واضح آرشیو وب فارسی:مهر: كتاب راهنماي تبليغ ويژه روحانيان در مشهد رونمايي شد
مشهد - خبرگزاري مهر: كتاب راهنماي تبليغ ويژه مبلغان و فعالان عرصه تبليغ دين به اهتمام اداره كل تبليغات اسلامي خراسان رضوي رونمايي شد.
به گزارش خبرنگار مهر، سخنران برجسته كشوري در مراسم رونمايي اين كتاب در جمع روحانيان در سالن آمفي تأتر اداره كل تبليغات اسلامي خراسان رضوي تبليغ وآموزه هاي آن را تشريح وگفت: با وجود عرصه هاي مختلف كه در تبليغ وجود دارد بحث هاي منبري هنوز جايگاه خود را حفظ كرده است.
حجت الاسلام ناصر رفيعي با بيان اينكه عرصه تبليغ بسيار مهم است گفت: در دنياي امروز تبليغات حرف اول و اصلي را مي زند و تبليغات منبر هنوز بي بديل و بي نظير است
وي با بيان اينكه افكار جامعه درارتباط با دين و مذهب بيشتر در مباحث منبر ساخته و پرداخته مي شود گفت: امروزه استقبال جوانان ما از اين حوزه تبليغ زياد شده است.
وي با اشاره به آيه 33 سوره مباركه فصلت كه دعوت مبلغان درهدايت مردم به سوي خدا در صورتي كه آنان خود اهل عمل و تسليم باشند را نيكو مي پندارد، ادامه داد: ايمان داراي ابعاد قول، فعل و پذيرش قلبي است.
حجت الاسلام رفيعي با بيان اينكه يك منبر تأثير گذار بايد داراي سه ويژگي باشد افزود: اولين نكته اي كه يك منبر را كاربردي مي كند داشتن موضوع مناسب و خوب است.
وي با اشاره به اينكه مبلغان بايد همواره در بحث مطالعه و شنيدن سخنان ديگر خطيبان، فعال باشند، ادامه داد: اگر مخاطبان از موضوعات زيبا و مناسب با شرايط افراد وجامعه بهره بگيرند زمينه استقبال بيشتر مردم به خصوص قشر جوان را فراهم مي كنند.
وي با بيان اينكه موضوع بايد خود داراي چند ويژگي باشد افزود: نو و كاربردي ومؤثر بودن، جاذبه داشتن و مخاطب شناسي از مسائلي است كه بايد در بيان موضوعات به آن توجه شود.
وي با مهم دانستن بحث آسيب شناسي در مقابل مخاطبان ادامه داد: مبلغان بايد هنر جذب مخاطب را در جلسات خود داشته باشند.
حجت الاسلام رفيعي با بيان اينكه محتواي منظم از ديگر ويژگي هاي يك منبر كاربردي وتأثير گذار است افزود: انبار كردن ذهن مخاطبان از اطلاعات نه تنها مفيد نيست بلكه مي تواند آسيب زننده نيز باشد.
وي همچنين افزود: حفظ تعادل در محتوا و خالي نبودن مباحث از احاديث و روايات از نكات قابل توجهي است كه بايد همواره مد نظر مبلغان باشد.
وي با اشاره به اهميت شيوه القاء در تبليغات اسلامي ومذهبي گفت: روش ورود مبلغان به بحث ها بايد بنا به موقعيت و ضرورت مخاطبان متفاوت باشد.
وي با بيان اينكه خطيب بايد با شيوه القاء درست، مخاطب را تا پايان بيانات خود حفظ كند ادامه داد: استفاده از مطالب ومنابع پر بار، علمي و كار شده بايد همواره مورد مد نظر مبلغان در عرصه تبليغ باشد.
وي در ادامه افزود: مبلغان بايد از بيان مطالب سخيف كه بر مبنا واساس ضعيفي بنا شده است خودداري كنند.
حجت الاسلام رفيعي بيان كرد: مداحان و مبلغان بايد در مورد نقد، برائت و بيانات منقول از صحابه، با احتياط بيشتري عمل كنند.
وي با اشاره به بيانات آيت الله بهجت گفت: اگر حركت وبياني اشتباه از سوي مبلغان باعث شود شيعه اي در جايي كشته شود جامعه مبلغان مديون آن هستند.
وي همچنين با بيان حديثي از اميرالمؤمنين حضرت علي (ع) از مبلغان درخواست كرد: اعمال افراد رافقط نقد كنيد نه اينكه با سخنان نابجا در ارتباط با مذاهب وفرق ديگر، تلاش بزرگان شيعه را در جهت حفظ وحدت مسلمين از بين ببريد.
در ادامه اين مراسم از كتاب راهنماي تبليغ نوشته رضا وطن دوست رونمايي شد.
گفتني است راهنماي تبليغ، كتاب راهنماي فعالان تبليغي در روستا است كه به اهتمام اداره كل تبليغات اسلامي خراسان رضوي در مدت سه سال تدوين وتهيه شده است.
همچنين اين كتاب به موضوع هايي در ارتباط با نياز هاي تبليغي كه در جامعه به خصوص جوامع روستايي احساس مي شود كه مبلغان وجامعه تبليغي كشور بايد آن را مد نظر داشته باشند پرداخته است.
كد خبر: 2202876
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۵ - ۱۳:۴۸
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]