تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه انسان چهل ساله شود و خوبيش بيشتر از بديش نشود، شيطان بر پيشانى او بوسه م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831220957




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چشم‌ها هم قوز مي‌كنند


واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: چشم‌ها هم قوز مي‌كنند
چشم‌ها از مهم‌ترين اعضاي بدن هستند كه آدمي براي به‌دست آوردن بخش اعظم اطلاعات خود از محيط به آنها نيازمند است. در اين ميان، عده‌اي به‌دليل نابينايي يا برخي بيماري‌هاي چشمي نمي‌توانند ببينند و ديگر حواس خود را براي آگاهي از محيط به كار مي‌گيرند.


انسان از طريق قرنيه قادر به ديدن است. قرنيه در مركز و سطح جلويي چشم قرار دارد و مسئول شكست نور ورودي به چشم است.

وقتي قرنيه به اندازه كافي براي گرد نگه داشتن سطح آن قدرت ندارد، همانند مخروط به سمت خارج متمايل مي شود كه به آن قوز قرنيه مي گويند.

اين عارضه باعث بروز نقص در بينايي مي شود. ناهنجاري هاي قرنيه بشدت روي ديد انسان و انجام فعاليت هايي از قبيل رانندگي، تماشاي تلويزيون و حتي كتاب خواندن تأثير مي گذارد.

در مراحل اوليه بيماري، تاري ديد و وضوح نداشتن تصاوير ايجاد مي شود و فرد حساسيت زيادي نسبت به نور نشان مي دهد.

اين علائم معمولا اواخر دوره نوجواني و اوايل بيست سالگي بروز مي يابد، ولي فرد در هر سني ممكن است به اين عارضه مبتلا شود. علائم بيماري اغلب از طريق عينك قابل اصلاح نيست.

افزايش حساسيت به نور، بسختي رانندگي كردن در طول شب، مشاهده هاله نور و سايه بخصوص شب هنگام، ايجاد فشار در چشم و سردرد و درد عمومي چشم از ديگر نشانه هاي اين عارضه به شمار مي رود. تشخيص قوز قرنيه در مراحل ابتدايي به دليل اشتراك علائم آن با ديگر ناراحتي هاي چشمي بسيار دشوار است.

قرنيه چشم افراد مبتلا به قوز قرنيه تغيير شكل مي دهد و به جاي گرد بودن، مخروطي شكل شده، سطح بيرون زده قرنيه نازك و كمي مواج مي شود كه به آن آستيگماتيسم نامنظم مي گويند.

هر چه بيرون زدگي قرنيه بيشتر باشد، فرد بيشتر از نزديك بيني رنج مي برد، به طوري كه تنها اشياي نزديك را بوضوح مشاهده مي كند و هر چيزي كه در فاصله دور قرار گيرد، تار مي بيند.

قوز قرنيه چگونه ايجاد مي شود

محققان، علت اصلي بروز قوز قرنيه را بدرستي نمي دانند؛ ولي اين عارضه چشمي، مشكل شايعي نيست و از هر 2000 نفر فقط يك نفر به اين بيماري مبتلا مي شود.

اين مشكل ممكن است زمان بلوغ و اواخر نوجواني شناسايي شود. محققان در بسياري از نقاط دنيا مواردي از ابتلا به قوز قرنيه را مشاهده كردند و بر اين باورند كه نمي توان به منطقه جغرافيايي خاصي اشاره كرد كه آنجا شيوع بيشتر باشد.

فيبرهاي نازك پروتئيني در چشم كه به كلاژن معروف است، به ثابت باقي ماندن قرنيه در جاي خود كمك مي كند و مانع تورم آن مي شود. با ضعيف شدن فيبرهاي پروتئيني، آنها ديگر قادر به حفظ حالت طبيعي قرنيه نيستند و باعث بيرون زدگي قرنيه و مخروطي شدن آن مي شود.

بررسي هاي صورت گرفته حاكي است قوز قرنيه ارثي است و ابتلاي برخي افراد خانواده به اين عارضه چشمي، هشداري براي ديگر اعضا محسوب مي شود و آنها بايد به علائم هشدار دهنده توجه كنند.

والديني كه صاحب فرزند مبتلا به قوز قرنيه هستند فرزندان ديگر خود را نيز بايد براي معاينه بيشتر نزد پزشك ببرند. اين بيماري در برخي افراد با مشكلات خاص بيشتر مشاهده مي شود؛ به عنوان مثال، مبتلايان به واكنش هاي حساسيتي بيش از ديگران در معرض ابتلا به قوز قرنيه قرار دارند.

علاوه بر اين، برخي عوامل محيطي مانند نور فرابنفش، مالش بيش از حد چشم ها، بروز برخي حساسيت ها و استفاده غيراصولي از لنزهاي تماسي در شمار عوامل بروز اين بيماري قرار مي گيرند.

قوز قرنيه به طور معمول، ابتدا در يك چشم و سپس در چشم ديگر ايجاد مي شود. اين بيماري اغلب در يك يا هر دو چشم بروز مي يابد، ولي احتمال ابتلاي هر دو چشم به اين عارضه حدود 90 درصد است.

قوز قرنيه امكان تمركز چشم روي مشاهده اجسام و محيط را بدون استفاده از عينك يا لنزهاي تماسي بسيار دشوار كرده، در برخي موارد، بيمار به پيوند قرنيه نياز پيدا مي كند.

درمان قوز قرنيه

قوز قرنيه به دليل ناهنجاري اي كه براي چشم ايجاد مي كند، بايد بسرعت تحت درمان قرار گيرد، زيرا زندگي فرد را تحت تأثير قرار مي دهد.

درمان هاي باليني اين عارضه چشمي بسته به شدت بيماري از سوي پزشك انتخاب مي شود و موارد متعددي را در برمي گيرد.

درمان اين عارضه معمولا با تجويز عينك طبي يا استفاده از لنز تماسي از سوي پزشك آغاز مي شود كه به منظور اصلاح نزديك بيني شديد و آستيگماتيسم در مراحل ابتدايي بيماري به كار مي رود. در موارد خفيف بيماري، عينك يا لنز تماسي باعث ديدن تصوير واضحي از اشياء مي شود.

با پيشرفت بيماري و تداوم نازك شدن و تغيير شكل قرنيه، عينك و لنزهاي معمولي اثري روي بهبود ديد بيمار ندارد و پزشكان توصيه مي كنند افراد مبتلا به قوز قرنيه از لنزهاي تماسي سخت با قابليت نفوذ گاز استفاده كنند.

هدف از كاربرد چنين لنزهايي، اصلاح آستيگماتيسم نامنظم ايجاد شده بر اثر قوز قرنيه و برقراري ديد مناسب و دقيق است.

اين لنزهاي سخت، سطح نامنظم قرنيه را پوشش مي دهند و با تغيير سطح انكساري، عملكرد قرنيه را بهبود مي بخشند.

در واقع، لنزهاي سخت، ديد واضحي ايجاد مي كنند اما استفاده از اين لنزها كمي دشوار است و كاربران بايد مرتب براي معاينه به پزشك مراجعه كرده، از تغييرات ايجاد شده در لنز مطلع شوند و نقايص آن را برطرف كنند.

از روش هاي ديگر اصلاح قوز قرنيه مي توان به شيوه جراحي كاشت حلقه هايي داخل قرنيه اشاره كرد.

جراحان در عمل جراحي 15 تا 20 دقيقه اي اقدام به كاشت حلقه هاي پلاستيكي زير سطح چشم و اطراف قرنيه مي كنند.

اين عمل به صورت سرپايي و در مطب پزشك انجام مي شود. بيشتر افرادي كه تحت اين عمل قرار مي گيرند، همچنان بايد از عينك يا لنز استفاده كنند.

از درمان هاي جديدي كه طي سال هاي اخير براي درمان قوز قرنيه به كار مي رود، استفاده از روش پيوند متقاطع بين رشته هاي كلاژن قرنيه با استفاده از اشعه ماوراء بنفش و دارويي موسوم به ريبوفلاوين است. روش جديد، روند پيشرفت بيماري را كند مي كند و از سوي ديگر، باعث تقويت بافت قرنيه مي شود.

برخي تصور مي كنند قوز قرنيه را همانند ساير ناراحتي هاي چشمي مي توان با ليزر اصلاح كرد، در صورتي كه محققان اعلام كرده اند اين كار باعث تشديد بيماري مي شود و اثر مثبتي به جا نمي گذارد.

عده اي از پزشكان معتقدند با ابداع روش جديد پيوند متقاطع بين رشته هاي كلاژن قرنيه، مي توان پس از رفع قوز قرنيه، عيوب انكساري چشم را نيز با عمل ليزر برطرف كرد.

پيوند، راه نهايي

گاهي قوز قرنيه تا حدي پيشرفت مي كند كه هيچ يك از درمان ها راهكار مفيدي براي بهبود شرايط بيماران نخواهد بود. بررسي ها حاكي است بين 15 تا 20 درصد مبتلايان اين بيماري در نهايت بايد تحت عمل پيوند قرنيه قرار گيرند.

در واقع، پيوند قرنيه زماني انجام مي شود كه سطح قرنيه بسيار نازك مي شود و همچنين عيوب انكساري چشم با كمك عينك يا انواع لنزهاي تجويزي درمان نمي شود.

از سوي ديگر، برخي بيماران چون نمي توانند لنزهاي تماسي را تحمل كنند و نيز قرنيه شان زخم مي شود، بايد تحت عمل پيوند قرار گيرند.

در اين عمل، قرنيه اي كه دچار برآمدگي و به اصطلاح قوز شده، با قرنيه سالم پيوندي از فرد اهداكننده جايگزين مي شود و فرد پس از بهبود، ديد طبيعي خواهد داشت.

منابع: KCglobal, NKCF. WebMD
مترجم: ندا اظهري - ضميمه سيب

جمعه 6 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايلنا]
[مشاهده در: www.ilna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن