تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر که خدا رابشناسد ترس او در دلش می افتد و هر از خدا ترسان باشد نفسش از دنیا باز ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829579596




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خسارتي بالاتر از قرائت قرآن و بازماندن از مقاصد آن نيست


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: خسارتي بالاتر از قرائت قرآن و بازماندن از مقاصد آن نيست
گروه انديشه: مفسر بايد مقاصد الهي را به مردم تعليم كند و خسارتى بالاتر از اينكه سى چهل سال كتاب الهى را قرائت كنيم و از مقاصد آن بازمانيم، نيست.


تفسير قرآن يكي از علومى است كه همراه با علم قرائات، تجويد و تاريخ قرآن، سابقه آن تا عصر پيغمبر(ص) كشيده مى‌شود. از ديرباز تاكنون كوشش‌هاى گسترده و طاقت‌فرسايى پيرامون تفسير انجام پذيرفته و مى‌پذيرد و هر يك از عالمان و انديشمندان به فراخور توان خويش در اين راه كوشيده و تفاسير متعددى را به رشته تحرير درآورده‌اند.

حقيقت تفسير به معناى برداشتن پرده از آيات الهى است. حضرت امام خميني(ره) در اين باره مى‌فرمايند «به طور كلى معني تفسير كتاب آن است كه شرح مقاصد آن كتاب را بنمايد؛ و نظر مهم به آن، بيان منظور صاحب كتاب باشد. اين كتاب شريف [قرآن] كه به شهادت خداى تعالى كتاب هدايت و تعليم است و نور طريق سلوك انسانيت است، بايد مفسر در هر قصه از قصص آن، بلكه هر آيه از آيات آن، جهت اهتداء به عالم غيب و حيث راهنمايى به طريق سعادت و سلوك طريق معرفت و انسانيت را به متعلم بفهماند. مفسر وقتى مقصد از نزول را بما فهماند مفسر است، نه سبب نزول ... كه در تفاسير وارد است.»

تقسيم‌بندي تفسير آيات قرآن از منظر امام خميني(ره)

در رابطه با تفسير قرآن كريم نيز امام(ره) آيات را به دو دسته تقسيم مي‌كنند؛ تفسير برخي از آيات را كه مربوط به احكام فرعي است، براي همه مفسرين ممكن مي‌دانند، امّا در رابطه با تفسير برخي ديگر از آيات مثل آيات سوره مباركه حديد و سوره توحيد مي‌فرمايند: «همين آياتي كه در روايات ما وارد شده‌ است كه براي متعمّقين آخرالزمان وارد شده‌است، مثل سوره توحيد و شش آيه از سوره حديد، گمان ندارم كه واقعيتش براي بشر تا الآن و تا بعدها آن طور كه بايد باشد، كشف بشود... متعمقين آخرالزمان هم به اندازه عمق ادراكشان، بهتر از ديگران فهميده‌اند و الا حد قرآن، آن است كه «انما يعرف القرآن من خوطب به: قرآن را مخاطبان قرآن مي‌شناسند»، اين «يعرف...» اين نحو آيات است، والا بعضي آيات كه مربوط به احكام ظاهريه است و مربوط به نصايح است كه همه مي‌فهمند.»

نبود تفسير حقيقي از قرآن

امام خميني(ره) بر اين باور است كه «تا كنون تفسيرى براى كتاب خدا نوشته نشده و نشد كه [امامان معصوم(ع)] قرآن تفسير كنند و آن معارفى كه در قرآن هست آن‌ها بيان كنند براى ما، اين‌ها از تأسف‌هايى است كه ما بايد در گور ببريم. بنابراين ما بايد در اين امور متأسف باشيم كه از قرآن دست مان كوتاه است. و اين تفسيرهايى كه بر قرآن نوشته شده است از اول تا حالا, اين‌ها تفسير نيستند. اينها البته يك ترجمه هايى, يك بويى از قرآن بعضى‌شان دارند، و الا تفسير اين نيست.»

اخذ مفاهيم قرآني با برهان و عقل

در نظر امام خميني(ره) «كتاب خدا، كتاب معرفت و اخلاق و دعوت به سعادت وكمال است... ما بايد مقصود از تنزيل اين كتاب را قطع نظر از جهات عقلى برهانى، كه خود به ما مقصد را مى‌فهماند ازخود كتاب اخذ كنيم. مصنف كتاب مقصد خود را بهتر مى‌داند. اكنون به فرموده‌هاى اين مصنف راجع به شؤون قرآن نظر كنيم، مى‌بينيم خود مى‌فرمايد: «ذَلِكَ الْكِتَابُ لاَ رَيْبَ فِيهِ هُدًى لِّلْمُتَّقِينَ: اين است كتابى كه در [حقانيت] آن هيچ ترديدى نيست [و] مايه هدايت تقواپيشگان است (بقره/2) اين كتاب را كتاب هدايت خوانده».

ويژگي مفسر و ويژگي تفسير امام خميني(ره)

«مفسر بايد شؤون الهيه را به مردم تعليم كند و مردم بايد براى تعلم شؤون الهيه به آن رجوع كنند تا استفادت از آن حاصل شود «وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاء وَرَحْمَةٌ لِّلْمُؤْمِنِينَ وَلاَ يَزِيدُ الظَّالِمِينَ إَلاَّ خَسَارًا، و ما آنچه را براى مؤمنان مايه درمان و رحمت است از قرآن نازل مى‏كنيم و[لى] ستمگران را جز زيان نمى‏افزايد» (اسرا/۸۲). چه خسارتى بالاتر از اينكه سى چهل سال كتاب الهى را قرائت كنيم و به تفاسير رجوع كنيم و از مقاصد آن بازمانيم.»

امام خميني(س) به تناسب از روش‌هاى مختلف براي تفسير قرآن سود جسته است. حضرت امام (ره) تلاش كرده‌اند تا با رفع حجاب از اسرار قرآن مقاصد آن را براى جويندگان حقيقت روشن نمايند و به مرتبه ايمان مطلوب برسانند. به تعبيرامام راحل(ره) مطلوب در تلاوت قرآن شريف آن است كه در قلب انسان تأثير كند و باطن انسان صورت كلام الهي گردد و از مرتبه ملكه به مرتبه تحقق رسد.

سامان صاحب‌جلال

جمعه 6 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن