوا
در حاليكه قوانين بسياري از جمله ماده 55 از قانون شهرداري، قانون حفاظت و بهسازي محيط زيست، آيين نامه جلوگيري از آلودگي هوا، قانون نحوه جلوگيري از آلودگي هوا، آيين نامه اجرايي تبصره ماده 6 قانون نحوه جلوگيري از آلودگي هوا، آيين نامه اجرايي قانون نحوه جلوگيري از آلودگي هوا و .... در مورد كنترل و مهار آلودگي هوا در سال هاي گذشته نشاندهنده عزم ملي نهاد ها و ارگانهاي مقنن براي مهار آلودگي هوا است؛ اما نبود عزم جدي بر اجراي قوانين موجب بر زمين ماندن انبوه قوانين شده است.
نماز و دعاي باران در طلب رحمت الهي
تا به وجود آمدن قوانين لازمالاجرا و عزم جدي و قوي براي اجراي صحيح قوانين مصوب مجلس شوراي اسلامي مهار آلودگي همچنان نيازمند دعا و نماز در طلب باران است. نماز و دعاي باران در طلب رحمت الهي، امري است كه از ديرباز مسلمانان به رسم سنن پيامبر و امامان معصوم در هنگام خشكسالي به آن مبادرت ميكردند و امروزه در مواجهه با پديده وارونگي دما و تشديد آلودگي كلانشهرها بايد به عنوان موثرترين راه در كنار تعطيلي مدارس و ادارات به حساب آيد تا براي فرياد رسي بيماران، كودكان و سالخوردگان فروبارد.
خدايا! ما را سيراب كن به باراني كه به فرياد ما برسد
شايسته است مسلمانان به هنگام كمي باران دست به دعا برداشته و اين دعاي امام سجاد را بخوانند: اللَّهُمَّ اسْقِنَا الْغَيْثَ، وَ انْشُرْ عَلَيْنَا رَحْمَتَكَ بِغَيْثِكَ الْمُغْدِقِ مِنَ السَّحَابِ الْمُنْسَاقِ لِنَبَاتِ أَرْضِكَ الْمُونِقِ فِي جَمِيعِ الْآفَاقِ.: خدايا ما را به باران سيراب كن و رحمت خويش را بر ما بگستر. د رهمه جاي زمين براي گياهان زيبا و خوش منظر ابري بارنده روا كن....
اللَّهُمَّ اسْقِنَا غَيْثاً مُغِيثاً مَرِيعاً مُمْرِعاً عَرِيضاً وَاسِعاً غَزِيراً، تَرُدُّ بِهِ النَّهِيضَ، وَ تَجْبُرُ بِهِ الْمَهِيضَ: خدايا! ما را سيراب كن به باراني كه به فرياد ما رسد، گياهان را بروياند پهن و فراخ و بسيار كه گياه نورسته را به آن خرم و نهال پژمرده و شكسته را بدان برومند سازي....(1)
گزيده راهكارهاي متخصصان طب اسلامي در آلودگي هوا
در اين ميان متخصصان طب اسلامي نيز با ارائه راهكارهايي براي پيشگيري از ابتلا به بيماريها و تشديد عوارض ناشي از آلودگي هوا به كمك شهروندان آمدهاند و آنها را به افزايش مصرف مايعات، پرهيز از فست فود و جايگزيني غذاهاي سنتي آبدار، مصرف ميوه و سبزيجات، حفظ تعادل و ميانه روي در خوردن غذا، برپا داشتن نماز شب، بيداري بينالطلوعين، اهداي خون يا حجامت، ورزش و درختكاري، توصيه كردهاند.
اجتناب از سفرهاي غير ضرور به مناطق آلوده، حضور در فضاهاي طبيعي و دوري از آلودگي و شلوغي شهري، صله رحم و گرد هم آمدن بيشتر در فضاي خانوادگي، مهارعصبانيت با تاسي به توصيههاي اسلامي براي كظم غيظ، توصيههايي است كه روانشناسان بر اساس طب اسلامي به شهروندان ارائه ميدهند.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
منبع:
1. صحيفه سجاديه، دعاي 19
جمعه 6 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]