واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: وجود 19 ميليون بيسواد در كشور
اين مسئول، با بيان اينكه رسانههاي ديداري و شنيداري بيشتر وقت سوادآموزان را پر كرده است، تصريح كرد: بايد سوادآموزان را با رسانههاي مكتوب پيوند بزنيم تا احساس نياز به آموزش را در خود افزايش دهند.
مديركل نظارت، سنجش، ارزشيابي تحصيلي و فناوري آموزش سازمان نهضت سوادآموزي از وجود 19 ميليون نفر بيسواد و كمسواد در كشور خبر داد.
به گزارش فارس، مهدي نامجومنش ظهر امروز در همايش تجليل از فعالان عرصه سوادآموزي در سالن اجتماعات كانون پرورش فكري گيلان با اشاره به صدور فرمان تاريخي امام راحل مبني بر تشكيل نهضت سوادآموزي اظهار كرد: هر واژه از پيام تاريخي امام راحل شامل با معنايي است.
وي با بيان اينكه امروز پس از گذشت 35 سال، اجماع جهاني آموزش همگاني را در دنيا مطرح كردهاند، افزود: برنامه امام خميني (ره) براي آموزش همگاني يك برنامه دراز مدت بود كه يونسكو تازه در اين راستا مانور داده است.
نامجومنش، گيلان را در امر سوادآموزي جزو استانهاي خوب كشور معرفي كرد و گفت: در 34 سال گذشته موفق شديم آمار باسوادي كشور را به 94 درصد برسانيم.
*وجود 19 ميليون نفر بيسواد و كمسواد در سطح كشور
اين مسئول با بيان اينكه در كشور 19 ميليون نفر بيسواد و كمسواد وجود دارد ادامه داد: سازمان نهضت سوادآموزي كشور تنها سازماني است كه موفق به انتشار كتابهاي مناسب در خود اين اقشار توليد كند.
وي به انتشار 420 عنوان كتاب اشاره كرد و گفت: اقشار محروم جامعه نيازمند توليد رسانهها و كتابهاي مناسب هستند.
*رسانههاي ديداري وقت سوادآموزان را پر كرده است
نامجومنش، نبود آمارهاي ثبتي درست از وضعيت بيسوادها در كشور، توجه به تحكيم سواد و جلوگيري از بازگشت به بيسوادي را از مهمترين چالشها خواند.
وي خاطرنشان كرد: نبود علاقه لازم در سوادآموزان براي فراگيري سواد نيز از ديگر مشكلات اين قشر است.
اين مسئول، با بيان اينكه رسانههاي ديداري و شنيداري بيشتر وقت سوادآموزان را پر كرده است، تصريح كرد: بايد سوادآموزان را با رسانههاي مكتوب پيوند بزنيم تا احساس نياز به آموزش را در خود افزايش دهند.
وي نبود انگيزه لازم براي يادگيرنده را از جمله مشكلات همه كشورها ذكر كرد.
*سبك زندگي در سوادآموزي تاثيرگذار است
مدير كل نظارت و ارزشيابي نهضت سوادآموزي كشور اراده سوادآموزي مخاطبمحور را يكي از سياستهاي حوزه اجرايي سازمان مذكور معرفي كرد.
وي اضافه كرد: امروزه سبك زندگي و اقتضائات منطقهاي در سواد آموزي تاثيرگذار است از اين رو سواد آموزي بايد مخاطب محور باشد.
نامجومنش با بيان اينكه سواد آموزي قرن بيست و يكم سوادآموزي حرفهاي و تخصصي است، خاطرنشان كرد: سوادآموزي در اين قرن داراي ابعاد و ويژگيهايي است كه بايد به آن توجه شود.
وي افزود: سوادآموزي قرن 21 سوادآموزي تك بعدي و سنتي نيست و بايد در آن ايدهها خلق شود تا قدرت بيان و درك لايههاي دروني افزايش يابد.
اين مسئول افزايش انسجام اجتماعي، پويايي اقتصادي، افزايش ارزش افزوده در اقتصاد كشور را از جمله آثار مثبت سوادآموزي در قرن 21 عنوان كرد.
*روخواني قرآن مهمترين انگيزه سوادآموزان در ايران است
وي با اشاره به اينكه در ايران سطح سوادآموزي بسيار سنگين تعريف شده است، يادآور شد: در بسياري از كشورها كه با مشكل بيسوادي مواجه هستند سوادآموزي تعاريف مختلف و سادهتري دارد.
به گفته نامجومنش، در ايران باسواد كسي است كه بتواند بخواند و بنويسد، اعمال چهارگانه رياضي را بداند و قرآن مجيد را روخواني كند.
وي روخواني قرآن را مهمترين انگيزه سواد آموزان در ايران دانست و خاطرنشان كرد: فقدان عزم ملي براي ريشهكني بيسوادي، مسدود نشدن راههاي بازگشت به بيسوادي در كشور از ديگر مشكلات مبارزه با بيسوادي است.
مدير كل نظارت و ارزشيابي نهضت سوادآموزي كشور متذكر شد: امروز ديگر در كشور كسي به دليل نبود امكانات آموزشي از تحصيل باز نميماند و اگر ترك تحصيلي صورت ميگيرد به خاطر مشكلات فردي است.
نظر شما:
------------
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]